Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας οι Ελληνες.

Στα ύψη ανεβαίνει η κόντρα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε, απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, τον οποίο χαρακτήρισε ως «κακομαθημένο παιδί» και προειδοποίησε την Ελλάδα να μην δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το Σάββατο, με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά τις προηγούμενες ημέρες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ιμια, θα το έκαναν. Η απάντηση ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων «Οταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».
Η ανταλλαγή δηλώσεων σε υψηλούς τόνους, μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, συνεχίστηκε σήμερα, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χαρακτηρίζει «κακομαθημένο παιδί» τον Ελληνα ομόλογό του, το οποίο εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αναφέρει το Anadolu.
Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει τον κ. Κοτζιά, απειλώντας ότι «ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός», ενώ καταλήγει «Ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής απάντησε στον Τσαβούσογλου και ο Πάνος Καμμένος, σε υψηλούς τόνους. «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», είπε ο υπουργός Αμυνας, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο προς την τουρκική πλευρά όσο και προς τους συμμάχους μας».
 http://www.iefimerida.gr/news/321546/nea-proklisi-tsavoysogloy-min-dokimazoyn-tin-ypomoni-mas-oi-ellines#ixzz4ZoEUY4c3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου