Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Οι Σανχρεντίν καλούν τους Άραβες να αναλάβουν τον ρόλο τους στον Τρίτο Ναό, όπως προφητεύει ο Ησαΐας.

Οι Σανχρεντίν με τους 71 πρεσβύτερους, εξέδωσαν μια επιστολή στα εβραϊκά, τα αγγλικά και τα αραβικά, προσκαλώντας τους Άραβες σαν τους γιους του Iσμαήλ, να αναλάβουν το ρόλο τους στη στήριξη του Τρίτου Ναού, όπως προφήτευσε ο Ησαΐας.
Αυτή η κίνηση είναι πολύ περισσότερο από συμβολική. Σκοπεύει να φέρει ολόκληρο τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια ειρήνη που θα χαρακτηρίσει την Μεσσιανική εποχή.
Το γράμμα αναφέρει:
"Αγαπητοί αδελφοί, οι διακεκριμένοι Υιοί του Ισμαήλ , το μεγάλο αραβικό έθνος,
«Με την ευγενική βοήθεια του προστάτη και του Σωτήρα του Ισραήλ, Δημιουργού του κόσμου με τη διαθήκη, δηλώνουμε ότι τα βήματα του Μεσσία είναι προφανώς ακούσιμα και ότι έχει έρθει η στιγμή να ανοικοδομήσουμε το Ναό, στο όρος Μόρια στην Ιερουσαλήμ στην αρχαία του θέση. "
«Εμείς, οι Εβραίοι που υπερασπίζουμε την οικοδόμηση του Ναού, απευθυνόμαστε στους αξιότιμους σας, οι οποίοι προτάθηκαν από τους λαούς τους, για να δώσουν όρκο, να αυξήσουν τους όρκους και τα δώρα στο Ναό όπως προφήτευσε ο προφήτης Ησαΐας, σχετικά με τον ουσιώδη ρόλο και την αξιέπαινη θέση σας στο Ναό και να τον υποστηρίξει με θυσίες θυμιάματος και θυμίαμα για να λάβει τις ευλογίες του Θεού ».
"Ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι θα επιλέξετε τα ειρηνικά μέσα και θα αποφύγετε όλες τις διαδρομές της εχθρότητας και της βίας. Και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα ανοίξουμε τις πόρτες για αγάπη και σεβασμό. "
Η επιστολή υπογράφηκε από 23 σεβαστούς Ραβίνους που έλαβαν το smicha (Rabbinic ordination) με σκοπό την αποκατάσταση του Sanhedrin . Οι ραβίνοι βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης υπογραφών της πλήρους απαρτίας των 71, μετά την οποία θα στείλουν την επιστολή σε μεγάλα αραβικά ιδρύματα και ηγέτες. Ελπίζουν να διοργανώσουν διάσκεψη με τους Άραβες.
Ο ραβίνος Yehoshua Hollander , μέλος του Sanhedrin που υπέγραψε την επιστολή, θεώρησε ότι θα αποτελέσει σημαντική γέφυρα προς τα άλλα έθνη.

"Οι Ιουδαίοι έχουν κηρυχθεί να είναι ένα έθνος ιερέων", δήλωσε ο Rabbi Hollander στο Breaking Israel News , επικαλούμενος ένα στίχο στην Έξοδο.
"Πρέπει να υπηρετούμε ολόκληρο τον κόσμο στη σύνδεση με τον Χάσεμ", συνέχισε ο Rabbi Hollander.
"Αυτός είναι ο σκοπός μας στη ζωή σαν Εβραίοι. Οι Σανχρεντίν τους καλούν να επωφεληθούν από αυτό, αφού ο Ναός είναι καλός για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η καθολική πτυχή είναι απαραίτητη για το τι είναι ο Ναός. ένα σπίτι για όλα τα έθνη. "
"Φυσικά, για να υπηρετήσουμε, οι άλλοι πρέπει να συνεργαστούν", πρόσθεσε ο Rabbi Hollander.
Ο ραβίνος Aharon Yitzchak Shtern, μέλος των Sanhedrin που είναι εξέχοντα στην κοινότητα Haredi (Υπερ-ορθόδοξοι), πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα για μια τέτοια διακήρυξη που περιλαμβάνει τους Άραβες στον Τρίτο Ναό.
"Αυτό είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται να είναι: μια απλή κίνηση προς την αληθινή ειρήνη", δήλωσε ο Rabbi Shtern στο Breaking Israel News . "Η Geula (εξαγορά) είναι πολύ κοντά. Μπορεί είτε να έρθει με πόλεμο και κακουχίες, είτε μπορεί να έρθει με ειρήνη και έλεος. Καλούμε τον B'nei Yishmael να επιλέξει την ειρήνη και την ευσέβεια ».
"Εάν μια μοναδική θυσία φέρει τον Τρίτο Ναό", δήλωσε ο Rabbi Stern, αναφέροντας τον Vilna Gaon . "Το Σοφάρ που ανακοινώνει τον Μεσσία θα αρχίσει ήδη να χτυπάει."
"Μέχρι τώρα, δεν υπήρχε χώρος για τους Εβραίους να έχουν ειρήνη, με τους μη Εβραίους, μεταξύ τους να έχουν ειρήνη", δήλωσε ο Rabbi Stern. "Κάθε θρησκεία έχει πίστη στο moshiach (Mεσσία), στο τέλος μιας πραγματικότητας και στην αρχή μιας νέας πραγματικότητας. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, κάθε άτομο, κάθε θρησκεία, έχει τη θέση και το σκοπό τους. "
Ο ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του Sanhedrin , εξήγησε ότι τα κίνητρα που οδήγησαν στο Sanhedrin να γράψει την επιστολή.
"Η επιστολή δεν ζητά τη νομισματική(οικονομική) στήριξη", δήλωσε ο Rabbi Weiss στο News Breaking Israel . "Οι Σανχρεντίν δεν ζητούν άδεια από ξένες κυβερνήσεις ή από την ισραηλινή κυβέρνηση. Η οικοδόμηση του Ναού δεν είναι πολιτική ή νομική. Είναι μια μίτβα (εντολή του Τορά) που βαρύνει τους Εβραίους ».
Ο ραβίνος Weiss σημείωσε ότι η πρόσκληση δεν ήταν πολιτικός ελιγμός ή ακόμα και θρησκευτική επιταγή.
"Η επιστολή δεν προσεγγίζει άλλες θρησκείες, λόγω της πεποίθησής τους, αλλά μάλλον λόγω του προγονικού ρόλου τους σαν παιδιά του Ησαύ και των παιδιών του Iσμαήλ", δήλωσε ο Rabbi Weiss. "Ζητάμε από αυτούς να είναι έτοιμοι να πάρουν το ρόλο τους στην υπηρεσία του Θεού".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου