Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ-Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ.

Ο Θεόπτης Ευαγγελιστής Ιωάννης αφού είδε και περιέγραψε το Θρόνο του Παντοκράτορος Θεού στον Ουρανό,βρίσκεται τώρα μπροστά σε νέα ζωηρά,δραματικά,ιστορικά και φυσικά γεγγονότα.Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 7 σφραγιδες της αποκαλυψεως
Αρχίζουν τώρα να αποκαλύπτονται μπροστά του μεγάλα και κοσμο'ι'στορικά γεγγονότα.
Αρχίζει η αποσφράγηση των έξι πρώτων σφραγίδων.
Με το άνοιγμα κάθε σφραγίδας,παρουσιάζονται ίπποι και καβαλάρηδες.Οι ίπποι και οι ιππεύοντες συμβολίζουν πολέμους,συγκρούσεις,νίκες,εμφυλίους σπαραγμούς,λιμούς(πείνες)και λοιμούς(θανατηφόρες ασθένειες-επιδημίες).
Συμβολίζουν αγώνες Χριστιανικούς και επιθέσεις των σατανικών δυνάμεων.
Και όλες αυτές οι σεισμικές αναταραχές,όλα τα δεινά,θα έχουν μεν παιδαγωγικό χαρακτήρα για τους πιστούς Χρισταιανούς,θα είναι όμως πληγές και τιμωρίες,για τους ασεβείς,τους άπιστους και τους αντίχριστους.
Το μεγαλείο των ουράνιων αποκαλύψεων δίνει κάλλος στην συγγραφή του θεόπνευστου βιβλίου.
Τα γεγγονότα που περιγράφει,δεν είναι βεβαίως τα συγκλονιστικά γεγγονότα της Μελλούσης κρίσεως,της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου,αλλά είναι γεγγονότα που προπαρασκευάζουν την μεγάλη και φοβερά εκείνη ημέρα της Κρίσεως.Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 7 σφραγιδες της αποκαλυψεως
Τα μεγάλα αυτά γεγγονότα,που περικλείουν οι ανωτέρω σφραγίδες,είναι άγνωστο πότε και που ακριβώς θα συμβούν.Δεν υπάρχει επ'αυτού συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός.Πάντως αυτά θα λάβουν χώρα πτο της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού.Όταν θα πλησιάζει η μεγάλη ημέρα της κρίσεως,τότε θα κορυφωθούν και θα ενταθούν στο έπακρο τα φοβερά αυτά γεγγονότα.
Αλλά εν τω μεταξύ,και μέχρι να έλθει το πλήρωμα του χρόνου εκείνου,θα παρουσιάζονται σε όλη τη διάρκεια της Εκκλησιαστικής και της παγκοσμίου ιστορίας,γεγγονότα που θα συνταράσουν την ανθρωπότητα και θα προκαλούν αναταραχές,αναστατώσεις,απογοητεύσεις,απελπισίες και κρίσεις φοβερές στις ψυχές των ανθρώπων.
Τα γεγγονότα αυτά θα είναι πολλά,αναρίθμητα.Το φανερώνει αυτό ο αριθμός των σφραγίδων που είναι επτά και που σημαίνει το πλήθος των κρυμμένων μυστικών,τα οποία πρόκειται να αποκαλυφτούν.Ο Ιερός Ευαγγελίστής βλέπει και περιγράφει οπτασίες,που έχουν τον αριθμό 7.
7 σφραγίδες,7 άγγελοι,7 σάλπιγγες,7 φιάλες,όπως θα δούμε στη συνέχεια.Ο αριθμός 7 σημαίνει το πολύ,το αναρίθμητο.Αποτέλεσμα εικόνας για η αποκαλυψισ εξηγημενη
Πολλά λοιπόν και αναρίθμητα τα περιγραφόμενα μέλλοντα γεγγονότα.Πρέπει όμως να προσέξουμε ότι κάθε σφραγίδα που ανοίγεται για να δει στον ουρανό το μέλλον του κόσμου,αποκαλύπτει σε αυτόν ίππους με διαφορετικά χρώματα και διαφορετικό καβαλάρη.
Το περιεχόμενο των σφραγίδων συμφωνεί με όσα είπε ο Κύριος περί των γεγγονότων που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας Του και τα οποία περιγράφονται στο 24ο κεφάλαιο του κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον καθώς και αλλού στη Καινή Διαθήκη.
Το περιεχόμενο του εασφραγισμένου βιβλίου,που κανένανς δεν μπορούσε να ανοίξει εκτός από το Αρνίον περικλείει την ιστορία του μέλλοντος και περιέχει όλη την αλήθεια.
Τα γεγγονότα που παρουσιάζει αλληγορικά η κάθε σφραγίδα δεν έχουν στενή και περιορισμένη διάρκεια.Δεν εντοπίζονται χρονικώς και τοπικώς.
Τα γεγγονότα κάθε σφραγίδος φτάνουν από τη μία ως την άλλη άκρη της ζωής του ανθρωπίνου γένους.Είναι ιστορικά και κοσμο'ι'στορικά γεγγονότα,αλλά όχι σαφώς προσδιορισμένα και συγκεκριμένα.Είναι ομάδες τιμωριών και πληγών που έχουν σκοπό να συνετίσουν και να διαπαιδαγωγίσουν τους πιστούς,να ενισχύσουν την πίστη τους και να τονώσουν το κήρυγμα του Ευαγγελίου,μέχρι της συντελείας των αιώνων.Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 7 σφραγιδες της αποκαλυψεως
Η πρώτη σφραγίδα αποκαλύπτει συμβολικά ότι ο Χριστιανισμός-η Εκκλησία του Χριστού και το Ευαγγέλιο-θα παλέψει σκληρά και τελικώς θα νικήσει και θα θριαμβεύσει.
(Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η σημερινή Πανθρησκεία που θέλει να ενοποιήσει όλες τις θρησκείες δεν θα υλοποιηθεί,αφού η ένωση των Χριστιανικών εκκλησιών θα γίνει κατά τρόπο που επιθυμεί ο Αρχιερέας Χριστός.)
Η Δεύτερη σφραγίδα αποκαλύπτει τους σκληρούς και αιματηρούς πολέμους της ανθρωπότητας οι οποίοι είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας και αποστασίας από τον Θεό.
(Εχουμε δει από τον προηγούμενο αιώνα,δύο παγκοσμίους πολέμους,που όμως θα φαντάζουν παλαιολιθικοί μπροστά στα γεγγονότα του 3ου Παγκοσμίου πολέμου.Ζήσαμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας,δύο πολέμους στον Κόλπο,εμφύλιο στην Ουκρανία,τον πολέμο στην Οσετία,9 χρόνια πόλεμο σε Λιβύη και Συρία,των πόλεμο των Χούτι εναντίον της Σ.Αραβίας αλλά και τον Ατίλλα 1 και 2 στην Κύπρο ενώ έρχεται και ο Αττίλας 3).
Η τρίτη σφραγίδα απεικονίζει τους λιμούς,τις μεγάλες πείνες της ανθρωπότητας.
Η τέταρτη σφραγίδα ξεσκεπάζει φοβερές λοιμώδους νόσους και τις θανατηφόρες επιδημίες,που θα σαρώνουν την ανθρωπότητα δια μέσου των αιώνων.(Τελευταία είδαμε το Η1Ν1 και σήμερα τον Κορονα'ι'ό.)
Η πέμπτη σφραγίδα αποκαλύπτει τους συγκλονιστικούς διωγμούς,που θα ξεσπάσουν με μυστήριους τρόπους εναντίον των πιστών.(Χριστιανικούς διωγμούς με καύσεις εκκλησιών και έκτροπα εναντίον Χριστιανών έχουμε δει τελευταία σε Συρία,Νιγηρία και Αίγυπτο).Αποτέλεσμα εικόνας για Οι 7 σφραγιδες της αποκαλυψεως
Η έκτη σφραγίδα περιλαμβάνει τις μεγάλες θεομηνίες και καταστροφές.Σεισμοί τρομεροί,δονήσεις φοβερές,και γεωλογικά φαινόμενα πρωτοφανή θα συνταράσουν την αμαρτωλή ανθρωπότητα.
(Είδαμε τα τελευταία χρόνια να καίγεται ο Αμαζόνιος στη Βραζιλία,να καίγονται τεράστιες εκτάσεις στην Αυστραλία,πλημμύρρες σε πολλές περιοχές του πλανήτη και μεγάλους σεισμού ειδικά στον Ειρηνικό και στο "Δακτυλίδι της Φωτιάς".)
Η έβδομη σφραγίδα χρησιμεύει σαν προετοιμασία των 7 σαλπίγγων.
Τα γεγγονότα όλων των σφραγίδων διακλαδίζονται σε όλο το πέρασμα των αιώνων.Δεν συμβαίνουν δηλαδή πρώτα τα αναφερόμενα στην πρώτη σφραγίδα και έπειτα με τη σειρά τα άλλα,που αναφέρονται στις επόμενες.
Αλλά όλα τα γεγγονότα,όλων των σφραγίδων διαπερνούν όλη την επίγεια ζωή της ανθρωπότητος,όλη τη διάρκεια της στρατευομένης Εκκλησία του Χριστού.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ
ΑΡΧΙΜ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου