Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σεραφείμ. ΦΩΤΟ.

Σε κλίμα κατανύξεως και συγκίνησης τελέστηκε, το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι.Μ.Ναό Αγ. Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, με αφορμή, την ενός έτους κοίμηση του Μακαριστού Ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Πλήθος προσκυνητών, οι αρχές του τόπου κληρικοί μοναχοί και ιερομόναχοι της μητροπόλεως αλλά και από άλλες μητροπόλεις και κυρίως 17 Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στο μνημόσυνο που τελέστηκε υπέρ αναπάυσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου της επαρχίας της Καλαμπάκας.
Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.
Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, πλειάδα Μετεωριτών Πατέρων και κληρικών  άλλων Μητροπόλεων.
Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία, άπαντες μετέβησαν στην Ι.Μ.Αγ. Θεοδώρων στην οποία αναπάυεται το σκήνωμά του, όπου και τελέστηκε τρισάγιο στο μνήμα του.
Φωτό από το σάιτ της Μητρόπολης.

trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου