Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΥ 2013.


Τό βίντεο πού έκανε τον γύρο τού κόσμου δείχνοντας στό 6ο λεπτό εκείνο πού έκρυβαν γιά χρόνια τώρα, όχι μόνο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αλλά καί διάφοροι εκκλησιαστικοί παράγοντες μιλώντας άτονα καί υποβαθμισμένα γιά ένα διαρκές θαύμα. 
Γιά ένα θαύμα πού θα έπρεπε να βρίσκεται πάντοτε πρώτο, στήν Ορθόδοξη επικαιρότητα ! 
Τό γιατί τά ΜΜΕ τό έκαναν καί το κάνουν αυτό, άς πούμε ότι  τό καταλαβαίνουμε, αλλά το γιατί κάποιοι Χριστιανοί συντάσσονταν με τούς αρνητές τού Χριστού καί κρύβουν, υποβαθμίζουν, ή καί χλευάζουν το θαύμα, αυτό δεν το καταλαβαίνουμε...
Επιτέλους λοιπόν, ξεκαθαρίστε τήν θέση σας !   
Μέ ποιόν είστε; 
Μέ τον Χριστό, ή με τον Βαραβά ; ( καί στήν χειρότερη περίπτωση μέ τον Ιούδα...)
Όμως... 
Τό Άγιο Φώς δόθηκε γιά μιά ακόμη φορά στήν Αγία Γή αλλά καί σ΄ όλη την ανθρωπότητα. Άλλοι, πιθανόν να το είδαν σάν ένα πολιτιστικό τοπικό έθιμο, άλλοι ίσως τό είδαν μέ καχυποψία απάτης, καί οί λιγότεροι τό είδαν καί τό "άκουσαν" μέσα στήν ψυχή τους, μιά καί μίλησε μέσα στίς καρδιές τους ο ίδιος ο Χριστός όπως συνήθως συμβαίνει "είς τούς αγαπώντας Αυτόν...".
Όμως, "ο κόσμος εν τώ πονηρώ κείται καί οί άνθρωποι ηγάπησαν μάλλον το σκότος παρά τό φώς..."
Η φετινή τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να φέρνει, όπως κάθε χρόνο, το Άγιο Φως σε ολόκληρο το χριστιανικό κόσμο, μέσα από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, την ώρα που οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και πλήθος πιστών έξω από το ναό ζητωκραύγαζε. 
Ανάμεσα στο κόσμο και ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός που δεν θα μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η προσπάθειά του να αποδείξει την πίστη του.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και Αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. 
Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων αλλά και της Ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.

Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη Γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών που περίμενε έξω από το Ναό δε συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει στιγμιότυπο, (και στο βίντεο που ακολουθεί στο 6ο λεπτό ακριβώς) που κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων διεθνών πρακτορείων Ειδήσεων και Τηλεοπτικών σταθμών, με τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και τον δείχνει να πιάνει την φωτιά από τα κεριά μέ τα χέρια του και να μην καίγεται.
Το βίντεο έχει αναπαραχθεί μέχρι και από το CNN.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου