Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ? Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ (βίντεο-συνέντευξη)


geron-savvas-lavriotisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Μέσα στην δίνη των καθημερινών γεγονότων δυστυχώς ένα τεράστιο θέμα όπως η σύγκληση της λεγόμενης Πανορθόδοξου Συνόδου, δεν έχει πάρει την πρέπουσα θέση και δημοσιότητα προς ενημέρωση του ποιμνίου.

Ένας από αυτούς που αγωνίζεται για να ενημερωθεί ο πιστός κόσμος και όχι μόνο, είναι ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης, Πρωτεπιστάτου Ιερας μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου όρους.
Στην σημαντική συνέντευξη που έδωσε στο New Channel του Ναυπλίου, ο Γέροντας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι με τις κακοδοξίες με τις οποίες συγκαλείται η Σύνοδος οδηγεί σε μεγάλο σχίσμα την Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή την Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.
Ήδη ορισμένα Πατριαρχεία αρνούνται να συμμετάσχουν και πολλοί μητροπολίτες δεν την αποδέχονται. Παρ’ όλα αυτά το Φανάρι επιμένει λυσσωδώς στην πραγματοποίηση της.
Μεταξύ άλλων ο πατήρ Σάββας είπε:
Οδηγούμαστε σε μία νέα τάξη πραγμάτων.
Ο απώτερος σκοπός είναι η ένωση των Εκκλησιών.
Η αλήθεια βρίσκεται μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε τίποτα το αντιορθόδοξο.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε τίποτα το αιρετικό
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%b3%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%b4%ce%bf/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου