Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τι σημαίνει και πώς ερμηνεύεται το 666;

Στο Ιερό Βιβλίο της Αποκαλύψεως αναφέρεται ο δυσώνυμος αριθμός 666 (Χ Ξ Σ) ως η ταυτότητα του Αντιχρίστου με τον οποίο θα θελήσει να σφραγίσει και να οικειοποιηθεί τους ανθρώπους στα έσχατα χρόνια.ΑντιχρίστουΌμως μας διαφεύγει και μία άλλη ερμηνεία του αριθμού αυτού, του Αντιχρίστου, που επίσης αναλύεται ως ΧΞς δηλαδή:

Χ ριστός Ξ ένος Στ΄αυρού.
Αυτός είναι και ο πιο γλυκός και επικίνδυνος πειρασμός όλων των εποχών και ιδιαιτέρως των εσχάτων. Αυτός ήταν και ένα από τους τελευταίους πειρασμούς του Κυρίου μας πάνω στον Σταυρό. Όλοι επιζητούμε Τον Χριστό, χωρίς όμως την ταυτότητα του Σταυρού . Θέλουμε έναν Χριστό βολικό, στα μέτρα μας, δίχως θυσίες, μαρτυρία και ομολογία. Μία πίστη που και εδώ θα μας εξασφαλίσει μία άνετη ζωή αλλά και στον παράδεισο θα μας πάει. Μία πίστη που στήνει γέφυρες μεταξύ της συνείδησής μας και της προδοσίας μας.Έναν Χριστό ακίνδυνο δίχως τα αποτυπώματα από τα καρφιά επάνω του.
Έτσι και οι Φαρισαίοι προκάλεσαν τον Κύριό μας πάνω στον Σταυρό λέγοντάς του «Κατάβηθι από του σταυρού»(Ματθ, κζ΄40). Ο μοναδικός λοιπόν δρόμος για τον Χριστό είναι ο Σταυρός γι’αυτό και πρέπει να αποτελεί για εμάς ύψιστη τιμή και πρόσκληση όταν ο Χριστός μας καλεί με την φωνή του τιμίου Σταυρού και της θυσίας για να μας φέρνει κοντά του.
Ο γλυκύς Ιησούς μέσα εις τας θλίψεις γνωρίζεται! (π.Ιωσήφ ο Ησυχαστής)
ΕΥΧΕΣΘΕ!
π. Διονύσιος Ταμπάκης.
http://www.dogma.gr/diafora/ti-simainei-kai-pos-erminevetai-666/35122/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου