Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016. Πλαστικό χρήμα υποχρεωτικά και παντού.

Η Κυβέρνηση έτοιμη να εκπληρώσει τις προφητείες...Επιχείρηση «πλαστικό χρήμα» υποχρεωτικά και παντού με εγκατάσταση συσκευών χρέωσης καρτών (POS) σε όλα τα επαγγέλματα και στις επιχειρήσεις, ακόμα και στα περίπτερα, από το 2016 ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών με κεντρικό στόχο το χτύπημα της φοροδιαφυγής.

Πλαστικό χρήμα υποχρεωτικά και παντού
Ετσι γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, λογιστές και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν τερματικά POS για την αποδοχή συναλλαγών με κάρτα.
Σε επόμενο στάδιο, οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα. Αρχικά το σχέδιο της υποχρεωτικής χρήσης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, θα εφαρμοστεί στις νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 και σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Στη λίστα της υποχρεωτικής χρήσης καρτών από το 2016 εντάσσονται μεταξύ άλλων γιατροί, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για ένταξη συγκεκριμένων περιοχών στο υποχρεωτικό σύστημα χρήσης καρτών. Οι περιοχές αυτές θα επιλεγούν με κριτήρια το ποσοστό παραβατικότητας και την τουριστική κίνηση.
Πλαστικό χρήμα υποχρεωτικά και παντού
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνει ότι θα δοθούν κίνητρα σε καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις ώστε να υποκατασταθεί το χρήμα σε φυσική μορφή από κάρτες, ενώ από την πλευρά της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, συστήνει επιτροπές και ομάδες εργασίας για να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή.
Ομάδα εργασίας
Με νέα απόφαση της Κ. Σαββαΐδου, συγκροτείται ακόμα μία ομάδα εργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία και την εκπόνηση κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα θα επεξεργαστεί και θα μελετήσει θέματα που αφορούν στην:
  • Υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα τελωνεία (ICISnet).
  • Αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του υπουργείου Οικονομικών.
  • Υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS).
  • Καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις ΔΟΥ.
  • Ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η νέα ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί με την ομάδα εργασίας που λειτουργεί στη ΓΓΔΕ για την εξέταση των δυνατοτήτων άμεσης και on-line διαβίβασης των στοιχείων των εκδιδόμενων φορολογικών παραστατικών για χονδρικές πωλήσεις αγαθών, καθώς και παροχής υπηρεσιών. Το πόρισμά της πρέπει να παραδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 στην ΓΓΔΕ.
Η διευρυμένη χρήση του πλαστικού χρήματος μπορεί να αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό τη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων. Στην περίπτωση αυτή το Δημόσιο χάνει έσοδα όχι μόνο από τον ΦΠΑ αλλά και από τον φόρο εισοδήματος από όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις και κρύβουν από την Εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη χορήγηση κινήτρων τόσο στους φορολογουμένους όσο και στις επιχειρήσεις.
Για τις επιχειρήσεις τα κίνητρα θα προβλέπουν ακόμη και τη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ενώ παράλληλα για κάθε επιχείρηση θα δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος λογαριασμός για την άμεση πληρωμή του ΦΠΑ χωρίς να απαιτείται υποβολή περιοδικής δήλωσης.
Για τους φορολογουμένους έχουν σχεδιαστεί κίνητρα για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, τα οποία προβλέπουν κληρώσεις δώρων, «χτίσιμο» αφορολόγητου ορίου, ακόμα και διάφορα δώρα από τις τράπεζες.    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64268450   ΣΧΟΛΙΟ :  Ζούμε πλέον σε προφητικές εποχές και μέσα σε μεγάλλα γεγγονότα.τα πάντα εκπληρώνονται όπως τα είπαν οι Αγιοι με τις προφητείες τους.Το 2016 θα είναι καθοριστικό και με συγκλονιστικές εξελίξεις.Θα ζήσουμε εποχή αντιχρίστου και 3ου παγκοσμίου πολέμου,κοιννικών αναταραχών αλλά και αναλαμπή της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου