Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Προφυλακίστηκαν τα μέλη της σπείρας που «χτυπούσαν» εκκλησίες.

Προφυλακίστηκαν τα μέλη της σπείρας που «χτυπούσαν» εκκλησίες
Είχαν αδυναμία στα παγκάρια των εκκλησιών, αλλά βρέθηκαν στο κελί της φυλακής...

Ο λόγος για τέσσερις νεαρούς ρομά από τις Σοφάδες Καρδίτσας που επισκέπτονταν συχνά πυκνά τις εκκλησίες της Φθιώτιδας, φυσικά όχι για να ανάψουν κερί , αλλά για να πάρουν ότι χρήματα βρουν στα παγκάρια.
Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν προχθές και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.
Την "πάτησαν" από το συναγερμό
Η τελευταια απόπειρα των νεαρών ρομά ήταν η διάρρηξη του ναού του Αγίου Αθανασίου στη Μάκρη, του δήμου Μακρακώμης, οι διαρρήκτες στάθηκαν άτυχοι αφού μόλις άνοιξαν την πόρτα χτύπησε ο συναγερμός.
Αμέσως το έβαλαν στα πόδια, αλλά οι γείτονες που άκουσαν το συναγερμό και βγήκαν έξω πρόλαβαν και είδαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μακρακώμης.
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους 4 νεαρούς ρομά.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών οι δράστες λίγο πριν είχαν "επισκεφθεί" την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Γραμμένη και το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Επίσης πρόσφατα είχαν διαρρήξει και την εκκλησία στο χωριό Βελεσιώτες στην περιοχή του Δομοκού.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 4 νεαροί ρομά είχαν παραβατικό παρελθόν και ήταν γνωστοί στις αστυνομικές αρχές του νομού Καρδίτσας και άλλων περιοχών.
http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου