Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

«ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ!» —ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ UOC.

 Όσοι καταλάβουν τους ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν θα σωθούν την Ημέρα της Κρίσεως, λέει ένας σεβαστός αγιορείτης γέροντας.




















Σύμφωνα με τον Γέροντα Γαβριήλ της Κέλλης της Μονής Αγίου Χριστοδούλου της Μονής Κουτλουμουσίου, μαθητή του μεγάλου Αγίου Παϊσίου και σεβαστό γέροντα, οι διώκτες της UOC θα κριθούν όπως εκείνοι που έχουν διώξει την Εκκλησία ανά τους αιώνες.

Για τους διώκτες μίλησε ο Γέροντας σε βίντεο που δημοσίευσε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Κληθείς να πει δυο λόγια για τους διώκτες, για να ξέρουν τι τους περιμένει, ο Γέροντας Γαβριήλ απάντησε:

Πρέπει να προσευχόμαστε και να είμαστε υπομονετικοί και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλές πράξεις… Δεν θα σωθούν. Δεν θα πάνε στον Παράδεισο. Την Ημέρα της Κρίσης, θα καταδικαστούν μαζί με εκείνους που έχουν διώξει τους Χριστιανούς από τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού.

Ο Γέροντας Γαβριήλ έχει μιλήσει για τους Ουκρανούς σχισματικούς αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2020, έγραψε μια επιστολή ζητώντας να ξυπνήσει ο Άθως, στην οποία ανέφερε συγκεκριμένα το γεγονός ότι πολλά μοναστήρια αποφάσισαν να έχουν κοινωνία με τους σχισματικούς. τον Απρίλιο του 2021, είπε ότι οι σχισματικοί και όσοι προσεύχονται μαζί τους δεν θα σωθούν. και τον Αύγουστο του 2022, ενώθηκε με μια ομάδα μοναχών για να διαμαρτυρηθεί για την προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής των σχισματικών στο Άγιο Όρος.

romioitispolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου