Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο Πανάγιος Τάφος δόθηκε στους προσκυνητές! Μοναδικές στιγμές!

πανάγιος τάφος

Μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για τη χριστιανοσύνη αλλά για την ανθρωπότητα. Η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε και ο τάφος του Ιησού Χριστού «παραδόθηκε» ξανά στους πιστούς του, σε μια λαμπρή και συγκινησιακή τελετή στα Ιεροσόλυμα.

Ήταν όλοι εκεί: ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, φυσικά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκπρόσωποι του Πάπα Φραγκίσκου, πολιτικοί και πλήθος πιστών.
Ήταν περίπου 09:15 το πρωί της Τρίτης (22.03.2017) όταν ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μαζί τους μετέβη στον Πανάγιο Τάφο για την τελετή.
τάφος tsipras_jerusalem tsipras_jerusalem1 Tomb of Jesus Christ in Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem
Πριν ξεκινήσει η τελετή παράδοσης, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μετά την παρουσίαση, από την επιστημονικώς υπεύθυνη των εργασιών Τώνια Μοροπούλου, του έργου στην αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε τη χαρά του για την ολοκλήρωση των εργασιών όχι μόνο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά και ως απόφοιτος του ΕΜΠ.
Παρακαταθήκη για την ενότητα των λαών χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή την πρόσφατη ονομαστική του γιορτή, ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ενίσχυση και καρτέρηση για να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε καλούς λιμένες, σε λιμένες ευημερίας.
tsipras_tomb tsipras_tomb1 tsipras_tomb3 tsipras_tomb4
Το έργο πραγματοποιήθηκε από διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τη συνεργασία δύο συντηρητών του ΥΠΠΟΑ, υπό την διεύθυνση της επιστημονικώς υπεύθυνης των εργασιών Τώνιας Μοροπούλου.
Οι εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου διήρκεσαν επτά μήνες και το κόστος τους προσέγγισε τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Αντιμετωπίστηκαν οι επικίνδυνες εξωτερικές παραμορφώσεις στο κάτω μέρος του μνημείου, ώστε να επιτραπεί και η απομάκρυνση της μεταλλικής προστατευτικής κατασκευής που είχε τοποθετηθεί περιμετρικά του.
Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi, Facebook / Alexis Tsipras
dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου