ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Για να γίνει κτύπημα στη Συρία προτείνεται συντονισμένο μήνυμα ΗΠΑ-Ισραήλ στη Ρωσία και το Ιράν.

ΣΧΟΛΙΟ : Οι κινήσεις ΝΑΤΟ-Ισραήλ θα είναι συντονισμένες ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Άσσαντ.Το πράσινο φως το έχουν πάρει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,απλά περιμένουν ποιός θα πατήσει πρώτος το κουμπί.
Αργά την Κυριακή, έγιναν νέα τηλεφωνήματα μεταξύ του Nετανιάχου και του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Λίμπερμαν, έχει συναντηθεί με τον αμερικανικό ομόλογό του James Mattis στην ÎŸ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο (C) και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου (R) φτάνουν για κοινή συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ στις 29 Απριλίου 2018. (AFP PHOTO / Thomas COEX)Ουάσινγκτον. Και λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, ο στρατηγός Joseph Votel, ο επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού ή της CENTCOM, της οποίας η σφαίρα ευθύνης συμπεριλαμβάνει τη Συρία και το Ιράν, πραγματοποίησε σε μεγάλο βαθμό μη δημοσιευμένη επίσκεψη στο Ισραήλ .

Όλα αυτά αρχίζουν να φαίνονται μάλλον σαν μια συντονισμένη ισραηλινοαμερικανική επιχείρηση για να περιορίσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες του Ιράν στη Συρία, μεταφέροντας παράλληλα το μήνυμα προς τη Μόσχα ότι το πράσινο φως της Ρωσίας για το Ιράν ώστε να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία δεν είναι αποδεκτό στην Ιερουσαλήμ και την Ουάσινγκτον.
Οι εξελίξεις αυτές ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά δραματικής περιόδου στην περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκεται δύο εβδομάδες πριν από το άνοιγμα της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ. Πιο συγκεκριμένα, όμως, είναι το γεγονός ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η διοίκηση του Tραμπ θα αποφασίσει εάν θα αποσυρθεί ή όχι από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.
Υπό το πρίσμα αυτό, τα συντονισμένα κτυπήματα στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αποτελέσουν αναμφισβήτητα τροφή για σκέψη στην Τεχεράνη και μάλιστα στη Μόσχα, όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις τους στη Συρία και ίσως και σε άλλα μέρη.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.