Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η σαρωτική οργή των Ρώσων στην τελευταία κωλοτούμπα του Ερντογάν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Όσο ποιο γρήγορα κατανοήσει ο πρόεδρος Πούτιν ότι το θαύμα της αναγέννησης  που επιτέλεσε στην Ρωσία είχε την άνωθεν ευλογία και μόνος του δεν κατάφερε τίποτε για τον απλούστατο λόγο ότι η Ρωσία επιλέχτηκε από τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ ως στρατηγικό εργαλείο για την εξαφάνιση της Τουρκίας από την ιστορία , τόσο το καλύτερο.  

Προχωρούμε στο ΘΕΜΑ 
Η τρέλα δεν λύνεται ούτε με γεωπολιτικές εξισώσεις αλλά ούτε και με ψυχοφάρμακα. 
Αν ο Ερντογάν ήταν καλό παιδί στο ΝΑΤΟ και  αξιόλογος συνομιλητής των Αμερικάνων θα έπαιρνε αυτά που ήθελε στο ΑΙΓΑΙΟ με άλλο τρόπο. 
Σήμερα όμως αποστασιοποιήθηκε από τους παλαιούς του συμμάχους και συνέπραξε συμμαχία με τον πρώην εχθρό του Ρώσο για να αυξήσει την διαπραγματευτική του δυνατότητα και να λάβει πιο γρήγορα αυτά που θέλει εδώ και χρόνια η τουρκία από το ΑΙΓΑΙΟ. 
Η Τουρκία αγαπητοί μου αυτή την στιγμή βρίσκεται εν μέσω σκιάς θανάτου και ετοιμάζεται να μας  επιφέρει συντριπτικό πλήγμα ώστε να παζαρέψει τις μόνιμες διεκδικήσεις της. 
Η επικαιρότητα βοά προς αυτό. 
Η  Ρωσία του Πούτιν τα πρώτα 24 ΩΡΑ της πιθανής Ελληνοτουρκικής εμπλοκής θα παίξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μαζί με άλλους λόγω της άτυπης φιλίας με τον νεοθωμανό Ερντογάν. 
Τι θα κάνει όμως  η Αμερική και το ΝΑΤΟ πριν φτάσουμε  σε αυτή την φάση της αναμενόμενης  εμπλοκής ;  
ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ  Οι Τούρκοι διαπραγματεύονται τώρα  με τους Αμερικανούς  αν ο στρατός τους θα βαδίσει προς την ανατολική πλευρά της Συρίας, στην Κουρδική πλευρά ( βλ. Ευφράτη )  όπου υπάρχουν τουλάχιστον 10 αμερικανικές βάσεις. 
Ο Ερντογάν παζαρεύει και φαίνεται ότι το Χρυσόμαλον δέρας  που δίνουν οι Δυτικοί για να κρατήσουν στο ΝΑΤΟ  την Τουρκία και να μην υπάρξει ο άξονας Μόσχας – Άγκυρας – Δαμασκού – Τεχεράνης, είναι  η πρόσβαση της  ενεργειακά πεδία του Αρχιπελάγους ΑΙΓΑΙΟΥ και της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου- Κύπρος με επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάννης και άλλων συμφωνιών  
Νομίζετε ότι ο Ερντογάν κοιμάται εύκολα τα βράδια; 
ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί σκέπτεται τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και τις συγκρίνει για να δει ποια θα προτιμήσει. 
Α. Από την μια πλευρά έχει τους Ρώσους που του δίνουν έσοδα από  τον Turkish Stream , την ασφάλεια των  S– 400 και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιο για να του διευκολύνουν την ενεργειακή επάρκεια. 
Β. Από την άλλη πλευρά έχει τους πρώην φίλους του Δυτικούς με τα θέλγητρα τους να του λένε. 
– υπάρχουν πολλές αιτίες για να δικαιολογήσεις τις ενεργειακές  διεκδικήσεις  σου στο ΑΙΓΑΙΟ ( βλ. και προσφυγικό) και φυσικά να έχεις τις πλάτες μας. 
– μάλιστα αν συμμετάσχεις Ερντογάν  στον East Med και μπορέσουμε μέσω τουρκίας να μεταφέρουμε την αμύθητη ενέργεια από την Λεκάνη της Αν. Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω της διασύνδεσης του έτοιμου ήδη  ενεργειακού  άξονα – αγωγού ΤΑΝΑΡ και ΤΑΡ, εμείς αφ ενός  μεν θα έχουμε λιγότερα κόστη μεταφοράς ( αντί  να τον περάσουμε από τα ηφαιστειογενή αντίκλινα των 4500 μ. βάθους της μεσογειακής λεκάνης)  
– εσύ δε μεγαλειότατε θα έχεις αμύθητα κέρδη από τα έσοδα διαμετακόμισης ενέργειας και φυσικά θα γίνεις και πετρελαιαγωγός χώρα του ΟΡΕΚ με τα  ενεργειακά οικόπεδα αντιπαροχής που θα πάρεις στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΟΖ της Κύπρου. 
Όλα αυτές οι προσφορές ταλαιπωρούν τον σουλτάνο τα βράδια και σαν αυθεντικός ανατολίτης θα εκμεταλλευθεί το παζάρι υπέρ του στο έπακρο. 
Την ώρα που τρέχει το παζάρι και αυτό γίνετε σήμερα αγαπητοί μου ,  
ο σουλτάνος γνωρίζοντας ότι έχει τις πλάτες των ανωτέρω συνομιλητών του και λόγω των μνημονιακών αδυναμιών που διαπιστώνει στην Ελλάδα θα της επιτεθεί για να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα και να αυξήσει την διαπραγματευτική του ισχύ. 
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ  
Θα μας εμπλέξει στο ΑΙΓΑΙΟ γιατί από την πλευρά της Ρωσίας θα αισθάνεται ασφαλής και ενώ συνομιλεί με τους Αμερικάνους, ουσιαστικά κοροιδεύοντας όλους. 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ 
Όταν παγιώσει τις θέσεις του στο ΑΙΓΑΙΟ θα αναθερμάνει τις συνομιλίες του με τους Δυτικούς για να του δώσουν περισσότερα από αυτά που  του έδιναν. 
Και θα του τα  δώσουν για να μην το χάσουν οριστικά. 
Όλα αυτά είναι φυσικά εις βάρος των Ρώσων που θα καταλάβουν ότι τα συμφέροντας τους στην περιοχή πληγώνονται ανεπανόρθωτα. 
Η τελευταία κωλοτούμπα του σουλτάνου μετά την προσβολή της Ελλάδος θα προκαλέσει ασύλληπτη οργή στους Ρώσους Στρατηγούς. 
Η Ρωσική αυτή οργή θα φοβίσει τον σουλτάνο και για αντίποινα θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ …. 
ΤΟΤΕ ποιος είδε τον Παναγή και δεν φοβήθηκε. 
Οι λόγοι των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας και ειδικά του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ επαληθεύονται στις μέρες μας προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ. 
Επιγραμματικά  
« Χαρακτήρισε την τουρκία πονηρή αλεπού που με τις εξυπνάδες που κάνει  θα πηδήξει και θα πιαστεί στα τέσσερα.»  
« οι δυτικοί έχουν τα μάτια τους στραμμένα στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαική Θράκη αλλά τότε οι δήθεν φίλοι μας και οι άλλοι θα την πατήσουν»  
« οι Ρώσοι θα κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα δικά τους συμφέροντα»  
Όσο ποιο γρήγορα κατανοήσει ο πρόεδρος Πούτιν ότι το θαύμα της αναγέννησης  που επιτέλεσε στην Ρωσία είχε την άνωθεν ευλογία και μόνος του δεν κατάφερε τίποτε για τον απλούστατο λόγο ότι η Ρωσία επιλέχτηκε από τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ ως στρατηγικό εργαλείο για την εξαφάνιση της τουρκίας από την ιστορία , τόσο το καλύτερο.  
Τα υπόλοιπα θα μας τα διηγηθούν οι ιστορικοί του μέλλοντος και θα καταγραφούν στον μέλλοντα αιώνα . 
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 
Με Πίστη και Ελπίδα  
Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου