Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ;

Armageddon, (πιθανώς Εβραϊκά: «Λόφο Μεγκίντο»), στην Καινή Διαθήκη, ο τόπος όπου οι βασιλιάδες της γης υπό δαιμονική ηγεσία θα εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον των δυνάμεων του Θεού στο τέλος της ιστορίας.Ο Αρμαγεδδώνας αναφέρεται στην Αγία Γραφή μόνο μία φορά, στην Αποκάλυψη του Ιωάννη(16:16).

Η παλαιστινιακή πόλη της Μεγιδδώ, που βρίσκεται σε ένα πέρασμα που διοικεί ένα δρόμο που συνδέει την Αίγυπτο και τη Συρία,


 πιθανώς επιλέχτηκε σαν ένα σύμβολο, για μια τέτοια μάχη, γιατί ήταν η σκηνή πολλών στρατιωτικών συναντήσεων λόγω της στρατηγικής της θέσης.             (Μεγκίντο ήταν επίσης η περιοχή μιας κρίσιμης μάχης το 1918 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και δάνεισε το όνομά του στον νικητή:. Lord Allenby Μεγκίντο) Ο όρος Αρμαγεδδών έχει  χρησιμοποιηθεί συχνά από τους Προτεστάντες φονταμενταλιστές που αναφέρονται σε μια κατακλυσμική επικείμενη πάλη μεταξύ δυνάμεων του καλού και του κακού. (Βλέπε αποκαλυπτική λογοτεχνία.)                         Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί μεταφορικά, συχνά από ακτιβιστές της ειρήνης, για να περιγράψουν ένα πιθανό πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου