Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι ΗΠΑ σε αδύναμη απειλή πολέμου πάνω από την Ουκρανία.

Υπό το πρόσχημα της «αποτροπής της ρωσικής  επιθετικότητας" στην Ουκρανία, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει σχέδια για να προσθέσει διάφορα μαχητικά αεροσκάφη σε μοίρες αεροσκαφών των ΗΠΑ, που εδρεύουν κοντά στο σύνορα της Ρωσίας, σε μια κίνηση για να ενθαρρύνει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Reuters/Tony Gentile

Reuters
Μετά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της συμμαχίας  θα βάλουν «όλο το φάσμα της συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ρωσίας υπό εξέταση," από το Πεντάγωνο ο Τσακ Χάγκελ, παρουσίασε τα σχέδιά της Τετάρτης, να διευρύνει τη στρατιωτική συνεργασία με την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, χωρίς να αναπτύξει τις λεπτομέρειες.
Μία  απροσδιόριστη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει έξι επιπλέον F-15 μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και ένα Boeing KC-135 ανεφοδιασμού Στρατο- τάνκερ, για να ενισχύσουν την μοίρα των τεσσάρων F-15 που κάνουν σήμερα εναέριες περιπολίες πάνω από τις χώρες της Βαλτικής. Το ΝΑΤΟ κάνει διενέργεια περιπολιών στις χώρες της Βαλτικής  τα τελευταία 10 χρόνια.

Στην Πολωνία, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει μια μοίρα από F-16 μαχητικά αεροσκάφη και Lockheed C-130 Hercules μεταφορών, και η ίδια πηγή ανέφερε ότι περισσότερα αεροσκάφη μπορεί να προστεθούν εκεί.
Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα για ανάπτυξη στρατευμάτων στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας και έχει ήδη ζητήσει  όλες τις προγραμματισμένες ασκήσεις για προπόνηση, για τη ρωσική στρατιωτική σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με μια ρωσο-ουκρανική συνθήκη που υπογράφηκε το 2010, η Μόσχα έχει μια συμφωνημένη και συνεχή στρατιωτική παρουσία στη χερσόνησο της Κριμαίας. Η Ρωσία πληρώνει στην Ουκρανία 97.750.000 δολάρια ετησίως, για τη χρήση της ναυτικής βάσης, στη Σεβαστούπολη. Η Συνθήκη ενισχύει το δικαίωμα της Ρωσίας να ενισχύσει το προσωπικό στην Κριμαία έως και 25.000 στρατιώτες.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η στρατιωτική συμμετοχή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα λάβει χώρα μόνον ως "έσχατη λύση".
"Αν δούμε αυτή την ανομία που αρχίζει στις ανατολικές περιοχές, αν οι άνθρωποι που ζητούν τη βοήθειά μας - εκτός από μια ένσταση από ένα νόμιμο πρόεδρο, που έχουμε ήδη - τότε διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για την προστασία των πολιτών . Και θεωρούμε ότι είναι απολύτως νόμιμο », είπε.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του Προέδρου,Βλαντιμίρ Πούτιν, να χρησιμοποιήσουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία σε περίπτωση παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων της ρωσικής μειονότητας στη χώρα.
Οι Δυτικές πρωτεύουσες παραμένουν δύσπιστες στην πολιτική της Μόσχας και θα συνεχίσουν να κατηγορούν τη Ρωσία για «στρατιωτική επέμβαση» στην Ουκρανία.
«Σήμερα το πρωί το Υπουργείο Άμυνας εφαρμόζει μέτρα για τη στήριξη των συμμάχων μας», δήλωσε ο Χάγκελ στους Αμερικανούς νομοθέτες, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα περιλαμβάνει την επέκταση της αεροπορικής εκπαίδευσης στην Πολωνία και την ανάπτυξη των επιπλέον αεροσκαφών των ΗΠΑ για αποστολές περιπολίας στους ουρανούς στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Είναι «ώρα για όλους μας να σταθούμε στον Ουκρανικό λαό για την υποστήριξη της εδαφικής του ακεραιότητας," είπε ο Χάγκελ στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
Ο Στρατηγός απέρριψε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν αναπτυχθεί στη χερσόνησο της Κριμαίας, στην Ουκρανία και καλείται να «αποτρέψει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα."
Ο Χάγκελ είπε επίσης ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, Philip  Breedlove, προγραμματίζει επίσης να διεξαγάγει διαβουλεύσεις με την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ,με τους αρχηγούς άμυνας.
«Αποτρέποντας την ρωσική επιθετικότητα"
Μετά οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμαίας πήραν τον έλεγχο της χερσονήσου, η Πολωνία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ με  πρόσχημα το «άρθρο 4», το οποίο εξουσιοδοτεί οποιοδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ να ζητήσει διαβουλεύσεις εάν πιστεύει ότι η ασφάλεια, η ανεξαρτησία ή η εδαφική ακεραιότητα είναι υπό απειλή.
"Ανεξάρτητα από την περιορισμένη εμπιστοσύνη του κόσμου και η Πολωνία έχει πει κάποια πράγματα προφορικά στη Μόσχα, πρέπει να πούμε ότι έχουμε τη θεραπεία ορισμένων από τις παρατηρήσεις του Προέδρου Πούτιν ως απόδειξη ότι η πίεση ... για να σταματήσει μια βίαιη επέμβαση, μια παραστρατιωτική παρέμβαση στην Κριμαία ," Ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε την περασμένη Τρίτη, προτρέποντας τη Ρωσία να "εγκαταλείψει τα επιθετικά σχέδια της προς την Ουκρανία."
Αυτή η δήλωση έγινε αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε την Πολωνία και τη Λιθουανία για υποκίνηση διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς και την κατάρτιση των διαδηλωτών οι οποίοι αγωνίστηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στο Κίεβο.
Η Ουκρανία δεν είναι μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία προκάλεσαν τον Γενικό Γραμματέα, Άντερς Φογκ Ρασμούσεν ,να κάνει μια δήλωση ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να «εντείνει τη συνεργασία μας» και «να ενισχύσει τη συνεργασία μας" με την Ουκρανία προκειμένου να «στηρίξει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις."
Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Aleksandr Grushko, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να έχει ένα διπλό πρότυπο πολιτικής» και ότι «τα στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου εξακολουθούν να ισχύουν έναντι της Ρωσίας."
"Η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή η Δύση δεν αντιλαμβάνεται ότι η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ,τι θα σήμαινε για τη Ρωσία», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Vasily Nebenzya.       http://rt.com/news/us-sabre-rattling-ukraine-190/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου