Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πριν τα κόλλυβα των τούρκων, δοξολογία για την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.


vardakas1
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εξεπλάγην ο προσκυνητής όταν άκουσε από τα χείλη του ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ.
– «Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
Φυσικό ήταν να έχει τις ενστάσεις του ο συνομιλητής του ΑΓΙΟΥ.
-«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
Και η απάντηση του Γέροντα του Έθνους μας.
-«Άκου το Γέροντα!»
Πηγή των διαλόγων- μαρτυριών
(Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373)
Το μεγάλο πνευματικό ανάστημα του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη και η αγάπη για την πατρίδα του που την υπηρέτησε ο ίδιος πραγματικά σαν ασυρματιστής του ΘΕΟΥ του έδιναν την προορατική χάρη να βλέπει ακριβώς το σήμερα εν έτη 2016.
Γιατί δεν είπε ο ΑΓΙΟΣ για την Τουρκία σε πρώτη φάση;
Εν ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ είχε μεταφερθεί από το1990 στις μέρες μας 2016 και έβλεπε την αποψίλωση του τουρκικού στρατεύματος που επιτελείται μετά το πραξικόπημα.
¨Οι άνδρες ενός από τους μεγαλύτερους στρατούς στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκαν στο πάτωμα, ημίγυμνοι και δαρμένοι από το πλήθος, ανασύροντας στη μνήμη εικόνες από τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί οι μουσουλμάνοι στο Αμπου Γκράιμπ.
Ο Ερντογάν στην προσπάθειά του να επαναπροσδιορίσει τα συστατικά της Τουρκίας, αποδομεί τον βασικό παράγοντα του κεμαλικού κράτους: τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτό είναι απόλυτα συμβατό με την ισλαμική αντίληψη του Τούρκου προέδρου.
Όποιος βλέπει τις εικόνες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που έκαναν το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, κατανοεί ότι το αξιόμαχο έχει διαλυθεί.
Ο Στρατός έχει καταρρακωθεί. Οι παραστάσεις ισχύος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων απομειώνονται ακόμα περισσότερο από την ήττα που υπέστη από την Αστυνομία στο πλαίσιο των εσωτερικών εκκαθαρίσεων.
Ωστόσο ο στρατός ήταν ανέκαθεν μέρος της εικόνας της «ισχυρής Τουρκίας» και με αυτή την έννοια ο Τούρκος πρόεδρος στην προσπάθειά του να εκκαθαρίσει το στράτευμα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, αποδομεί την ίδια την ισχύ της χώρας.
Η Τουρκία καθίσταται έτσι ανίσχυρη στα μάτια τόσο του μουσουλμανικού κόσμου, στον οποίο θέλει να πρωταγωνιστήσει όσο και της Δύσης, στην οποία θέλει να μετέχει ως ισχυρή χώρα.¨
Γιατί μίλησε ο ΑΓΙΟΣ για πρώτη απειλή από την Αλβανία;
¨Η Αλβανία διατηρεί επισήμως αξιώσεις κατά της Ελλάδας για την επιστροφή των «Τσάμηδων» στην Ελλάδα, ενώ σε ανεπίσημους χάρτες εμφανίζεται η Θεσπρωτία («Τσαμουριά») ως τμήμα της «Μεγάλης Αλβανίας» και έχουν εμφανιστεί πυρήνες «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (UCC). Επιπλέον, η ερήμωση των χωριών της γειτονικής Πίνδου και η εποίκηση τους από Αλβανούς μετανάστες δημιουργεί συνθήκες προβολής μειονοτικού θέματος σε βάθος χρόνου, σε μια ευρεία και αρκετά δυσπρόσιτη γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.
Η Τουρκία, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία στην περιοχή, επιδιώκει τη στρατηγική επιρροή επί των χωρών αυτών, ιδίως με την Αλβανία, και μάλλον πιο συγκυριακά με τα Σκόπια, αφού και ιστορικά θεωρεί το χώρο δικό της πεδίο δράσεως, και θεωρεί ότι η επιρροή σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία αποτελεί σημαντικό μοχλό πιέσεως στον ..στρατηγικό της αντίπαλο, την Ελλάδα.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εδώ και χρόνια ξεκίνησε επίσημα η παρουσία Τούρκων αξιωματικών στο Αλβανικό ΥΠΑΜ οι οποίοι άρχισαν να οργανώνουν το Αλβανικό στράτευμα με βάση τα Νατοϊκά πρότυπα. Στις αρχικές φάσεις της συνεργασίας το μεγαλύτερο βάρος, όπως ήταν φυσικό, δόθηκε σε θέματα εκπαίδευσης με Τούρκους αξιωματικούς να αναλαμβάνουν την εκπαίδευση Αλβανικών μονάδων και το Τουρκικό ΥΠΑΜ να προσφέρει απλόχερα υποτροφίες φοίτησης Αλβανών στρατιωτικών σε Τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες.
Αλβανικές βάσεις για πλοία του Τουρκικού Ναυτικού
Η ναυτική βάση Αυλώνα (Πασαλιμάνι), Δυρραχίου
Ένας από τους πρώτους τομείς στους οποίους έσπευσε να «εξαργυρώσει» την υποστήριξη της η Άγκυρα ήταν η εξασφάλιση ασφαλούς αγκυροβολίου για τα σκάφη του Τουρκικού Ναυτικού και μάλιστα σε προνομιακές θέσεις σε μικρή απόσταση από το στρατηγικής σημασίας στενό του Οτραντο, μόλις βορείως ναυτικών δρόμων εξαιρετικά σημαντικών για τα ελληνικά συμφέροντα.
Οι δυνατότητες που παρέχει στην Τουρκία η στρατηγική συνεργασία με την Αλβανία δεν περιορίζονται στη χρήση κρίσιμων εγκαταστάσεων όπως η βάση υποβρυχίων (βλέπε παρακάτω).. Έχουν επεκταθεί εξ αρχής σε κεκαλυμμένες επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας, όπως ήταν οι αλβανικές επιδρομές στην Κέρκυρα με σφραγίδα ξένης μυστικής υπηρεσίας. Ανάλογες υπόνοιες προκάλεσε και η εμπλοκή Αλβανών υπηκόων στις πυρκαγιές του 2007/2009 και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008.¨
Φαίνεται καθαρά εκ των γεωπολιτικών εξελίξεων να δούμε σύντομα πρωτόγνωρα πράγματα και να επαληθευθούν και άλλες προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ως αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.
«Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί• ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω.
Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια.
Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν.
Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν.
Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε.
Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι.
Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους.
Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά». (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76)
Πρέπει να είμαστε σε Εθνική Εγρήγορση.
Είναι πολύ πιθανόν πριν τα πασίγνωστα ¨κόλλυβα των τούρκων¨ στο ΑΙΓΑΙΟ να κάνουμε ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ για την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
https://hellasforce.com/2016/07/22/%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%bf%ce%be%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου