Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανθιμος: «Ποτέ δε θα δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων - Η Τουρκία εποφθαλμιά τη Θράκη»

Μιλώντας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και παρουσία πολλών υποψηφίων βουλευτών, ο Μητροπολίτης Ανθιμος ζήτησε απ' όλους και ειδικά τους πολιτικούς να έχουν ξεκάθαρες θέσεις για τα εθνικά θέματα.
Ο κ.κ.Ανθιμος για ακόμη μια φορά έθιξε σημαντικά εθνικά ζητήματα, ενώ μίλησε για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, αλλά και την Αμφίπολη. «Εύχομαι όλα να είναι καλά για την πατρίδα μας με προσευχή και υπομονή» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και έκανε αναφορά τόσο στο τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ όσο και στο θέμα της Μακεδονίας.

Είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί αγωνίστηκα και αγωνίζομαι να μη γίνει στη Θεσσαλονίκη το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών; Η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από τους Ισλαμιστές. Τα επιχειρήματα τα έχω γράψει στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Παιδείας, τον πρύτανη, τους καθηγητές. Ερχεται ο Ερντογάν και λέει το ενδιαφέρον της Τουρκίας φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Αλίμονο αν αφήσουμε ξέφραγη την Ελλάδα και αύριο γίνουν ό,τι συμβαίνει κι αλλού όπου τους λένε ή θα γίνεις ό,τι είμαι εγώ ή θα σε σκοτώσω. Να αποφύγουμε τη συμφορά που ετοιμάζεται. Η Τουρκία εποφθαλμιά τη Θράκη».
«Αγαπάμε όλους. Εγώ έχω περιποιηθεί λαθρομετανάστες που μπήκαν στη Θράκη από το ποτάμι και τους φροντίσαμε μέχρι να φύγουν. Άλλο είναι αυτό κι άλλο να ανοίξεις εσύ ο ίδιος μια πόρτα και να πεις περάστε, σας το παραδίδουμε. Οι ρόλοι είναι ίδιοι και γνωστοί. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα και η πίστη μας. Οι Μακεδόνες Ελληνες έχουν μια αξίωση από τους πολιτικούς, ποτέ δε θα δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων. Γιατί είναι επικίνδυνο κράτος. Πρέπει να είναι ξεκάθαρη θέση. Την πατρίδα μας δεν την πουλάμε. Μιλήστε καθαρά τι γίνεται στην Αμφίπολη. Γιατί κρύβονται ευρήματα που φωνάζουν ότι εδώ είναι Μακεδονία; Είτε είναι σκελετοί είτε οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε..
Ο κ.κ. Ανθιμος έκανε αναφορά και στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη από φανατικούς Ισλαμιστές, λέγοντας:
«Πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό, στην καρδιά μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας να συμβεί κάτι τέτοιο; Εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε μια πολύ καλύτερη πνευματική κατάσταση. Επειδή έζησα στο Παρίσι για κάποιο διάστημα, γνωρίζω καταστάσεις. Οι εκκλησίες εκεί ανήκουν στο κράτος. Ο Καθολικισμός έχει χάσει την επιρροή που είχε. Βρέθηκα σε κοιμητήριο, και στους περισσότερους τάφους δεν υπήρχε ο σταυρός. Στη Μεγάλη Βρετανία εκκλησίες πουλήθηκαν κι έγιναν κέντρα διασκέδασης. Τώρα φοβούνται το Ισλάμ και δεν ξέρουν που θα χτυπήσει στη συνέχεια. Μα εσείς ανοίξατε τους δρόμους. Η αθεΐα της Ευρώπης, χωρών όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο δημιούργησε το πρόβλημα. Ηρθε το Ισλάμ βρήκε το κενό στην πίστη και μπήκε στην Ευρώπη. Πώς είναι δυνατόν πολύ κοντά στον Αγιο Πέτρο της Ρώμης να χτίστηκε το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης; Ηρθαν, μπήκαν και τώρα βγάλτε τους...».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr              http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%C2%AB%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CE%B9%CE%AC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου