Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Στην Θράκη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την Παναγία «Άξιον Εστί»

 Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 


Την Θράκη και συγκεκριμένα τις περιοχές Σάπες και Κομοτηνή αναμένεται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος επισκέφθηκε πρόσφατα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου και την ευλογία, συναίνεση και θερμή υποστήριξη του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και αντικείμενο της ήταν η αποδοχή εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη της πρόσκλησης του να επισκεφτεί τις Σάπες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 στο πλαίσιο της υποδοχής και της φιλοξενίας της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Αξιον Εστί” από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής».

Να σημειωθεί πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου του 2022 όταν επισκέφθηκε το Άγιον Όρος και την Θεσσαλονίκη

 Η ανακοίνωση της Ι.Μ. Μαρωνείας & Κομοτηνής για την έλευση του Παναγιωτάτου αναφέρει τα εξής:

Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης ανακοινώνουμε, ότι η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος στα πλαίσια της ελεύσεως της Ιεράς και Σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» εκ του Αγίου Όρους, θα επισκεφθεί την Μητρόπολή μας.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Τετάρτη, 7η Σεπτεμβρίου 2022:
Ώρα 19:00. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Πέμπτη, 8η Σεπτεμβρίου 2022:
Ώρα 07:00-10:30. Πατριαρχική χοροστασία επί τη Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ώρα 13:00. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαππών.

Η Ιερά και Σεβάσμια Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου του «Άξιον Εστίν» εκ του Πρωτάτου του Αγίου Όρους θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η Υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στη δυτική είσοδο της πόλεως (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου).

Θα επακολουθήσει η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος έως το Ηρώον της πόλεως, όπου θα τελεσθεί η Επίσημη Υποδοχή.

Τέλος, η Ιερά Πομπή θα καταλήξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί στις 19:30 η Επίσημη Δοξολογία.

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου