Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΠΟΤΑΜOΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜEΝΟΣ ΑΠO ΤΟΝ ΕΖΕΚIΉΛ ΑΝΑΚΑΛYΦΘΗΚΕ ΤΥΧΑIΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛHΜ.

 Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές στο υπόγειο του κτιρίου Frumin στην οδό King George Street στην καρδιά της Ιερουσαλήμ. Οι εργάτες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ένας μεγάλος όγκος νερού έρεε μέσα στην ανασκαφή. Αρχικά υπέθεσαν ότι το νερό ήταν αποτέλεσμα ενός σπασμένου σωλήνα ύδρευσης, αλλά σύντομα ανακάλυψαν ότι η πηγή ήταν μια άγνωστη μέχρι τότε φυσική πηγή. 

Το τριώροφο κτίριο προοριζόταν αρχικά για εξαώροφο κτίριο γραφείων, αλλά η κατασκευή του διακόπηκε κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1947. Επιλέχθηκε να στεγάσει την Κνεσέτ του Ισραήλ και μετά την ολοκλήρωσή του, στέγασε την πρώτη έως την πέμπτη Κνεσέτ από το 1955 έως το 1966. Η κατασκευή προοριζόταν για τη δημιουργία ενός μουσείου της Κνεσέτ.

Οι εργάτες της οικοδομής ανακάλυψαν επίσης μια παλιά αντλία νερού, γεγονός που υποδηλώνει ότι σε κάποιο σημείο η πηγή νερού ήταν γνωστή και χρησιμοποιούνταν. Στα αρχεία της Κνέσετ δεν βρέθηκαν αρχεία που να υποδεικνύουν τη γνώση της πηγής νερού. 

Περιγράφεται ως μια "τεράστια ποσότητα νερού" που απαιτεί την εγκατάσταση ενός συστήματος άντλησης για να αποφευχθεί η υπονόμευση των θεμελίων του κτιρίου και η πλημμύρα του ίδιου του κτιρίου.

Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρυφής πηγής. Και αν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα είναι δυνατόν να παραμείνει η πηγή ανοιχτή για το κοινό ή το νερό θα διοχετευτεί στο δημοτικό σύστημα ύδρευσης.

Ο ραβίνος Yosef Berger αναφέρθηκε στις προφητείες που περιγράφουν το νερό που ρέει από την Ιερουσαλήμ στο τέλος των ημερών, mot κυρίως τον προφήτη Ιεζεκιήλ: 

Με οδήγησε πίσω στην είσοδο του Ναού, και διαπίστωσα ότι το νερό έβγαινε από κάτω από την εξέδρα του Ναού - προς τα ανατολικά, αφού ο Ναός έβλεπε προς τα ανατολικά - αλλά το νερό έβγαινε στα νότια του mizbayach, κάτω από τον νότιο τοίχο του Ναού. Στη συνέχεια, με οδήγησε έξω από τη βόρεια πύλη και με οδήγησε γύρω από την εξωτερική πλευρά της εξωτερικής πύλης που βλέπει προς την ανατολική κατεύθυνση- και διαπίστωσα ότι το νερό αναβλύζει από [κάτω] από το νότιο τοίχο. καθώς ο άνδρας προχωρούσε προς τα ανατολικά με μια γραμμή μέτρησης στο χέρι του, μέτρησε χίλια αμότ και με οδήγησε απέναντι από το νερό- το νερό είχε βάθος αστραγάλου. Στη συνέχεια μέτρησε άλλα χίλια αμότ και με οδήγησε απέναντι από το νερό- το νερό ήταν μέχρι το γόνατο. Μέτρησε άλλες χίλιες και με οδήγησε απέναντι από το νερό- το νερό έφτανε μέχρι τη μέση. Όταν μέτρησε ακόμη ένα χιλιάρικο, ήταν ένα ρεύμα που δεν μπορούσα να διασχίσω- γιατί το νερό είχε φουσκώσει σε ένα ρεύμα που δεν μπορούσε να διασχίσει κανείς παρά μόνο κολυμπώντας... "Αυτό το νερό", μου είπε, "τρέχει προς την ανατολική περιοχή και ρέει στην Αράβα- και όταν φτάσει στη θάλασσα, στη θάλασσα των βρώμικων νερών, το νερό θα γίνει υγιεινό. Ιεζεκιήλ 47:1-8

"Όταν εξετάζουμε τις προφητείες, είναι σημαντικό να τις αποδεχτούμε πρώτα όπως παρουσιάζονται, με μια απλή και κυριολεκτική ανάγνωση, αυτό που οι Εβραίοι αποκαλούν ψατ", είπε ο ραβίνος Μπέργκερ. "Αυτή μπορεί μερικές φορές να είναι η πιο δύσκολη προσέγγιση, καθώς η κυριολεκτική ανάγνωση μπορεί να φαίνεται αρκετά φανταστική. Αλλά η Βίβλος λέει μόνο την αλήθεια. Ό,τι περιγράφεται ότι συνέβη, συνέβη στην πραγματικότητα ακριβώς όπως γράφτηκε. Και αυτό που λένε οι προφήτες ότι θα συμβεί, θα εμφανιστεί σίγουρα ακριβώς όπως γράφτηκε".

"Σε αυτή την περίπτωση, οι άνθρωποι που γνωρίζουν την Ιερουσαλήμ θα υπέθεταν ότι ένα τέτοιο σενάριο ήταν αδύνατο. Η μόνη φυσική πηγή νερού στην Ιερουσαλήμ που ήταν γνωστή μέχρι σήμερα ήταν η πηγή Γκιχόν που εκβάλλει στη Σιλόα".

Ο ραβίνος Berger συνέχισε στη συνέχεια να εξηγεί τι θα μπορούσε να διδαχθεί από αυτό το απροσδόκητο φυσικό φαινόμενο. 

"Μια άλλη λέξη για την "πηγή" στα εβραϊκά είναι makor (πηγή)", σημείωσε ο ραβίνος. "Η κυβέρνηση συνήθιζε να κάθεται σε αυτό το κτίριο. Αυτή ήταν η 'πηγή' τους, αλλά τώρα βλέπουμε ποια κατεύθυνση έχουν πάρει, ενσωματώνοντας τον εχθρό στην κυβέρνηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, αλλά το πρώτο bet din (ραββινικό δικαστήριο) αποτελούμενο από ιερούς ραβίνους καθόταν επίσης στο κτίριο. Η Κνεσέτ άρχισε να παρεκκλίνει όταν αποχωρίστηκε από το φως της Τορά που βρισκόταν στο ίδιο κτίριο".

"Μια φυσική πηγή είναι ένα mikveh (τελετουργικό λουτρό που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό αντικειμένων καθώς και ανθρώπων)", είπε ο ραβίνος Berger. "Τα προφητικά νερά που ρέουν από την Ιερουσαλήμ θα χρειαστούν για τη διατροφή, αλλά, το πιο σημαντικό, για να καθαρίσουν τις μάζες των ανθρώπων που θα έρθουν στον Τρίτο Ναό. Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να εξαγνιστεί και να αφιερωθεί εκ νέου, όπως και το ραβινικό σώμα".

Ο ραβίνος Μπέργκερ επέστρεψε στην αρχική του παραδοχή.

"Η απλή ανάγνωση εξακολουθεί να είναι η πιο σημαντική", είπε. "Ο προφήτης είπε ότι τα νερά θα ρέουν από την Ιερουσαλήμ. Και ενάντια σε όλες τις προσδοκίες, σήμερα, το βλέπουμε πραγματικά αυτό".

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ :corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου