Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ένα φοβερό σημείο πού μού είπε ο π. Επιφάνιος...

Είχα πάει μιά φορά στόν π. Επιφάνιο για Εξομολόγηση. Καθώς έλεγα μια φορά τους λογισμούς μου στον Γέροντα χτυπάει το τηλέφωνο, καί μου λέει..
- Να το σηκώσω αγόρι μου;
- Έ, σηκώστε το Γέροντα λέω, μπορεί να είναι καμιά ανάγκη, να πεθαίνει κανένας άνθρωπος, πάλι δεν θα σας ξανά βρώ;Το σηκώνει, ακούω μια γυναίκα, έκλαιγε, φώναζε, χτυπιότανε, τσίριζε...

Και έλεγε ο Γέροντας στό τηλέφωνο..

- Είδες κορίτσι μου που σου τα έλεγα εγώ, είδες που σου έλεγα να το κάνεις αυτό το πράγμα; Ναι κορίτσι μου δίκιο έχεις, ναι έτσι είναι. Έκλεισε το τηλέφωνο..

- Αν είναι (λέω) Γέροντα κάτι εξομολογητικό μην μου το πείτε, αν είναι κάτι άλλο, τι είχε και γιατί έκανε έτσι;
--- Άκουσε λοιπόν. Ήταν μια δασκάλα από την Ήπειρο, ήταν Παλαιοημερολογίτισσα και συνάντησε τον π.Εφραίμ, δεν ξέρω που, και τον άρχισε, τον πήρε παραμάζωμα λέγοντάς του:

" Έχετε προδώσει τον Χριστιανισμό εσείς οι Νεοημερολογίτες, έχετε πάει με τον Πάπα τον σατανά, ο Πατριάρχης είναι αιρετικός, δεν έχετε Χάρη Ιεροσύνης, το Άγιο Πνεύμα έχει φύγει από την Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο..."

- Όχι κορίτσι μου (να λέει αυτός) δεν είναι έτσι, οι ιερείς μας έχουν Ιεροσύνη. Και δεν μπορούσε να την πείσει. Τότε της λέει…" Πήγαινε κορίτσι μου σε μία Εκκλησία με το Νέο ημερολόγιο να κοινωνήσεις και εκεί θα σου απαντήσει  ο Κύριος..."
Και επειδή ήταν ειλικρινής η κοπέλα το έκανε. Σου λέει τι έχω να χάσω, το πολύ, πολύ θα πιώ λιγο κρασί και θα φάω ένα κομματάκι ψωμί, δεν έχω να χάσω τίποτα. Πηγαίνει. 
Την ώρα που κοινωνούσε ο παπάς, ανοίγει το στόμα της, κοινωνάει ,φεύγει, μετά ο άλλος, ο άλλος και έφυγε από την πλευρά των γυναικών. Προσπαθούσε να μασήσει και λαστιχάριζε αυτό που είχε βάλει στο στόμα της ο παπάς.


- Τι μου έβαλε (λέει) στο στόμα, πήγε να το δαγκώσει, δεν δαγκωνότανε, τι μου έκανε (λέει) ο παπάς. 
Βάζει στο στόμα τα δάχτυλά της και βγάζει τα δάχτυλά της γεμάτα αίμα και να κρατάει ένα κομμάτι κρέας και να αρχίζει να φωνάζει..
--- Χριστέ μου, Παναγία μου, λυπήσου με, λυπήσου με Παναγία μου, λυπήσου με Χριστέ μου. Την είδαν οί άλλες γυναίκες. Καταλάβανε τι θαύμα έγινε και της είχαν πιάσει το χέρι μην της πέσει κάτω. Εκείνη δεν μπορούσε. Το σπρώξανε με το ζόρι...  
Το έβαλε στο στόμα της και έγινε ψωμί και μπόρεσε και το κατάπιε. Και βγήκε το αίμα από τα δάχτυλά της με το κρασί, πήγαν και πλύνανε τα δάχτυλά της. 
Έτσι ξέρουμε αν είναι σωστά αυτά που λέει η Εκκλησία ή όχι.

(Αυτό είναι ένα περιστατικό που διηγείται ο Γέροντας Νίκων από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και ο Γέροντας στον οποίο συνέβη είναι ό π. Εφραίμ ό Φιλοθεϊτης (Αριζόνα).     ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου