Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Και όμως, κάτι σπουδαίο φαίνεται να έρχεται!


Ζούμε σε ταραχώδεις εποχές, στις ημέρες των έσχατων χρόνων, όπως μας έχουν επισημάνει και οι φωτισμένοι Πατέρες μας.

Η αμαρτία γύρω μας πληθύνεται και το κακό ολοένα και μεγαλώνει. Το «βασίλειο» της ανομίας και της ακολασίας διαδίδεται και επεκτείνεται απ’ άκρου σε άκρου. Ακόμα και εδώ στην χώρα μας, το λίκνο της Ορθοδοξίας, που έχει ποτιστεί με το αίμα χιλιάδων μαρτύρων και Αγίων.
Και όμως, κάτι σπουδαίο φαίνεται να έρχεται. Στην άκρη του τούνελ αρχίζει να αχνοφαίνεται ένα φως. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι όλα αυτά πάνω στα οποία στήριξε την ευτυχία του και τα όνειρά του δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ψεύτικες υποσχέσεις και όνειρα άνευ περιεχομένου. Το ψέμα εξάλλου έχει κοντά ποδάρια. Δεν σημαίνει βέβαια αυτό, ότι η κοινωνία έχει οδηγηθεί μαζικά σε πραγματική μετάνοια και επιστροφή στην αγκαλιά του Θεού. Όχι, αλλά τα πρώτα βήματα έχουν γίνει. Σιγά σιγά η «μαγιά», που έλεγε και ο Όσιος Παϊσιος μεγαλώνει.
Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε ένα γεγονός που δεν είναι τυχαίο. Εξάλλου για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς τύχη δεν υπάρχει, παρά μόνο πρόνοια του Θεού. Έτσι, βλέπουμε όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, μια πολύ μεγάλη προβολή της Ορθοδοξίας και των Αγίων της μέσα από όλα τα Μ.Μ.Ε. Κυριακάτικες εφημερίδες με μεγάλη αναγνωσιμότητα μοιράζουν βιβλία της πίστης μας με βίους και θαύματα Αγίων, Καινές Διαθήκες κ.λ.π. Στο διαδίκτυο βλέπουμε να αυξάνονται τα site, που προβάλουν την Ορθοδοξία και ολοένα να μεγαλώνει το κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει πράγματα γύρω από την πίστη μας. Δεν δείχνουν λοιπόν κάτι όλα αυτά;
Γι’ άλλη μια φορά λοιπόν, εκεί όπου πλεονάζει η αμαρτία, υπερπερισσεύει η χάρις, κατά την έκφραση του αποστόλου Παύλου. Δόξα τω Θεώ. Αυτό γίνεται και σήμερα. Τα προορατικά λόγια των Αγίων και των Γερόντων της Ορθοδοξίας μας δίνουν την ελπίδα και μας εμπνέουν την σιγουριά ότι κάτι σπουδαίο έρχεται για την πατρίδα μας και την Ορθοδοξία ανά τον κόσμο.
Ο Όσιος Παΐσιος μας έλεγε: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ψάχνεις νὰ βρεῖς ἄπιστο καὶ δὲ θὰ βρίσκεις. Ἀλλά, γιὰ νὰ φτάσουμε σ᾽ αὐτὸ τὸ σημεῖο, θὰ ἔχουν προηγηθεῖ φοβερὰ πράγματα».
Και επίσης έλεγε: «Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό!».
Μετάνοια, πίστη στον Θεό και υπομονή και ο Θεός δεν θα μας αφήσει. Αμήν.
Σ.Κ.
simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου