Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ…ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (İNCİL)!!!


1469519032928Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Μέσα στο ανεπανάληπτο κύμα συλλήψεων και ερευνών σε σπίτια που έχει ξεσπάσει σε όλη την Τουρκία για την ανεύρεση πραξικοπηματιών και αντιπάλων του καθεστώτος Ερντογάν, οι δυνάμεις ασφαλείας βρεθήκαν προ μιας μεγάλης εκπλήξεως όταν έκαναν έφοδο στο σπίτι του Ιμάμη της πόλης Kağızman, στην επαρχία του Καρς της ανατολικής Τουρκίας, όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών κατοικούσε πυκνός ποντιακός ελληνορθόδοξος πληθυσμός και μάλιστα έχει γίνει γνωστή από τον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη, που πήρε το όνομα του από την πόλη του Καρς.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σε έφοδο που έγινε στην πόλη Kağızman στο σπίτι του τοπικού Ιμάμη για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κάνει προπαγάνδα εναντία στον Ερντογάν, βρέθηκαν διάφορα βιβλία μεταξύ των οποίων και…Ευαγγέλια, γεγονός που άφησε άφωνους τους Τούρκους αστυνομικούς.
Η ύπαρξη αυτού των Ευαγγελίων έφερε ξανά στην επιφάνεια το τεράστιο ζήτημα των κρυπτοχριστιανών, που κάτω από ένα στυγνό καταπιεστικό καθεστώς προσπαθούν να κρατήσουν τις χριστιανικές τους καταβολές.
Να σημειώσουμε ότι τον δέκατο ένατο αιώνα κυρίως στην περιοχή του Πόντου αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, πολλοί Ιμάμηδες του Ισλάμ ήταν στην πραγματικότητα κρυφοί Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί παπάδες και τελούσαν κρυφά τα μυστήρια της Ορθοδοξίας.
Ο Ιμάμης αυτός, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε από τις αρχές όπως ήταν επόμενο, μαζί με άλλα 16 άτομα οδηγήθηκαν για ανάκριση με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν και όχι μόνο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bc%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου