Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σέρβος πρέσβης: η καταστροφή των σερβικών εκκλησιών και μνημείων στο Κοσσυφοπέδιο είναι ίδια με την καταστροφή της Παλμύρας. »

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1ckocwko
H δημιουργία ενός στρατού του Kosovo θα μπορούσε ν΄αντιπροσωπεύει ένα νέο βήμα προς την επιδείνωση της τοπικής αποσταθεροποίησης και η Σερβία προσδοκά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ν΄αντιδράσει σύμφωνα με τον σέρβο πρέσβη στη Μόσχα τον  Slavenko Terzic.

Όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Izvestiya, ο Terzic επίσης παρατήρησε ότι θα πρέπει να βρεθεί η απάντηση στο ερώτημα “ποιός και γιατί χρειάζεται μια αποσταθεροποίηση της περιοχής”.
“Ποιό είναι το γεωπολιτικό νόημα στην προφανή διαδικασία δημιουργίας μιας μεγάλης Αλβανίας; Noμίζω ότι γι αυτό το λόγο απαιτείται μια επείγουσα απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ,” είπε ο διπλωμάτης.
Ο Terzic επίσης τόνισε ότι η Δύση τηρεί διπλά  standards όταν πρόκειται για την προσέγγιση του Kosovo:
“«Είναι πραγματικά κρίμα που βλέπουμε διπλά μέτρα και σταθμά. Από τη μια πλευρά υπάρχει η καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού στη Μέση Ανατολή, ενώ από την άλλη ο ίδιος ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός διατηρήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια. Δεν είναι η καταστροφή των σερβικών εκκλησιών και  μνημείων στο Κόσοβο η ίδια με την καταστροφή της Παλμύρας; « inserbia 22.2.17
dimpenews.com
https://dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου