Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙΝΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ! ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ “ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΡΥΦΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ).

k2


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ το οποίο είναι το μοναδικό μέσο που ανέβασε νωρίς την είδηση, το συμβάν έγινε ξημέρωμα Παρασκευής και η αστυνομία το πήρε χαμπάρι το πρωί . Το άγαλμα του  Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κοσμεί την είσοδο προς την Καστροπολιτεία του Μυστρά και είναι τόπος αναφοράς για την πολύ μεγάλη Βυζαντινή κληρονομιά της περιοχής αλλά και όλου του κόσμου.

Επάνω στο άγαλμα έχει γραφεί πιθανώς με σπρέι το σύμβλο της ομάδας Ε, εκτός εαν εμείς βλέπουμε κάτι άλλο ή τα συνθήματα υπήρχαν πριν απο την περίεργη δολιοφθορά.
Από το άγαλμα λείπει το χέρι του τελευταίου Βασιλιά της Πόλης, όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες.
Η αστυνομία γνωρίζει το θέμα από το πρωί και κατά τις ίδιες πληροφορίες στην κατοχή της βρίσκεται το μπρούτζινο χέρι του αγάλματος. Άρα συμπεραίνεται ότι πιθανότατα έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της κλοπής από αθίγγανους της περιοχής.
Κατά την ίδια πληροφόρηση, γίνονται έρευνες για τους παραβατικούς ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
mistras3k1k2mistras4mistras5mistras6mistras7

Για το θέμα φίλος αναγνώστης, σχολίασε:
Αγαπητέ φίλε Στέφανε καλησπέρα !

Σου γράφω με αφορμή την ανάρτηση σου για το άγαλμα του Παλαιολόγου στον Μυστρά.
Πρώτα – πρώτα πρέπει να σου πω πως δεν το γνωρίζει κανείς τουλάχιστον από τους γνωστούς μου στη Σπάρτη.

Βάση όσα διάβασα στην ανάρτηση για σημαντική φθορά του αγάλματος του Κων/νου Παλαιολόγου είμαι υποχρεωμένος ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ να διατυπώσω τα ακόλουθα: με μεγάλη μου έκπληξη και λύπη πληροφορήθηκα από το makeleio ότι επάνω στο άγαλμα του κων/νου Παλαιολογου έχει γραφεί πιθανώς με σπρέι το δελφικο Ε και ότι από το άγαλμα λείπει το χέρι. Ως ιδυτικο μέλος της Ομάδας Εθνικών Λακωνίας θεωρώ πιθανότατο να αποτελεί η συγκεκριμένη πράξη προβοκάτσια κατά των Ελλήνων που ακλουθούν εως και σήμερα την πατρώα ελληνική παράδοση για την πυροδότηση θρησκευτικού μίσους μεταξύ Ελλήνων ή αφορά ανθρώπους μεμονωμένους χαμηλού διανοητικού επιπέδου όπου με την βία προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψη τους ή με την χρήση συγκεκριμένων συμβόλων για να σύρουν στο κενο την προσπάθεια Λακώνων πολιτών για την επαναφορά στην πατρώα ελληνική παράδοση.

Κύριε Χίο η Ομάδα εθνικών Λακωνίας εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για το θράσος υπανθρώπων που δε διδάχτηκαν τίποτα από την ιστορία των Ελλήνων προγόνων μας και αυτό σίγουρα συνέβη γιατί δεν ανήκουν σε αυτούς .
Η προσπάθεια κάποιον να κάνουν χρήση ελληνικών συμβόλων σε άνομες πράξεις δεν θα μπορέσουν να μολύνουν το παρόν μας και την δράση μας στα μάτια των συμπολιτών μας. Το παρόν μας και η δράση μας λειτουργεί με γνώμονα την διατήρηση ανάδειξη και προστασία της ελληνικής μας πατρώας παράδοσης.

Οι Λάκωνες εθνικοί θα παρακολουθούν το θέμα στενά και παρακαλώ ενημερώστε μας για κάθε νεότερο.

Σας παραθέτω στο τέλος του κειμένου τους σκοπούς της Ομάδας όπως έχουν διατυπωθεί στο εσωτερικό μας κανόνα.
Δες παρακαλώ και το blog μας http://omadaethnikonlakonias.blogspot.gr/   
Με εκτίμηση
ΧΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.              http://www.makeleio.gr/?p=464791

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου