Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης : " Τώρα εσύ μας ακούς..."

 


Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης : " Τώρα εσύ μας ακούς..."
Πριν από πολλά χρόνια, είχα την ευλογία να μεταφέρω τον άγιο Πατέρα από το Νεοχώρι Σιντικής, όπου διέμενε, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος,στην Τούμπα Σερρών. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Τριάδος, που βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο σε ένα αγρόκτημα, την εποχή της Τουρκοκρατίας!
 Στη διάρκεια της διαδρομής, παρακαλέσαμε με μια πνευματική μου αδερφή τον π. Ιωάννη να ρθει και από την οικία μου, για να μας ευλογήσει! Ο 
Παππούλης δέχτηκε γιατί είχε μεγάλη αγάπη!  Όταν περνούσαμε από τους διάφορους χώρους του σπιτιού, ο άγιος Πατέρας προσκυνούσε με μεγάλη ευλάβεια τις εικόνες των αγίων και κατέληξε μπροστά σε μια εικόνα - φωτογραφία του αγίου Παϊσίου, την οποία μου είχαν δώσει, ως ευλογία, οι Πατέρες του Αγίου Όρους! Τότε άρχισε να συνομιλεί με τον Άγιο, σαν να τον είχε μπροστά του και είπε: "Τώρα
εσύ μας ακούς..." και έλεγε πολλά άλλα και ευλογημένα!  Εκείνο που μας συγκλόνισε ήταν ότι δε απευθυνόταν  στον άγιο Παίσιο όπως προσευχόμαστε σε έναν άγιο, αλλά συνομιλούσε μαζί του, σαν να ήταν απέναντί του και ζων!
 Ήταν κάτι που έβλεπα για πρώτη φορά στη ζωή μου!  Μετά κατεβήκαμε στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουμε και άρχισε να προσεύχεται έξω από την πόρτα του συνοδηγού, για πέντε λεπτά περίπου, ανάμεσα στις οικοδομές και στους ανθρώπους που είχαν βγει στα μπαλκόνια, σαν να μην υπήρχε κανείς γύρω του, απορροφημένος τελείως στην επικοινωνία του με τον Θεό!
 Η απέραντη αγάπη του προς τον Κύριο και η άμεμπτη ζωή του, ήταν αυτές που τον έκαναν να ξεχωρίζει από τους άλλους ανθρώπους και να είναι στη συνείδηση όλων μας ένας Άγιος! 
 Ας έχουμε την τίμια ευχή του, αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής - εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου