Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο.

ΣΧΟΛΙΟ : Ο πρώτος πολιτικός ηγέτης που ορκίζεται χωρίς θρησκευτικό όρκο,αλλά με πολιτικό.Η απομάκρυνση από το Θεό,από πλευράς του λαού,φέρει και την απομάκρυνση από το Θεό και των πολιτικών του ηγετών......Για πρώτη φορά αναλαμβάνει πρωθυπουργός χωρίς θρησκευτικό όρκο - Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Ν.Παππά και του Π.Σκουρλέτη η ορκωμοσία. - Τσίπρας: Μας περιμένει ανηφορικός δρόμος - Ελπίζω η πλειοψηφία των 162 εδρών που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση να αυξηθεί.Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ακριβώς στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, ώρα 16:00 ορκίστηκε πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.


Ο όρκος των 24 λέξεων
«Διαβεβαιώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν οι 24 λέξεις από τις οποίες αποτελούνταν ο πολιτικός όρκος του κ. ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που, στις χθεσινές εκλογές, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 36,34% καταλαμβάνοντας 149 έδρες, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Παππά, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές αμφότεροι (ο κ. Σκουρλέτης ήταν τρίτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο κ. Παππάς εκλέγεται 7ος στη Β' Αθηνών).

Κοστούμι με πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα, ήταν το κοινό dress code με το οποίο προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες, Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε το διάλογο που είχαν οι κύριοι Παπούλιας και Τσίπρας κατά την είσοδο του νέου πρωθυπουργού στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας:

- Παπούλιας: Συγχαρητήρια
- Τσίπρας: Συναντήθηκα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νεα κυβέρνηση, άρα υπάρχει δεδηλωμένη και ελπίζω πως αυτη η πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
- Παπούλιας: Όπως ορίζει η θέση μου, δεν μπορώ παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπει, και να σας ορκίσω.
- Τσίπρας: Είπαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, είναι ανηφορικός ο δρόμος.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στον οποίο είπε: «Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ' ότι στο παρελθόν» .

Δεν έχω παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν έχω βαφτίσει τα παιδιά μου και δεν θα μπορούσα να ορκιστώ κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνω, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον κ.κ. Ιερώνυμο, εξηγώντας του γιατί επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.




http://www.protothema.gr/greece/article/445974/alert-katepese-elliniko-f-16-se-natoiki-askisi-stin-ispania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου