Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (η παρηγοριά) θλίβεται γιατί οι σημερινοί Έλληνες πιστεύουν στα παραμύθια των εχθρών της .

Φώτο: η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ έμπροσθεν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ από το Βατοπαίδι στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ στην Κόρινθο. 
 Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται. 
Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι. 
Ελλάδα αγάπησε τα μαρτύρια σου γιατί αυτά θα σε σώσουν. Το ίδιο έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Αρχιεπίσκοπος της Κριμαίας « αγάπησα το μαρτύριο μου γιατί αυτό θα με σώσει»  
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .


Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον δάσκαλο στον άλλο γιατί όλοι μας μαθαίνουμε μέχρι τέλους. 
Όμως έχουμε μάτια και βλέπουμε και αισθήματα, για αυτό και πονάμε . 
Τι βλέπουμε; 
Κάθε σπίτι και καημός και κάθε ψυχή πόνος . 
Τα μαρτύρια των Ελλήνων κορυφώνονται στις μέρες μας. 
Για αυτό ένας άγιος μας έλεγε « μπορεί τα σπίτια σας να είναι όρθια αλλά τα ερείπια είστε εσείς μέσα σε αυτά »   
Ποιος έχει σήμερα μείνει  αλώβητος από την δαιμονική μπόρα που ξέσπασε; 
Είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδος να κινείται πάνω στις κόκκινες γραμμές της ιστορίας και να επιλέγει την τραγωδία πριν την σωτηρία της. 
Όποιος έχει απλές γνώσεις ιστορίας μπορεί να λύσει την παρακάτω εξίσωση. 
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ο Καβάσιλας (1322- 1392) λίγο πριν την άλωση της ΠΟΛΗΣ  μιλάει για Έθνος Ελλήνων Ορθοδόξων προεικονίζοντας την σημερινή Ελλάδα. 
Στα τελευταία χρόνια της Παλαιολόγειας περιόδου ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ανοίγει ένα τεράστιο ιστορικό κύκλο. 
Ο Κύκλος πάντα τελειώνει στο ίδιο σημείο που έχει ακριβώς τα ίδια ιστορικά – κοινωνικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά. 
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 
Ο κύκλος άνοιξε στην Κωνσταντινούπολη και εκεί θα  
κλείσει στις μέρες μας. 
1453 μέρες άλωσης  
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα ωδινάται. 
Από την μια πλευρά ο Λατίνος και η  πνευματική αντίχριστη κουστωδία τουτον εκβιάζει να αρνηθεί την φίλη Ορθοδοξία του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού. 
Από την άλλη πλευρά επικρέμεται η χατζάρα του φανατικού ισλάμ. 
Τι να διαλέξει άραγε; 
Διαλέγει την φωτιά του πολέμου , το μαρτύριο , την θυσία και σώζει την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ υπομένοντας τον πνευματικό κανόνα της τουρκικής σκλαβιάς για αιώνες μέχρι που αρχίζει και λαμβάνει τις πρώτες αναπνοές λευτεριάς το 1821, δίχως να αναπνέει ακόμη κανονικά. 
2019 μέρες μνημονιακής κατοχής  
το γένος των Ρωμιών , το Ελληνικό Ορθόδοξο γένος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου και των άλλων νέων Αγίων μας ωδινάται. 
Από την μια πλευρά του υπόσχονται εν μέσω αδυσώπητης οικονομικής λαίλαπας δυσβάστακτων μέτρων διεθνούς τοκογλυφίας , του υπόσχονται  ανάπτυξη μέσω της ηλεκτρονικής μεταρρύθμισης βλ. διακυβέρνησης, βλέπε κάρτα του πολίτη  με τον δυσώνυμο αριθμό της Αποκάλυψης 666. 
Όλοι και όλα δούλεψαν και δουλεύουν για αυτό δηλ. πώς να μας απομυρώσουν, πώς να μας αρπάξουν την Δωρεά Σφραγίδα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που λάβαμε με το Άγιο Βάπτισμα. 
Οι απόγονοι των Λατίνων- Ούνων  μας εκβιάζουν πάλι.  
Θέλεις να ζήσεις; (άραγε τι να ζήσεις με αυτά τα διεθνή τοκογλυφικά  ρεμάλια) πάρε την κάρτα σου λένε για να διευκολυνθείς ( τα ανθρώπινα δικαιώματα  εδώ είναι ένα καλοστημένο παραμύθι)  
Από την άλλη πλευρά ο απόγονος του φανατικού ισλάμ , τούρκος μας απειλεί. 
« θέλεις να επιβιώσεις Έλληνα, μοίρασε το ΑΙΓΑΙΟ και βλέπουμε , ειδάλλως θα ισοπεδώσω τις πόλεις σου με πυραυλικές επιθέσεις και με όσους σου κουβάλησα μέσα, τόσα χρόνια κάτω από την μύτη σου για να σου ενσπείρουν τρόμο και φόβο»  
 Τονίσαμε ότι ο κύκλος κλείνει στο ίδιο σημείο για αυτό και ζούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα. 
Τώρα τι θα διαλέξει το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων; ΠΟΛΕΜΟ ή ΑΠΟΜΥΡΩΣΗ από το ΤΙΜΙΟ Άγιο Βάπτισμα μας;  
Τα ίδια διλλήματα , οι ίδιοι οι εκβιασμοί. 
Τις τελευταίες μέρες  και δη τις προεκλογικές αυξήθηκαν δραματικά οι σωτήρες πολιτικοί στην χώρα μας . 
Όλοι θέλουν να μας σώσουν διότι γνωρίζουν ότι ξεχνάμε σαν λαός πολύ εύκολα, γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε εύκολα συναισθηματικά διαχειρίσιμοι. 
Πατάμε επάνω στις κόκκινες γραμμές της μακρόχρονης ιστορίας μας . Μόνο μέσα από συγκλονιστικά πράγματα που έρχονται παγκοσμίως θα τρομάξουμε και θα μετανοήσουμε. 
Η λέξη μετάνοια όπου και να την πεις είναι για όλους μας μια ξερή λέξη δίχως πράξεις και πολλές φορές την στολίζουμε με λόγια δίχως  πνευματικό αντίκρισμα. 
Οι λύσεις στα ανθρώπινα  και εθνικά αδιέξοδα μας θα δοθούν από επάνω . 
Ο Καλός Θεός μας επέστησε  την προσοχή να παρακολουθούμε τα σημεία των καιρών, ανεξάρτητα αν οι αντίχριστοι μας ταΐζουν με γύμνια , σαρκολατρεία και διαστροφή ώστε  να θολώνουμε. 
Αρχές δεκαετίας του 90 μια ψυχούλα που ολημερίς έκοβε την καρδούλα της κομματάκια και την μοίραζε στον κόσμο έλεγε « ο ΘΕΟΣ θα λυπηθεί το πλάσμα του και θα παρουσιαστεί στα αδιέξοδα του , θα δώσει ο Καλός Θεός ένα χαστούκι στο σύστημα και  θα συγκλονιστούν τα έθνη και το καθένα θα σηκωθεί να κάνει ότι του λέει ο λογισμός του» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
Αρχές δεκαετίας του 90 η ίδια η  ψυχούλα μαρτυρούσε « τα νερά ( δηλ. η ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα)  θα είναι η αιτία που θα πιαστούμε με τον τούρκο»  
Έχουμε δει πως μαλώνουν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. 
Πρώτα λεκτική αντιπαράθεση , μετά πλησίασμα με αγριάδες , μετά του δείχνεις το δάκτυλο και τον ακουμπάς με αυτό, μετά πέφτει η πρώτη καρπαζιά και τότε αρχίζει το πανηγύρι. 
Ενώ οι τούρκοι έχουν ήδη εκπονήσει σχεδιασμό πως θα μας κτυπήσουν , κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θέλουν να κάνουν διεθνώς τους φρενάρουν. 
Εκεί και που οι τούρκοι δεν θα το περιμένουν θα πλακωθούμε μεταξύ μας αίφνης , απρόσμενα. 
« θα πιαστούμε» όπως έλεγε στην κυριολεξία ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. 
Αν δείτε το πρόσωπο της Παναγίας της Παραμυθίας με το σχετικό συναξάρι της θαυματουργής αυτή εικόνας είναι θλιμμένο. 
« Για την εικόνα αυτή διηγείται η παράδοση ότι η αρχική έκφραση των προσώπων και η στάση του σώματος του Κυρίου και της Θεομήτορος άλλαξαν, όταν συνέβη το εξής φρικτό θαύμα: 
Το 807 μ.Χ. αποβιβάστηκαν κρυφά πειρατές στην παραλία της μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος και περίμεναν κρυμμένοι το πρωινό άνοιγμα της πύλης, για να επιτεθούν, ο ηγούμενος που μετά το τέλος του όρθρου έμεινε μόνος, για να συνεχίσει την προσευχή του, άκουσε τα εξής λόγια της Παναγίας: «Μην ανοίξετε σήμερα τις πύλες της μονής, αλλά ανεβείτε στα τείχη και διώξτε τους πειρατές». Στρέφοντας το βλέμμα του εκεί είδε το Θείο βρέφος να απλώνει το χέρι του και να σκεπάζει τα χείλη της μητέρας του λέγοντας: «Μη μητέρα μου, άφησε τους να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει». Αλλά η Παναγία πιάνοντας με το χέρι της το χέρι του Υιού της και στρέφοντας λίγο το κεφάλι, για να ελευθερώσει τα χείλη της επανέλαβε τα ίδια λόγια. Αυτός ο τελευταίος σχηματισμός των προσώπων παρέμεινε μόνιμα στην εικόνα, ενώ οι μοναχοί, αφού σώθηκαν θαυματουργικά απ΄ τους πειρατές, ευχαρίστησαν την Παναγία και ονόμασαν την εικόνα της αυτή «Παραμυθία», που σημαίνει καταπράϋνση ή μετριασμός, ή έννοιες που εξίσου αποδίδουν το περιστατικό του θαύματος. Η εικόνα είναι τοιχογραφία και βρίσκεται στο δεξιό χορό του ομωνύμου παρεκκλησίου της μόνης.
Απολυτίκιον
Ήχος Πλ. Α´. Τον Συνάναρχον Λόγον. 
Σώσαι θέλουσα Κόρη το Βατοπαίδιον,
Παραμυθία γλυκεία εκ πειρατών βδελυρών,
θαυμαστώς τώ προεστώτι προσωμίλησας,
και καθυπέδειξας αυτώ, σωτηρίας χειρισμούς·
διό σε νύν ευφημούντες, πιστώς αιτούμεθα πάντες,
πρός τον Υιόν σου τάς θερμάς σου λιτάς.»  
https://www.dogma.gr 
Ο Ουρανός έκλαψε για την Ελληνικοτάτη Μακεδονία μας. 
Τώρα κλαίει και για τα άλλα θηρία ( μοντέρνες κάρτες– εμφυτεύσιμα τσίπ  , νέα δυσβάστακτα μέτρα )  που ετοιμάζουν οι δήθεν φίλοι μας και οι αιώνιοι εχθροί μας με ημερομηνία λήξης.  
Αφουγκραστείτε αυτό που έρχεται από όλες τις πλευρές . 
Λυγίστε τα πόδια στο ΘΕΙΟ και σηκωθείτε σαν Ήρωες, Ομολογητές και Άγιοι. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου