Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ «ΟΡΕΞΗΣ» ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΟΤΙ «ΑΓΝΟΟΥΝ»

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΟΧΙ ΚΡΥΦΑ-ΜΕ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ, ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ
ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Γράφει ο Γεωκών

Δυστυχώς διαχρονικά, τουλάχιστον από την Συμφωνία της Λωζάνης και μετά, το ελλαδικό κράτος απέτυχε να έχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική με διορατικότητα, κυρίως όσον αφορά τα εθνικά θέματα του Ελληνισμού…

Φανούλας Αργυρού 

«…οι Έλληνες διαχειριζόμενοι την εξωτερική μας πολιτική είναι κατά βάση στρεβλά ενημερωμένοι, δεν έχουν ακριβή γνώση των λειτουργιών του διεθνούς συστήματος… το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί με όρους εθνικού συμφέροντος, οι έλληνες πολιτικοί αποδέχονται τα πάντα και υποχωρούνε σε βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας. 

Συγκεκριμένα, υποχωρούν και συμβιβάζονται στις παραβιάσεις του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου στο Αιγαίο, από την Τουρκία, επίσης στο θέμα της ΑΟΖ, επιπλέον στο πρόβλημα της Θράκης που κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… με το άνοιγμα των συνόρων που με την λαθρο-μεταναστευτική εισβολή χάθηκε η ισχύς και η αξιοπιστία της Ελλάδας.

 Εκτός απ’ αυτό, χάθηκε η ισχύς και η αξιοπιστία της Ελλάδας στο Κυπριακό…και παράλληλα, ο τραγικός εφησυχασμός, και αδιαφορία της ελληνικής πολιτικής για το Μακεδονικό που θα οδηγήσει σε οδυνηρό αιφνιδιασμό τον ελληνικό λαό. 

Είναι φανερό ότι, η Ελληνική πολιτική, δεν «υποχωρεί μόνο όσο της επιτρέπει η αδυναμία της», αλλά συμβιβάζεται και είναι ενδοτική στις εξωτερικές πιέσεις…» (Νικόλαος Λ. Μωραίτης. (Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις

« Αυτό που κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να ξεπουληθεί με το μελάνι μιας υπογραφής…Το κράτος αυτό, το ψευτορωμαίικο, καταρρέει. Θα χρειαστεί να στηθεί πάλι απ’ την αρχή. Όπως τότε, το ’21, μας «κληροδοτούν» οι «αναθεματισμένοι κυβερνώντες» το Ισλάμ…

Δ. Νάτσιου 

Ντροπή νά ντροπιαστοῦμε ωρέ!! 8500 νεκροί πολεμιστές στό Κιλκίς, τό 1913, ἔπεσαν γιά τήν Μακεδονία μας. Θά καταδεχτοῦμε να μαγαρίσουμε τό χῶμα πού φιλοξενεῖ τά κόκκαλά τους τά ιερά; 

Οι Τούρκοι – όχι κρυφά – με αλαλαγμούς μάς ετοιμάζουν νέα δεινά. Νέους σταυρούς. 

Ούτε τότε, στην Εθνική Καταστροφή του 1922, ούτε στη συμφορά του 1974, ούτε σήμερα, οι ηγέτες μας αντελήφθησαν, κατενόησαν, ψηλάφισαν τον αμετακίνητο τουρκικό πολιτικοστρατηγικό στόχο για κατάληψη όλης της Κύπρου, κα του Αιγαίου …η αυταπάτη και το αμήχανο βόλεμα είναι δυστυχώς η μόνη…αποτρεπτική δύναμη στον επόμενο Αττίλα… 

Τέσσερεις αιώνες σκλαβιάς, απίστευτης βαρβαρότητας και εγκλημάτων, με στόχο την πλήρη εξαφάνιση και αλλοτρίωση των Ελλήνων, δεν μπόρεσαν να κάμψουν το φρόνημα και την πίστη των σκλαβωμένων προς την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. 

Καθοδηγούμενοι από φωτισμένους ηγέτες, με μόνο εφόδιο την πίστη, την παλληκαριά και την αυτοθυσία, το σκλαβωμένο γένος των Ελλήνων αγωνίστηκε, μαρτύρησε, έβαψε με το αίμα του κάθε τμήμα της Ελλάδας, και τελικά ύστερα από μακραίωνα αγώνα, ευτύχησε να απαλλάξει την Ελλάδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και των ηρώων, από το μίασμα του οθωμανικού τέρατος. 

Τέσσερεις αιώνες σκλαβιάς δεν αλλαξοπίστησαν τους Έλληνες. Δεν τους κατέστησαν ραγιάδες. Δεν προσαρτήθηκαν εδαφικά και πνευματικά στην οθωμανική αυτοκρατορία. Κατέστειλαν κάθε φωνή ενδοτικότητας, συμβιβασμού και παραλυτικού φόβου. Οι Έλληνες θυσιάστηκαν αλλά ελευθερώθηκαν. 

Τραγική η σύγκριση με την ιστορία των Ελλήνων ……σήμερα. Κατέστησαν ραγιάδες, χωρίς τουρκική σκλαβιά. Οι ηγέτες τους έχουν καταληφθεί από παραλυτικό φόβο, έχουν καταληφθεί από ενδοτισμό, έχουν εθιστεί στην παράδοση. 

Έχουν καταστεί κήρυκες μίας καταστροφικής φιλοσοφίας διαμοιρασμού…Έχουν αχρηστεύσει όλα τα διαπραγματευτικά όπλα της ελληνικής πλευράς. Τους κατέλαβε το πάθος της εξουσίας και της νομής των αγαθών της. Και εμπεδώνουν στους πολίτες μία φιλοσοφία παράδοσης και φόβου. 

Αντί αγωνιστικού φρονήματος, καλλιεργείται η παράδοση. Αντί οι αγώνες του Έθνους και οι θυσίες των ηρώων του να αποτελούν πυξίδα, απαξιώνονται οι εθνικοί αγώνες, καλλιεργείται η απαξίωση στην ιστορία, διακωμωδείται η αντίσταση και εμπεδώνεται η φοβία, η κινδυνολογία, και η υποταγή. 

Αφελληνίζεται η νεολαία, μέσα από επαναπροσεγγιστικές θεωρίες και ωθείται στην αδιαφορία, στην εθνική νωχέλεια, στην αναξιοπρέπεια και στην απεμπόληση εθνικών ιδανικών. 

Λαοί που απαρνούνται την ιστορία, την εθνικότητα και τους ήρωές τους, δεν επιβιώνουν…sigmalive. 


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ


Στις 28 Μαΐου 2019 έγραψα : «Μέχρι το τέλος Ιουνίου να προσέχετε και να προσεύχεστε, πολύ προσευχή και μετάνοια …τίποτα δεν έχει τελειώσει, από την 16η του Ιουνίου και μετά, τα μάτια σας …όχι τέσσερα, αλλά εκατόν τέσσερα…το μήνυμα ήταν από τον Γέροντα μου όπως και ένα νέο μήνυμα: 

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ  

Προσέξτε, ευλογία Θεού… Προσευχή αδιάλειπτη, προσέξτε…Μιλήστε στον κόσμο… παιδιά μου πρέπει να με καταλάβετε όλα θα είναι ξαφνικά ….μετάνοια εξομολόγηση θεία κοινωνία προσευχή μέσα από την ψυχή σας, διαβάζετε τους χαιρετισμούς της Παναγίας , θα σας χρησιμέψουν για τις μέρες πού μας ετοιμάζουν…μετά την Πεντηκοστή να προσεύχεστε γονατιστοί και να παρακαλάτε Τον Χριστό να μας λυπηθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου