Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Επαναστάτησαν» οι ιερείς της Αιγιάλειας για τον αντιρατσιστικό νόμο.

   
                    Με έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο, οι Ιερείς της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση που πήραν, σήμερα, αύριο και μεθαύριο από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 12:15 όλες οι καμπάνες των Ναών θα χτυπούν πένθιμα.

Ταυτόχρονα, μεγάλη αντιπροσωπεία κληρικών, 25-30 εφημέριοι όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν θα μεταβεί στην Αθήνα όπου στις 18:00 θα επισκεφθεί τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρουν σε δήλωση τους οι Ιερείς της Ι.Μητροπόλεως Καλαβρύτων, με το νέο νομοσχέδιο «κατά τρόπο απροκάλυπτο αφαιρείται το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της Γνώμης από τον Έλληνα πολίτη, επιβάλλεται δηλ. φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες, ενώ ταυτοχρόνως και αυτομάτως νομιμοποιείται η κάθε μορφής ασυδοσία και παραβατικότης!».

Συμπληρώνουν δε πως «Διά των μέτρων αυτών σκοπείται η διέγερση της συνειδήσεως των αδελφών μας, οι οποίοι -γονατισμένοι πια από την ανεργία, την ανέχεια και τα άλλα δεινά, που μας επεσσώρευσεν η οικονομική κρίση- δεν έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Οι Πολιτικοί μας Ταγοί, χωρίς αιδώ μας φοράνε χειροπέδες και φίμωτρα, βάζουν στο γύψο τα πανανθρώπινα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα της ελευθέρας εκφράσεως της Γνώμης μας και ουδείς φαίνεται να το αντιλαμβάνεται!».

Χθες, με ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης της περιοχής, ο κ. Αμβρόσιος έγραψε πως «Ο Νομοθέτης θέτει φίμωτρο στο στόμα του νομοταγούς Έλληνος, ενώ δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για τους εγκληματίες αλλοδαπούς, οι οποίοι εν πολλοίς λυμαίνονται τον τόπο μας και συχνά απειλούν τη ζωή μας! Με το επίμαχο Νομοσχέδιο, λοιπόν, επιχειρούν να φιμώσουν τον Έλληνα! Του απαγορεύουν να έχει γνώμη! Και επίσης του απαγορεύουν να εκφράζει ελεύθερα και δημόσια τη γνώμη του! Αν τολμήσει να εκφρασθεί δημοσίως για κάτι, που θα τον ενοχλούσε, τον περιμένει η φυλακή και ένα σοβαρό χρηματικο πρόστιμο. Είναι λοιπόν ως εάν οι Βουλευτές μας νά μα[ς λέγουν: «Σκάσε καί δούλευε, ραγιά» Θα το δεχθούμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου