Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ανεκτίμητης αξίας μεγάλη εικόνα του Ιησού Χριστού από δέρμα γαζέλας του 18ου αιώνα στα χέρια της τουρκικής αστυνομίας!

Σε μια κανονική έρευνα ρουτίνας των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι αρχές  σταμάτησαν ένα ύποπτο αυτοκίνητο στην πολυσύχναστη λεωφόρο Alparslan Turkes στην Τουρκία.

Εκεί διαπίστωσαν ότι στο πορτ-μπαγκάζ του κατόχου του αυτοκινήτου υπήρχε εικόνα του Ιησού Χριστού με την επιγραφή «Μεγάλος Αρχιερέας»,  η οποία ήταν ζωγραφισμένη από δέρμα γαζέλας και χρονολογείται τον 17 με 18ο αιώνα, και η οποία εκλάπη από συριακή εκκλησία .
Αμέσως η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε την εκπληκτική εικόνα .και την παρέδωσε στην διεύθυνση αρχαιοτήτων.

Η υπηρεσία λαθρεμπορίου και  οργανωμένου εγκλήματος συνέλαβε τους δράστες , οι οποίοι δήλωσαν ότι η εικόνα έφτασε στα χέρια τους από έναν  πολίτη από τη Συρία ο οποίος τους χρωστούσε χρήματα και την έδωσε σε αντάλλαγμα. Ενώ τόνισαν ότι δεν γνώριζαν ότι είναι μεγάλης ιστορικής αξίας.
Οι Τούρκοι λαθρέμποροι ήταν  αποφασισμένοι να πουλήσουν την εικόνα στην Ευρώπη, ενώ το δημοσίευμα τονίζει για το τεραστίων διαστάσεων λαθρεμπόριο ιστορικών και θρησκευτικών κειμηλίων που πραγματοποιείται λόγω του πολέμου στη Συρία, δια μέσω της Τουρκίας .
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο ενώ στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με δικαστική επιτήρηση .
Η εικόνα η οποία που διερευνήθηκε από αξιωματικούς της διεύθυνσης του μουσείου του υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού διαπιστώθηκε ότι  ήταν πολύ σπάνια και χρονολογείται περίπου τον 18ο αιώνα, ενώ έχει μήκος  178 εκατοστά ύψος, 75 πλάτος .
Ο πόλεμος , η ανέχεια μαζί με την εγκληματική πράξη της αρχαιοκαπηλίας ανθεί σε Συρία και Τουρκία, με αποτέλέσμα το «άδειασμα» πολλών θρησκευτικών κειμήλιων από μοναστήρια και εκκλησίες στην καθημαγμένη χώρα , τα οποία στην συνέχεια προωθούνται από τους επιτήδειους στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά των συλλεκτών.
Οι τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν κατακλέψει όλα τα θρησκευτικά μνημεία και ιερούς ναούς που έπεσαν στην κατοχή προωθούν όλα αυτά σε συνεργασία με τους Τούρκους, σε διεθνείς αρχαιοκάπηλους. Μετά το εμπόριο καυσίμων, τώρα αποδεικνύεται το εμπόριο χριστιανικών ορθόδοξων  κειμηλίων από τους Τούρκους .  
Ποιος γνωρίζει πραγματικά την έκταση αυτού του  ανίερου εμπορίου ορθοδόξων κειμηλίων ;

Αυτό θα διαπιστωθεί από τα ευρήματα των ευρωπαϊκών αρχών  ασφαλείας τα επόμενα χρόνια στην  Ευρώπη. 
www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου