Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Έφθασε ο καιρός και θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα… Θαρσείτε και προσεύχεστε»


Γέροντας Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Θά συμβοῦν πολλά δεινά - Διῶξτε τους  Χριστιανοί πρίν σᾶς σφραγίσουν | Pentapostagma

Από το νέο βιβλίο: «Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης – Νουθεσίες & Διδαχές (Τόμος Γ’)»

~ Ήταν Πέμπτη 7 Οκτωβρίου του 2010, όταν άκουσα τον γέροντα μέσα από το δωμάτιο του να λέγει δυνατά «Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου! Σώσον Κύριε τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου.

Η πόρτα ήταν ανοιχτή. Ο γέροντας προσευχόταν δυνατά και από τα κλειστά μάτια του έτρεχαν δάκρυα. Κάθομαι δίπλα του. Του πιάνω το χέρι και το φυλάω. Μόλις με αντιλαμβάνεται ανοίγει τα μάτια του και γεμάτος αγωνία μου λέει.

– Έτσι παιδί μου να προσεύχεσθε γιατί μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει. Έφθασε ο καιρός και θα έχουμε πολλά δυσάρεστα γεγονότα. Δυστυχώς οι Αμερικάνοι και οι άλλοι θα μας βάλουν να έλθουμε σε πόλεμο με τους Τούρκους. Δεν θα είμαι κοντά σας τότε κόρη μου για να σας βοηθάω. Ο Κύριος θα με έχει καλέσει κοντά Του. Δεν θα επιτρέψει ο Θεός να τα ζήσω. Έχεις να περάσεις πολλά. Θα δουν πολλά τα μάτια σου. Νους ανθρώπου ου δύναται να εννοήσει. Άρον τους οφθαλμούς σου εις τα ύψη και βλέπε, ο Θεός θα σας δώσει ότι είναι απαραίτητο για εσάς. Μην φοβηθείς, θα βοηθήσει ο Θεός τον Σταυρό που θα λάβεις να τον αντέξεις. Βαρύ το φορτίο που θα σηκώσεις αλλά μαζί σου θα είναι πάντα και ο Χριστός. Δίδαξε τον κόσμο, τους ανθρώπους που θα σε πλησιάζουν…

…Για να σταματήσουμε αυτά τα γεγονότα πρέπον είναι να απευθύνουμε προσευχές μετά δακρύων στον Πατέρα και Θεό μας. Εκείνος λυπάται τους πάντες και τα πάντα και δια τα πάντα αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν οι περισσότεροι να βαδίσουν την οδό της εν Χριστώ σωτηρίας. Ας προσευχηθούμε όλοι μας για την αποφυγή αυτών των γεγονότων. Γεγονότα τα οποία είναι θλιβερά. Μετάνοια και προσευχή. Προσέχετε, προσέχετε. Ο Θεός δεν θα σας αφήσει. Εσείς θα τα ζήσετε, εγώ θα έχω φύγει….

Ο Άγιος Δημήτριος θα κάνει θαύμα για να πιστέψει ο κόσμος και να μετανοήσει. Θα δείτε πολλά φαινόμενα στους ουρανούς, όπως κόκκινους κύκλους σαν αίμα, που θα είναι δείγμα μετανοίας. Μόνο δια της μετανοίας και της εγκάρδιας προσευχής θα σωθείτε…

…Παιδιά μου μη φοβείστε, ο φόβος είναι εκ του πονηρού. Θαρσείτε και προσεύχεστε. Προσέχετε και προσεύχεστε. Ο δίκαιος Θεός θα μας βοηθήσει σε κάθε δυσκολία. Εμπιστευθείτε τα πάντα σ’ Εκείνον και θα αμειφθείτε.

*Απόσπασμα από το κείμενο.

simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου