Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

To Ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία υπονομεύει τις ειρηνευτικές συνομιλίες λέει η Ρωσία.


ΜΟΣΧΑ 29 Μαΐου (RIA Novosti) - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και ο  Σεργκέι Λαβρόφ επέκριναν το σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία, την Τετάρτη ,που αναμένεται  από τα Ηνωμένα Έθνη  και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λέγοντας ότι ήταν ένα εμπόδιο για τις επικείμενες ειρηνευτικές συνομιλίες.
          Το Συμβούλιο πρόκειται να πραγματοποιήσει μια επείγουσα συζήτηση την Τετάρτη επί του  ψηφίσματος, για την πρόσφατη βία στη συριακή πόλη Quşayr. Το σχέδιο ψηφίσματος που υποστηρίζεται από το Κατάρ, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
          Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η συζήτηση θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειές του, μαζί με του Υπουργού  Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, για τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία.Η  Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν πιέσει αυτό το μήνα για ένα συνέδριο ειρήνης, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διετής Συριακή σύγκρουση, η οποία απειλεί να εξαπλωθεί στα γειτονικά κράτη. Russian Foreign Ministry Sergei Lavrov

         "Το ψήφισμα είναι ενεργό μέσο προώθησης, για μας, μια σαφή προσπάθεια να εμποδίσει την Ρωσο-αμερικανική πρωτοβουλία," δήλωσε ο Λαβρόφ  στους δημοσιογράφους.
          Ο Λαβρόφ είπε ότι ήταν έκπληξη, για τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν υποστηρίξει το σχέδιο ψηφίσματος, και είπαν ότι είχαν θέσει το θέμα κατά τη συνάντησή τους με τον Kέρι στο Παρίσι, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
         "Αυτός [ο Kέρι] είπε ότι δεν γνώριζε την πρωτοβουλία αυτή και υποσχέθηκε να το λύσουμε. Δεν είστε σίγουροι για το αν πέτυχε ή όχι ", είπε ο Λαβρόφ στην  ενημέρωση.
           Ο Λαβρόφ προειδοποίησε επίσης ότι ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 80.000 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, έχει μετατραπεί σε «μια διομολογιακή" σύγκρουση, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να επιδεινώσει τη σύγκρουση μεταξύ μουσουλμάνων και οπαδών από άλλες θρησκείες στην περιοχή.          http://en.ria.ru/russia/20130529/181404518/UN-Resolution-on-Syria-Undermines-Peace-Talks-Says-Russia.html     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.    Όπως έχω γράψει και παλιότερα ,βάσει αποκαλύψεων Ρωσικών Ιστοσελίδων,το ψήφισμα του ΟΗΕ που αναφέρεται σε αεροπορικό αποκλεισμό της Συρίας και έναρξη βομβαρδισμών είναι έτοιμο.Μόλις ανακοινωθεί επίσημα, τότε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου