Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Στο ΕΡΩΤΗΜΑ ¨Θα την πάρουμε την Πόλη, Βλαδίμηρε; ¨ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ πριν μήνες ¨δεν θα είναι ο Βλαδίμηρος¨!


ΦΩΤΟ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Στο ΕΡΩΤΗΜΑ ¨Θα την πάρουμε την Πόλη, Βλαδίμηρε;¨ που τέθηκε λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας με την επικείμενη σύναψη στρατηγικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας- Ρωσίας.
Ερώτημα που τέθηκε από ένα εξαίρετο δημοσιογράφο με βαθιές οικονομικές γνώσεις και τοποθετήθηκε στην εισαγωγή του ως εξής:
¨Η ρωσική αρκούδα θα βρυχηθεί και η τουρκιά θα σπεύσει να εξαφανιστεί από τον φόβο της! Θα χαθεί στα βάθη της Ανατολής κι έτσι θα ελευθερωθεί η Πόλη. Θα επιστρέψουμε θριαμβευτές να ψάλουμε μαζί με τον Βλαδίμηρο στην Αγιά Σοφιά «τη Υπερμάχω». Λευκά άλογα, γαλόνια και μαύρα ράσα να βαπτίζουν όσους ξεχάστηκαν και έμειναν πίσω…¨ Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, 00:01 Θανάσης Μαυρίδης liberal.gr/
ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ήδη σε ανύποπτο χρόνο
Με το άρθρο μας στις 13 Ιανουαρίου του 2016 ( επί τη συμπληρώσει ενός χρόνου από την Αγιοκατάξη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)
¨2016 – Μεγάλες ανατροπές μέσα στην Ρωσία;¨
ΚΑΙ με το άρθρο μας στις 3 Ιουλίου 2016
¨Δεν θα είναι ο Πούτιν αυτός που θα σαρώσει την Τουρκία;¨
Προς το παρόν δεν έχει μόνο ζόρια ο Ερντογάν, έχει και ο Βλαδίμηρος που προσπαθεί να διαχειριστεί το εσωτερικό μέτωπο ανάμεσα στους συνεργάτες του για τα ρίσκα που ανέλαβε.
¨ Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας για το θέμα της Τουρκίας.
Ο Β.Πούτιν συζήτησε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ.Ερντογάν.
Στη συνάντηση παρών ήταν ο Ν.Μεντβέντεφ, ο Sergei Ivanov, ο ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού, ο επικεφαλής της FSB, Alexander Bortnikov, ο επικεφαλής της Υπηρεσιας εξωτερικής κατασκοπείας, Mikhail Fradkov και ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, Rashid Nurgaliyev.
Ταυτόχρονα έκτακτες συσκέψεις για το θέμα της Τουρκίας γίνονται σε Ρωσία και ΗΠΑ. Χάος επίκειται στην Τουρκία καθώς η πρεσβεία των ΗΠΑ έδωσε εντολή στις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ ανακοινώθηκε και νέα ταξιδιωτική οδηγία. pronews.gr/portal27/07/2016
¨ Τουρκία. Μεγάλη δημοσκόπηση ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, αναδεικνύει το μίσος των Ρώσων κατά της Τουρκίας, μετά την συγνώμη Ερντογάν!!!
Με μια δημοσκόπηση σε μεγάλο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η ρωσική κοινή γνώμη στέκεται απόλυτα εχθρικά κατά της Τουρκίας, ακόμα και μετά την υποτιθέμενη »συγνώμη» Ερντογάν. Σε ερώτηση ποια είναι η άποψη σας για την Τουρκία μετά την »συγνώμη» Ερντογάν σε ποσοστό
2,3% έχουν την ίδια άποψη για την Τουρκία όπως και πριν την κατάρριψη του su-24.
15%θεωρούν πως έχει βελτιωθεί η γνώμη τους για την Τουρκία, αλλά όχι όσο θα ήθελαν.
1,1%λένε πως η γνώμη τους έχει γίνει καλύτερη μετά την συγνώμη Ερντογάν
81,5% λένε πως η άποψη τους για την Τουρκία είναι αρνητική όπως και πριν και πρόκειται να αλλάξει!!!
Το αντιτουρκικό μίσος στην ρωσική κοινωνία είναι βαθιά ριζωμένο και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και για κανέναν λόγο. ¨ Date: Ιουλίου 1, 2016Author: Dioptra-News
Τολμάει άραγε ο δημοφιλής προς το παρόν Πούτιν να κάνει μια φρέσκια δημοσκόπηση κοινής γνώμης πως διάκειται ο ρωσικός λαός απέναντι στον πρόσφατο τουρκικό εναγκαλισμό που ξεπερνάει το οικονομικό πεδίο και εισχωρεί σε θέματα ανατροπής του ΝΑΤΟ στην ΝΑ Πτέρυγα του με όλη την διακινδύνευση που εμπεριέχει αυτό στην Διεθνή Ασφάλεια της χώρας του;
Παρόλο αυτά είναι γνωστά τα διαχρονικά αισθήματα των Ρώσων απέναντι στις τουρκογενείς φυλές αλλά και οι πρόσφατες τραυματικές εμπειρίες του στην παιδοκτονία του Μπεσλάμ, βλ. μαρτυρικό θάνατο του ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ του Ροντιόνωφ στα Ορθόδοξα Σφάγεια της Συρίας κ.α
Με λίγα λόγια το χάπι δύσκολα μπορείς να το χρυσώσεις και μάλιστα όταν έχεις απέναντί σου ένα ημιπαράφρονα ηγέτη του τύπου Ερντογάν που μπορεί μέσα σε λίγα 24 ωρα να ξανα- ερωτευθεί τις ΗΠΑ.
Όταν στις 13 ΜΑΙΟΥ του 2016 διαβάζαμε
¨Σοκ προκαλεί στην Άγκυρα η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zaharova, ότι ο Ερντογάν χρειάζεται… γιατρό και ότι η ίδια δεν είναι γιατρός για να τον αναλάβει!
Η σκληρή αυτή δήλωση της Ρωσίδας έγινε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 12 Μαΐου, σε απάντηση στην ερώτηση πως σχολιάζει η Ρωσία τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα ανατρέψει με την δύναμη της Τουρκίας την πρόθεση της Ρωσίας να μετατρέψει την Μαύρη Θάλασσα σε ρωσική λίμνη.¨ nikosxeiladakis.grhttps://hellasforce.com/
ΚΑΙ σε ενάμιση μήνα όλα γίνονται ¨μέλι και γάλα¨ με τον σουλτάνο που περιόρισε δραματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε ένα βράδυ λόγω ενός αμφιλεγόμενου πραξικοπήματος …
Τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι μεγάλο ανατρεπτικά – συγκλονιστικό παίζει όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ειδικότερα στην Ελλάδα με το ΑΙΓΑΙΟ Αρχιπέλαγος.
Το 2008 στην απλωταρία μιάς Καλύβης στο Περιβόλι της Παναγίας μας ένας υπερήλικας Γέροντας- ασκητής μαζί με την αγάπη των λόγων του, μου έκανε δίχως να το καταλαβαίνει και μαθήματα γεωπολιτικής.
Παιδί μου ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για την πατρίδα μας θα γίνουν κατά γράμμα και να μην αμφιβάλλεις καθόλου.
Ο μεγάλος Ρώσος Πούτιν θα το τρέξει το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέχρι σε ένα σημείο , μετά την σκυτάλη θα την πάρει άλλος.
Δηλ. Γέροντα;
Απόλυτη σιωπή με νοερά προσευχή ήταν η απάντηση του Γέροντα.
Μέχρι που η απάντηση ήρθε λίγα χρόνια αργότερα :
Από τα λεγόμενα του Γέροντα Ιωνά της Οδησσού (+ 2012).
¨ Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση έχουμε τις προφητείες του γέροντα Ιωνά της Οδησσού (+ 2012).
Το 2007 είπε:
«οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας… Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα …αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω. »
Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία προέβλεψε ότι
« αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντας της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την Ορθοδοξία».
Αναφορικά με το δολάριο είπε :
« o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνού χαρτιού¨».
Και είπε ότι :
«αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρει τη σωτηρία» (events.orthodoxengland 2/1/15) dimpenews.com
Και φυσικά απ ότι μπορούσαμε να καταλάβουμε ο Τσάρος για τον οποίον μιλούσε ο Γέροντας Ιωνάς δεν θα φορούσε κουστουμάκι πρακτοριλίστικο με ευρυχωρία για κωλοτούμπες .
Τα πιο συγκλονιστικά από τα λεγόμενα του είναι τα παρακάτω σύμφωνα με τις πηγές.
Επίσης ο Γέροντας Ιωνάς είχε πει:
«Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από τη Ρωσία θα έρθουν ένα χρόνο μετά το θάνατό μου.
Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος.
Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτο αίμα, το δεύτερο από πείνα και το τρίτο θα είναι της νίκης».
simeiakairwn.wordpress.com/ Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016
Ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού κοιμήθηκε το 2012.
Τον επόμενο χρόνο μετά την κοίμηση του και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου του 2013 ξεκινούν ταραχές και συγκρούσεις στην πλατεία Μαιντάν στο Κίεβο που κατέληξαν στην ανατροπή του τότε προέδρου της Ουκρανίας.( newsontime.gr – Ουκρανία : Βίαια επεισόδια στο Κίεβο Published on Nov 30, 2013)
Στα επόμενα δυο χρόνια 2014-2015 το Ουκρανικό δράμα μεταφέρεται στην αποτρόπαια σφαγή της Οδησσού και στο ανατολικό μέτωπο με πολλά αθώα θύματα και ορφανά πολέμου.
Και απομένει στις ημέρες μας δηλ. το 2016 , μετά από τα δύο αυτά προηγούμενα χρόνια αν επαληθευθεί ο Γέροντας Ιωνάς.
Αυτές τις ώρες ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα
Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο παραπάνω ερώτημα με την εισαγωγή του.
Παναγούδα, Ιούνιος 1990
Καθώς ο π. Παΐσιος μιλούσε απευθυνόμενος προς όλους τους παρευρισκόμενους, προσφώνησε κάποιον.
Είπε: «Γιώργο, παιδί μου, έλα “δώ!»
Ο περί ου ο λόγος Γιώργος, επίσης λοχαγός και συνάδελφος του φίλου μου, δεν απάντησε καν, υποθέτοντας ότι ο Γέροντας απευθυνόταν σε κάποιον άλλο.
Τότε, ο π. Παΐσιος επανέλαβε, λέγοντας συγκεκριμένα:
«Εσένα, λέω, κύριε λοχαγέ, έλα “δώ», αφήνοντάς τους όλους έκπληκτους, καθώς οι δύο λοχαγοί επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Παναγούδα (και, επιπλέον, φορούσαν πολιτικά, μην έχοντας κάποιο διακριτικό της ιδιότητάς τους).
Ο Γιώργος, λοιπόν, σύμφωνα με το pentapostagma.gr,πλησίασε διστακτικά τον π. Παΐσιο, του φίλησε το χέρι και στάθηκε δίπλα του, οπότε ο π. Παΐσιος ξεκίνησε αμέσως να συζητά μαζί του:
«Πώς είναι ο στρατός μας, Γιώργο;»
«Πιστεύω πως είναι καλά, πάτερ», απάντησε ο λοχαγός.
«Δεν είναι καλά ο στρατός μας, Γιώργο, αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολλοί καλοί αξιωματικοί και, κυρίως, στρατηγοί, και για αυτό στέκεται ακόμη ο στρατός μας», σχολίασε ο π. Παΐσιος.
Κι αμέσως συνέχισε: «Πότε θα πάρουμε την Πόλη Γιώργο;»
«Δεν ξέρω πάτερ», απάντησε ο λοχαγός.
«Θα την πάρουμε την Πόλη, Γιώργο, αλλά θα γίνει μεγάλος πόλεμος!
Και δε θα πάρουμε μόνο την Πόλη, Γιώργο, αλλά και όλα τα μέρη της Μ. Ασίας που μας ανήκαν, και μάλιστα από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Σμύρνη. Όλα τα χαμένα μέρη μας, τις χαμένες Πατρίδες…
Κι ο πόλεμος, Γιώργο, θα αρχίσει από τα εξαμίλια.»
Μαρτυρίες Προσκυνητών, Β’ τόμος, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία.
dimitrisotiropoulosbooks.com/
Τελικά η αλήθεια του ΚΥΡΙΟΥ μένει εις τους αιώνες και ισχύει μεγαλοπρεπώς το
«Μή πεποίθατε ἐπ’ ἄρχοντας ἐπί υἱούς ἀνθρώπων, οἶς οὐκ ἐστι σωτηρία». (Ψάλμ. ΡΜΕ΄ 3).
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

https://hellasforce.com/2016/07/27/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%c2%a8%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7-%ce%b2%ce%bb/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου