Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ ότι σήκωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσσες! / Απάντηση Α/ΓΕΣ στη τουρκική προκλητικότητα: O ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος.

Εμφανίζουν το ελληνικό νησί σαν... τουρκικό, με την ονομασία Koyun - Χαρακτηρίζουν «καταληψίες» τους Έλληνες στρατιώτες.Οι Τούρκοι κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ ότι σήκωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσσες!

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων και το παιχνίδι των εντυπώσεων, στο οποίο επιδίδονται εσχάτως τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρό τους βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τον οποίο κατηγορούν για προκλητική επίσκεψη στις Οινούσσες! Και αυτό, γιατί εμφανίζουν το ελληνικό νησί ως... τουρκικό, με την ονομασία Koyun.

Τονίζουν, μάλιστα, ότι ο κ. Στεφανής «επισκέφτηκε τουρκικό νησί, χωρίς να τον εμποδίσει κανείς και ύψωσε την ελληνική σημαία»!

Ειδικότερα, δημοσίευμα της τουρκικής sozcu.com.tr, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αναφέρει ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ «επισκέφτηκε, χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, τουρκικό νησί και ύψωσε την ελληνική σημαία» και επιπλέον κάνει λόγο για  «18 νησιά που παραχώρησε η Τουρκία στην Ελλάδα», επιχειρώντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση Ερντογάν και τον ίδιο προσωπικά.

Η εφημερίδα, που υποστηρίζει την κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυρίζεται πως «ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, την πρώτη επίσκεψή του από την ανάληψη των καθηκόντων του, την έκανε στο νησί Koyun, σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα».

Η τουρκική εφημερίδα, μάλιστα, προχωράει ακόμα περισσότερο και γράφει: «Ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο, επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω απο την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες».










http://www.protothema.gr
 

Απάντηση Α/ΓΕΣ στη τουρκική προκλητικότητα: O ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος.

 Αποφασιστική απάντηση έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στην τουρκική προκλητικότητα, με δημοσιεύματα που αμφισβητούν την κυριότητα Ελληνικών νησιών στο Αν. Αιγαίο. Ειδικότερα ο Α/ΓΕΣ ανέφερε κατηγορηματικά:

“Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος”.

Προκαλούν εκ νέου τα τουρκικά ΜΜΕ καθώς αυτή τη φορά έφτασαν στο σημείο να εμπλέξουν τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στις Οινούσσες.

Ειδικότερα δημοσίευμα τουρκικής sozcu.com.tr η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αναφέρει ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ «επισκέφτηκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, τουρκικό νησί και ύψωσε την ελληνική σημαία».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει: «Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής την πρώτη επίσκεψη του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun (Οινούσσες) σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα!»

Γράφει επίσης: «Ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω απο την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες!»

Μάλιστα επικαλείται την γνωστή θεωρία της κεμαλικής αντιπολίτευσης η οποία κάνει λόγο για «18 νησιά που παραχώρησε η Τουρκία στην Ελλάδα» επιχειρώντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση Ερντογάν και τον ίδιο προσωπικά.

http://www.onalert.gr 

 

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Πτήση «περιπολίας» απο CN-235.

 Του Απόλλωνα Λεονταρίτη.

Νέες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας στο Αιγαίο, στο πλάισιο της γενικευμένης τουρκικής προκλητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και έχει εντείνει την συνολική ετοιμότητα των Ε.Δ προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επικίνδυνη κλιμάκωση.

Τον κύριο όγκο των παραβιάσεων μάλιστα πραγματοποίησε το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο πραγματοποίησε τη γνωστή πτήση «περιπολίας» κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων και κατά τη διάρκεια της, εισήλθε και εξήλθε από το FIR και τον ΕΕΧ σε πολλαπλά σημεία.

Επιπλέον ένας σχηματισμός από 4 τουρκικά μαχητικά αποτελούμενος από 2  F-4E και 2  F-16, εισήλθαν οπλισμένα στον ΕΕΧ ακολουθούμενα από έναν ακόμη σχηματισμό αποτελούμενο από 2 F-16.

Mαχητικά F-16C Block 52+ της 337Μ «Φάντασμα» σε ετοιμότητα Readinees απογειώθηκαν άμεσα από τη Λήμνο για να τα αναχαιτίσουν. Όμως τα τουρκικά μαχητικά δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις για να αποχωρήσουν και σημειώθηκε μια εμπλοκή Β.Δυτικά της Λέσβου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ  για την 24η Φεβρουαρίου έχει ως εξής:


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017


ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    2 (4 α/φ & 2 α/φ)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     7

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      18 (17 από το CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :      1

ΠΕΡΙΟΧΗ               :   ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

 http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου