Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η Ιορδανία κατηγορεί τους «εξτρεμιστές εποίκους» για την «επιθετικότητα στο Όρος του Ναού.Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τους Εβραίους ότι θέλουν να ρίξουν το Τέμενος και να φτιάξουν το Ναό τους!

Ο Υπουργός της Ιορδανίας για θέματα Μέσων Ενημέρωσης, Μοχάμαντ Momani, καταδίκασε έντονα την Ισραηλινή "επίθεση" στο Όρος του Ναού, τη Δευτέρα, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Στέγασης και Κατασκευών, Uri Ariel ,που ανέβηκε στο βουνό σε μια προ-προγραμματισμένη επίσκεψη στο Όρος, που διακόπηκε από την αστυνομία.
Muslim extremist on the Temple Mount

Muslim extremist on the Temple Mount
"Αυτές οι ισραηλινές πρακτικές και οι παραβιάσεις, επιτρέπουν στους εξτρεμιστές εποίκους να παραβιάζουν την ιερότητα του Τζαμί  Al Aqsa Mosque[Τέμενος του Ομάρ] υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού, που θα ανάψει τη βία και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό στην περιοχή", ισχυρίστηκε, σε μια δήλωση που από την Ιορδανία που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Petra.



Προέτρεψε επίσης τη διεθνή κοινότητα, κυρίως τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο, την Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας και των διεθνών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, να πιέσουν το Ισραήλ πάνω από αυτό που αποκάλεσε «κατεχόμενους ιερούς τόπους» στην Ιερουσαλήμ.
Η επίσκεψη του Αριέλ θα διακοπεί απότομα από τις Waqf αρχές την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό προσχεδιασμένη. Ο όρος είχε" κλειστό " για τους επισκέπτες όλη την ημέρα λόγω μιας περιόδου των μουσουλμανικών ταραχών στην περιοχή.
"Μια πραγματικότητα στην οποίαοι  ταραξίες καθορίζουν την ατζέντα της ημέρας στο Όρος του Ναού, και την πρόληψη στους εβραίους επισκέπτες στο Όρος, που είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Ariel μετά την επίσκεψη.
"Πήγα μέχρι το Όρος το πρωί, έχω την πρόθεση να συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον, και απαιτώ οι δυνάμεις ασφαλείας να βοηθήσουν ώστε να κρατήσουν την εβραϊκή κυριαρχία ανέπαφη και να επιτρέψουν σε κάθε Εβραίο να ανέβει στο βουνό ελεύθερα."
Οι Άραβες συνεχώς κατηγορούν το Ισραήλ για «Ιουδαϊκή συμπεριφορά" στο Όρος του Ναού, μερικές φορές καταφεύγουν σε παράλογες κατηγορίες, όπως λένε ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί χημικές ουσίες για να διαβρώσει τα θεμέλια του τζαμιού, ώστε να προκαλέσει την κατάρρευση.
Η  Παλαιστινιακή  Αρχή (ΠΑ) των υπαλλήλων ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να οικοδομήσει ένα νέο Ιερό Ναό στο Όρος του Ναού, αντικαθιστώντας το Τέμενος Αλ Ακσά. Ο ίδιος ο PA Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, έχει κάνει αιτήσεις για το σκοπό αυτό.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι Εβραίοι, δεν είναι Άραβες, οι οποίοι υφίστανται διακρίσεις όταν θέλουν να επισκεφθούν το Όρος του Ναού.
Η ισραηλινή αστυνομία, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τη μουσουλμανική Waqf που έμεινε στο φορτίο της ένωσης μετά το 1967 με τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, απαγορεύοντας στους Εβραίους να προσεύχονται ή να εκτελούν οποιαδήποτε άλλη μορφή λατρείας. Η αστυνομία μερικές φορές κλείνει το Όρος για τους Εβραίους συνολικά, σε απάντηση στις εξεγέρσεις των Μουσουλμάνων - για μέρες ή εβδομάδες σε ένα χρόνο - παρά τις ενδείξεις ότι μια τέτοια βία είναι συνήθως προγραμματισμένη εκ των προτέρων για το συγκεκριμένο σκοπό , αναγκάζοντας τους Εβραίους να μένουν έξω.
Η Ιορδανία πρόσφατα απείλησε να ανακαλέσει την ειρηνευτική συμφωνία του 1994 με το Ισραήλ,μετά από μια ιστορική συζήτηση στην Κνεσέτ για την παροχή πλήρους θρησκευτικής ελευθερίας στο ιερότερο χώρο του Ιουδαϊσμού. Σύμφωνα με τη συνθήκη ειρήνης, η Ιορδανία ελέγχει τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ. Το Όρος του Ναού εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι ο ιερότερος χώρος του Ιουδαϊσμού και η θέση των δύο εβραϊκών Ναών, και ο μουσουλμανικός κόσμος ήταν ανένδοτος διατηρώντας το σε μουσουλμανικά χέρια.       http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178598     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου