Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

OΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ-3ος ΝΑΟΣ; ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ;

Παλαιστίνιοι θρησκευτικοί ηγέτες: Οι Εβραίοι δεν πρέπει να προσεύχονται στο Kοτέλ(Δυτικό Τoίχος).

Η Παλαιστινιακή Αρχή (P),ο Υπουργός Θρησκευμάτων Mahmoud Al-Habbash και ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΠΑ του Θρησκευτικού Δικαστηρίου,  πρόσφατα δήλωσε ότι η ισλαμική πίστη της ΠΑ και η πολιτική θέση είναι, ότι οι Εβραίοι απαγορεύεται να προσεύχονται στο Δυτικό Τείχος του Όρους του Ναού .Η  Παλαιστινιακή "Media Watch" έχει τεκμηριώσει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή αρνείται την ιστορία και τα δικαιώματα στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, αλλά αυτές οι δηλώσεις από κορυφαίους θρησκευτικούς ηγέτες προχωρούν ακόμη περισσότερο. Religious Jewish man wears a kippah at the Kotel
Religious Jewish man wears a kippah at the Kotel
Η Παλαιστινιακή Αρχή διατείνεται ότι η περιοχή του μουσουλμανικού ιερού χώρου, το τζαμί Al-Aqsa,(Τέμενος του Ομάρ) περιλαμβάνει όχι μόνο το ίδιο το τζαμί, αλλά εκτείνεται σε όλο το Όρος του Ναού και περιλαμβάνει τον ιερό χώρο του Ιουδαϊσμού - το Δυτικό Τείχος ή Kοτέλ.
Ο  Υπουργός Θρησκευμάτων , Mahmoud Al-Habbash:
«Η Ιερουσαλήμ είναι η εμπιστοσύνη της θρησκείας και η εμπιστοσύνη της ιστορίας στα χέρια όλων των μουσουλμάνων, στα χέρια αυτής της Ummah (Ισλαμικό Έθνος) ... Ο Al-Buraq Wall (δηλαδή, το Δυτικό Τείχος του Όρους του Ναού) είναι ένα αυθεντικό κομμάτι του Al-Aqsa Mosque(Τζαμί Αλ-Ακσα ή Τέμενος του Ομάρ) μόνο. ​​" [Επίσημη PA TV, 6 Δεκεμβρίου του 2013]
Ο Sheikh Tayseer Al-Tamimi, ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Θρησκευτικού Δικαστηρίου της ΠΑ:
«Το Al-Aqsa Mosque περιλαμβάνει όλες τις αυλές, τα ιδρύματα, τους ουρανούς, τις πύλες, τους θόλους, τους τοίχους, και συγκεκριμένα,το δυτικό τοίχο του (Al-Buraq Wall), [παρένθεση στην πηγή], η οποία είναι, μετά από όλα, ένα μέρος της ... "
[Al-Al-Hayyat Τζαντίντα, 17 Φεβρουαρίου, 2014]
Ως εκ τούτου, οι δύο PA θρησκευτικοί ηγέτες διακηρύσσουν στο όνομα του Ισλάμ ότι οι Εβραίοι απαγορεύεται να προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων.
Ο "Sheikh Tayseer Al-Tamimi, ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του PA Θρησκευτικού Δικαστήριου:
«Ο Αλλάχ αποφάσισε ότι το ευλογημένο Τζαμί Αλ-Ακσα( Al-Aqsa Mosque) είναι ισλαμικό και ανήκει στους μουσουλμάνους και μόνο ... Είναι μέρος της θρησκευτικής πίστης του ενός δισεκατομμυρίου και μισό, μουσουλμάνους, και οι Εβραίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε αυτό. Δεν  έχει σημασία πόσο πολύ δύναμη και  διεθνή υποστήριξη  έχει, μπορεί να αλλάξει αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός, μη αφήνοντας στους Εβραίους κανένα δικαίωμα σε αυτό, ούτε το δικαίωμα να προσευχηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του. Το (Al-Aqsa Mosque)Τζαμί Αλ-Ακσα περιλαμβάνει όλες τις αυλές του  ... και συγκεκριμένα, το δυτικό τοίχο. " Ο Υπουργός Θρησκευμάτων διευκρίνισε τον περασμένο μήνα ότι κατέχει την ίδια ακραία άποψη. Τον Δεκέμβριο η θρησκευτική διδασκαλία του σχετικά με την PA απαγόρευση ή τον περιορισμό στους Εβραίους, για να προσευχηθούν στο Τείχος των Δακρύων, ήταν κάπως ασαφής. Ξεκίνησε την ομιλία του με την ριζοσπαστική άποψη PA ότι «η Ιερουσαλήμ είναι η εμπιστοσύνη της θρησκείας και η εμπιστοσύνη της ιστορίας στα χέρια όλων των μουσουλμάνων», και ότι το Δυτικό Τείχος »είναι ένα αυθεντικό μέρος .στο τζαμί Al-Aqsa μόνο ... είναι δικαίωμά μας , είναι μόνιμο δικαίωμα μας. " Στη συνέχεια μετριάστηκε η δήλωσή του: "... χωρίς να βλάπτουν τα δικαιώματα των άλλων στην ελευθερία της λατρείας, στην Ιερουσαλήμ μας, είναι εγγυημένη για όλους.". Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε και πάλι: «Εμείς δεν αμφισβητούμε τη θρησκεία κανενός .Παρ 'όλα αυτά, έχουμε δικαιώματα, τις αρχές και τις θέσεις που δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν.». Η ασάφεια του Δεκεμβρίου στο κήρυγμα του Υπουργού Al-Habbash , διευκρινίστηκε τον περασμένο μήνα, όταν ήταν σαφής σχετικά με την απαγόρευση:
«Το τζαμί( Al-Aqsa Mosque )Αλ -Ακσα θα παραμείνει, με απόφαση του Θεού, ένα μουσουλμανικό τέμενος, δεν θα πρέπει να μοιράζεται με κανέναν, δεν θα χαθεί, και κανένας εκτός από τους μουσουλμάνους δεν θα προσευχηθεί σε αυτό." [Al-Hayat Al-Τζαντίντα, 28 του Φεβρουαρίου, 2014]
Χθες, η ανώτατη θρησκευτική αρχή του PA, PA και ο Μουφτής Μοχάμεντ Χουσέιν », τόνισε την προηγούμενη θρησκευτική μας απόφαση" σε απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε "Η απόπειρα του Ισραήλ ... στο lay [ing] τα χέρια για το ευλογημένο Al-Aqsa Mosque ... [και] πέρα ​​από την απειλή της καταστροφής του( Al-Aqsa Mosque)Τεμένους του Ομάρ για να αποδείξουν τον υποτιθέμενο Ναό στα ερείπια του. " Επανέλαβε ότι μόνο οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα στο Τέμενος Αλ Ακσά και τα περίχωρά του:
«Οι πλατείες, οι τοίχοι, τα κτίρια, οιαυλές, οι θόλοι, οι κιονοστοιχίες και τα πέτρινα παγκάκια του Al-Aqsa Mosque, που είναι πάντα κάτω από το Τέμενος Αλ Ακσά και τα πάντα πάνω από αυτό, είναι η waqf (αναφαίρετο θρησκευτικό κληροδότημα στο ισλαμικό νόμο) μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως, και οι Παλαιστίνιοι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα τους, που δεν μοιράζονται με κανέναν. " [Al-Hayat Al-Τζαντίντα, 26 του Μάρτη, 2014]
Η θρησκευτική πεποίθηση ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να είναι μόνο μουσουλμανική είναι και πολιτικό αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής. Η Παλαιστινιακή Media Watch ανέφερε σε δήλωση του Μαχμούντ Αμπάς ότι η λήψη της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ είναι μια ισλαμική υποχρέωση , υψηλότερου επιπέδου, μια "fard Ayn" - μια προσωπική ισλαμική εντολή που εναπόκειται σε κάθε μουσουλμάνο:
"Θέλω να πω στους ηγέτες του αραβικού έθνους μας και στους λαούς της: Η Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της είναι μια εμπιστοσύνη που ο Αλλάχ μας εμπιστεύετε,η  εξοικονόμηση το από το τέρας διακανονισμού και τον κίνδυνο της ιουδαιοποίησης και [της γης] η δήμευση είναι μια προσωπική [ισλαμική]. εντολή επιβεβλημένη σε όλους μας. "
[Al-Jazeera TV, 27 Μαρτίου 2010]
Πρόσφατα, ο Αμπάς είπε ότι η ιστορία των Εβραίων στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ είναι «παραληρηματικός μύθος." Σε μια op-ed, PMW αξιολόγηση ,η πολιτική της Παλαιστινιακής Αρχής, αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.       http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178980  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.                                                                                                             

Όρος του Ναού -Ημέρα Ευαισθητοποίησης - Ζωντανά στο Arutz Sheva.

Μόλις μια εβδομάδα περνά χωρίς  το Όρος του Ναού,η  ιερή τοποθεσία του Ιουδαϊσμού, να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Start of a "revolution"?
Start of a "revolution"?
       Παρά την υπέρτατη σημασία του για τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο, το Όρος του Ναού - Η περιοχή των δύο Ιερών Ναών της Ιερουσαλήμ και το μέρος όπου κάποιες εβραϊκές παραδόσεις λένε ότι η δημιουργία του κόσμου ξεκίνησε - βρίσκεται στο κέντρο μιας εν εξελίξει δραστηριότητας για τα δικαιώματα  στην εβραϊκή προσευχή . Η Waqf  που διαχειρίζεται  το Al Aqsa(Τέμενος του Ομάρ)το Ισλαμικό συγκρότημα της περιοχής, αρνείται να επιτρέψει οποιαδήποτε μορφή μη λατρείας μουσουλμάνων επί του Όρους, και οι ισλαμικές ομάδες έχουν επανειλημμένα απειλήσει - και συχνά πραγματοποιούνται - βία πάνω στους εβραίους επισκέπτες στο χώρο.
       Ως αποτέλεσμα, οι Εβραίοι που προσεύχονται - ή ακόμα και θεωρείται ότι προσεύχονται από τους φρουρούς ασφαλείας του Waqf  - συχνά συλλαμβάνονται και απομακρύνονται από το Όρος, σε πόσους εβραίους ακτιβιστές έχει κλείσει το δρόμο η αστυνομία λόγω των  ισλαμιστών.
       Αλλά ενώ το θέμα  για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρείται -πάρα πολύ- μια θρησκευτική και πολιτική καυτή πατάτα που πρέπει να αντιμετωπιστεί,  φαίνεται τώρα να αλλάζει. Βουλευτές, Υφυπουργοί, ακόμη και ανώτεροι υπουργοί της κυβέρνησης ανεβαίνουν όλο και πιο τακτικά στο Όρος, συχνά εκθέτοντας τους εαυτούς τους στα ίδια επίπεδα παρενόχλησης από ισλαμιστές,στο Όρος του Ναού, οι ακτιβιστές έχουν βάλει πανώ για πολλές δεκαετίες - κάθε φορά που τροφοδοτείται η συζήτηση για το μουσουλμανικό μονοπώλιο του ιερού χώρου .
       Τον Ιανουάριο, ένα επαναστατικό νομοσχέδιο κατατέθηκε για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων για τους Εβραίους στην προσευχή στο Όρος του Ναού - πυροδοτώντας την οργή από τους μουσουλμάνους Βουλευτές.
       Μεγάλο μέρος αυτής της προόδου οφείλεται στο έργο του Ινστιτούτου του Ναού, μια οργάνωση με έδρα την Ιερουσαλήμ, αφιερωμένη στην εκπαίδευση του κοινού, σχετικά με την εβραϊκή κληρονομιά του Όρος του Ναού , καθώς και τους ίδιους τους Ιερούς Ναούς. Εκτός από τη λογοτεχνία, οι διαλέξεις και σε απευθείας σύνδεση το εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται από το Ινστιτούτο του Ναού, οι λαϊκές προσπάθειες του οργανισμού για την ευαισθητοποίηση των διακρίσεων εις βάρος των Εβραίων στο Όρος του Ναού, ήταν το κλειδί για την ένταξη του ζητήματος στην εθνική ατζέντα.
        Αυτή την Κυριακή (30 Μαρτίου) το Ινστιτούτο του Ναού θα φιλοξενήσει το Πέμπτο Ετήσιο Διεθνές στο Όρος του Ναού,την Ημέρα Ευαισθητοποίησης της, μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του έτους.
       «Με την παρουσίαση μιας επιλογής  ατόμων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για  το Όρος του Ναού, θα επιτρέψει  μια μοναδική εμπειρία για χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, για να ανακαλύψουν εκ νέου τη σύνδεσή τους με το Ιερό Ναό και το Όρος του Ναού μέσα από μια σειρά προοπτικών, γνώμες και κλάδους», εξήγησε το Ινστιτούτο  Ναού και ο Διευθυντής Ραβίνος ,Chaim Richman.
       Το Ινστιτούτο του Ναού, λέει ότι η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Όρος του Ναού"επιδιώκει να γιορτάσει την υπόσχεση της ανακατασκευής του Ιερού Ναού στην Ιερουσαλήμ και την επανάσταση στο Ναό , συνείδηση ​​που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ.
       «Η εκδήλωση εφιστά επίσης την προσοχή στην κατάσταση στο Όρος του Ναού, στον ιερότερο χώρο πάνω στη γη, όπου οι μη-Μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να προσεύχονται, και όπου μια εκστρατεία που διεξάγεται καθημερινά ,για να καταστρέψει όλα τα υπάρχοντα ερείπια του Ιερού Ναού, και  να αρνηθεί ότι ο Ιερός Ναός υπήρξε ποτέ. "
       Η τετράωρη ζωντανή ροή βίντεο- εκπομπή, θα φιλοξενηθούν ζωντανά αυτή την Κυριακή από το κανάλι Sheva, από τις 5:00 μ.μ. ώρα Ισραήλ, (10:00 π.μ. EST).
       Μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων και ακτιβιστών, υπάρχουν συνεντεύξεις του τρέχοντος έτους,που περιλαμβάνουν από την Κνεσέτ τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Moshe Feiglin, ο οποίος θα μιλήσει για τα εβραϊκά δικαιώματα προσευχής και την ισραηλινή κυριαρχία στο Όρος του Ναού! Και ο καθηγητής Gabriel Barkay, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους του Ισραήλ, οι οποίοι θα παρέχουν από πρώτο χέρι  συνεχή εικόνα για την συστηματική καταστροφή των αρχαίων καταλοίπων του Ναού και αντικείμενα από την Ισλαμική Waqf, εκτός από τα αυξανόμενα πολιτικά φαινόμενα του "Temple Denial".

      Η εκπομπή θα περιλαμβάνει επίσης μια μουσική παράσταση από τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό, Yitzchok Meir Malek, και ένα τμήμα σχετικά με την κάλυψη του Όρος του Ναού,με  θέματα από τον Arnon Segal, των οποίων το εβδομαδιαίο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι βοήθησαν γενικά το κίνημα" Όρος του Ναού" τα τελευταία χρόνια στα μέσα ενημέρωσης.
      Η  ραδιοτηλεοπτική αναμετάδοση- για δεύτερη παρουσίαση -μετά από ένα σύντομο διάλειμμα θα επιτρέψει σε όλο τον κόσμο- στο μέγιστο κοινό - τηνευκολία του Ινστιτούτου του Ναού.
      Κατά τη διάρκεια των δύο εκπομπών, οι θεατές θα μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το Ινστιτούτο του Ναού,και τον Διευθυντή Διεθνή Ραβίνο, Chaim Richman και τον Βοηθό Διευθυντή Διεθνή, Yitzchak Reuven  σε όλη την διάρκεια της  εκπομπής σε ζωντανό streaming, μέσω ενός ανοικτού live chat-room.
       Για τον Ραβίνο Richman, το Όρος του Ναού και η ¨"Ημέρα Ευαισθητοποίησης" σηματοδοτεί την έναρξη μιας «επανάστασης» - που η ίδια αρχίζει με ανατροπή σε ό, τι αφορά στο  "ιστορικό έγκλημα σε βάρος του εβραϊκού λαού."
      "Βιώνουμε την αρχή μιας επανεκπαίδευσης του εβραϊκού λαού, για να τους υπενθυμίσουμε την αιώνια σύνδεσή τους με το Όρος του Ναού και των ίδιων των Ιερών Ναών», λέει. Μετά την καταστροφή του Δεύτερου Ναού το 70 μ.Χ., και την έναρξη μιας πολύ μακριάς και σκούρας εξορίας, οι Εβραίοι άρχισαν να σχετίζονται με την έννοια του ναού ως "κάτι το μυθικό, κάτι που είναι εκτός ορίων" - μια αντίληψη η οποία "δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, «δεδομένης της κεντρικότητας του ναού και ο ναός που είναι σε υπηρεσία στο εβραϊκό Δίκαιο και τη Γραφή.
      Και παρά τις προκλήσεις, ο Ραβίνος Richman είναι «εξαιρετικά αισιόδοξος» για το μέλλον.
       "Σήμερα είμαστε μάρτυρες  σε μια τεράστια αύξηση ... ρεκόρ αριθμοί Εβραίων σκαρφαλώνουν στο Όρος του Ναού, στην καθαρότητα [δηλαδή σύμφωνα με το εβραϊκό νόμο - ed.]"
      «Ειδικά σήμερα, βλέπουμε ότι ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο, οι αριθμοί των νομοθετών και των νομοθετών οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι υπάρχει κάτι πολύ λάθος με μας στην αποδοχή του status quo(καθιερωμένης κατάστασης) στο Όρος του Ναού, πρόσθεσε.
      "Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Διεθνής Όρος του Ναού ¨"Awareness Day" είναι ένας δείκτης της τεράστιας αλλαγής που συμβαίνει σε αυτή τη γενιά."
       "Είναι η αρχή της επανάστασης  του Ναού."           http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178981   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου