Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο στη Γάζα και τον Λίβανο.

ΣΧΟΛΙΟ : Οι προφητείες στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρουν ότι πρώτα θα καταστραφεί η Τύρος και η Σιδώνα στο Λίβανο και μετά η Γάζα.Πόσο προσεγγίζουμε σε εκπλήρωση τέτοιων προφητειών;
Ο επόμενος πόλεμος που θα ξεσπάσει είναι με τη Χαμάς, στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ, στο Λίβανο.
Αυτές οι δύο οργανώσεις έχουν αποφασίσει να πάνε σε πόλεμο με το Ισραήλ,αλλά θα βρουν τους στόχους άδειους.
American servicemen and Israeli soldiers participate in a joint drill simulating a rocket attack at a base in Hatzor (Photo: AP, file photo)
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ισραήλ έχει  καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης ,για να εκκενώσει μέχρι το ένα τέταρτο εκατομμύριο άμαχους από τα σύνορα των κοινοτήτων, για την προστασία τους από τις επιθέσεις που θα γίνουν  από τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ ή άλλες ισλαμικές ένοπλες ομάδες.
Η  μάζα θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ισραήλ, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, όπου ο στρατός συνεργάζεται με τους Δήμους για την ασφαλή φύλαξη των αμάχων.Όλες οι πλευρές  προετοιμάζονται για την περίπτωση που ξεσπάσει νέος γύρος  πολέμου, αν και η Χεζμπολάχ-μια ιρανική-ελεγχόμενη ομάδα,έχει ορκιστεί να καταστρέψει το Ισραήλ,μετά το πέρας του εμφυλίου πολέμου της Συρίας για τη στήριξη του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Όλες οι πλευρές έχουν προειδοποιήσει ότι μια νέα σύγκρουση, θα είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Η Χεζμπολάχ  διέθεσε πάνω από 4.000 ρουκέτες εναντίον των ισραηλινών κοινοτήτων στον πόλεμο του 2006, ενώ το Ισραήλ βομβάρδισε στρατιωτικούς στόχους στο νότιο Λίβανο. Ο μήνας του πολέμου σκότωσε κατ 'εκτίμηση 1.300 άτομα του Λιβάνου, 121 Ισραηλινούς στρατιώτες και 44 Ισραηλινούς πολίτες.
"Το 2017, το σύνολο του Ισραήλ είναι υπό απειλή", δήλωσε ο συνταγματάρχης Itzik Bar. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για το Ισραήλ.Ο Bar τόνισε ότι η Χεζμπολάχ έχει αποκτήσει εμπειρία μάχης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
Εμείς θα εκκενώσουμε τα σύνορα με το Λίβανο,από τους πολίτες.«Θέλουμε μια συνάντηση του στρατού και της Χεζμπολάχ και όχι άμαχους με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ."
Τα σχέδια καλύπτουν έως και 250.000 άτομα που θα μετακινηθούν για ασφάλεια, εάν υπάρχει σύγκρουση σε πολλαπλά μέτωπα, είπε. Το Ισραήλ έχει πληθυσμό περίπου 8.500.000.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4938673,00.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ Y NET NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου