Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΖΗΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Ο πολύ γνωστός στην Τουρκία δημοσιογράφος και ιστορικός, Ali Bardakoğlu, ζήτησε φανερά σε ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet ο ναός του Αγίου Παύλου που βρίσκεται στην Ταρσό και που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο να ξαναλειτουργήσει σαν εκκλησία και να παραδοθεί στην χριστιανική θρησκεία.


Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα, ο Ali Bardakoğlu επισημαίνει ότι ο Άγιος Παύλος είναι ένας από του πιο γνωστούς αγίους της Χριστιανοσύνης και τιμάται σε όλο τον χριστιανικό κόσμο ενώ έχει γίνει γνωστός από τις περιοδείες του στην Μικρά Ασία. Για τον λόγο αυτό, όπως υποστήριξε ο Τούρκος δημοσιογράφος, στην γενέτειρα του στην πόλη Ταρσό της Κιλικίας όπου υπάρχει και το πατρικό του όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, η εκκλησία που ήταν αφιερωμένη στον Άγιο και σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην χριστιανική λατρεία.
Μάλιστα δικαιολογεί το αίτημα του αυτό λέγοντας πως στην Ευρώπη σήμερα οι μουσουλμάνοι τελούν ελευθέρα την μουσουλμανική λατρεία σε αμέτρητους λατρευτικούς τους χώρους, γι’ αυτό και η Τουρκία θα πρέπει να κάνει αυτή την κίνηση, δηλαδή να αποδώσει ξανά την εκκλησία του Άγιου Παύλου στο χριστιανικό ποίμνιο.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το μουσείο που ήταν πρώην ορθόδοξη εκκλησία είναι τόπος προσκυνήματος για χιλιάδες Τούρκους. Εκεί υπάρχει ένα πηγάδι από όπου, όπως υποστηρίζουν οι προσκυνητές, αναβλύζει ιαματικό αγίασμα γι’ αυτό και πολλοί ασθενείς με διάφορες ασθένειες έρχονται να πιουν από το ιαματικό αυτό αγίασμα του Αποστόλου Παύλου.
Σημεία των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου