Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας.

ΣΧΟΛΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ .Επειδή η ευθύνη είναι τεράστια και το βάρος που σηκώνουμε μεγάλο,μετά από 42 χρόνια στο χώρο των προφητειών,αναμεταδίδουμε από την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΡΦΟΥ στην Κύπρο,όσα γράφτηκαν μετά από έρευνα ,για την Γερόντισσα που έγραψε τα ποιήματα στην Αττική.Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το μπλογκ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ,για την προσφορά του.
Μετά από αίτημα πολλών πνευματικών τέκνων του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου και συνεργατών μας δημοσιεύουμε τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας, όπως αυτά εξεδόθησαν τον Ιανουάριο 2016 από ανθρώπους που συνδέονται πνευματικά μαζί της, με τον τίτλο, «ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ», σε βιβλιάριο το οποίο προσφέρεται δωρεάν. Τα ποιήματα που περιέχονται σε αυτό  χρονολογούνται από το 2012 μέχρι το 2016. Επίσης τα ποιήματα της Γερόντισσας μπορείτε να τα εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα μας και να τα προσφέρετε δωρεάν για την ωφέλεια περισσοτέρων πιστών. 
Τα προφητικά ποιήματα της Γερόντισσας
Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου
 
❄❄❄
 
Πατέρες και αδελφοί,
Η πρόνοια του Θεού έφερε στον δρόμο της ζωής μας ανθρώπους ενάρετους και αγίους, ως φωτεινούς οδοδείκτες, για να κρατηθούμε στην οδό της αληθείας και της μετανοίας, τόσο για την προσωπική μας κατάρτιση και στήριξη, όσο και για την Ορθόδοξη διδασκαλία  του λαού του Θεού.
Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι και η Γερόντισσα, που έγραψε τα ποιήματα που αναδημοσιεύουμε κατωτέρω, Ο Θεός έδωσε σ᾽ αυτήν το δώρο να βλέπει για τα μέλλοντα να συμβούν. Η Γερόντισσα αυτή είναι μια απλή μοναχή. Ζει σε κοινόβιο μοναστήρι της Αττικής και ευρίσκεται στην υπακοή της ηγουμένης της. Είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα υγείας. Η ίδια λέει· «Δεν κάνω κάποια επίπονη προσπάθεια, απλώς γράφω ό,τι μου δίνεται. Ας μη νομίζει ο κόσμος ότι έχω και κάποια ιδιαίτερη χάρη.» Τόσο η ίδια, όσο και η Ηγουμένη της επιθυμούν να παραμείνει στην ανωνυμία. Το σεβόμαστε αυτό και ευχαριστούμε τον Θεό που την έστειλε στη ζωή μας.
Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση το Ορθόδοξο ήθος που αποπνέει ο προφητικός λόγος των κειμένων της Γερόντισσας. Η προφητεία υπηρετεί τη μετάνοια. Η μετάνοια ελκύει το έλεος του Θεού και την αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Η μετάνοια γεννά ευσπλαχνία. Ο προσωπικός μας πόνος γεννά συμπόνια για τον πλησίον μας. Όλα αυτά θα τα βρείτε μέσα στον ποιητικό λόγο της Γερόντισσας. Εάν εξ αντιθέτου η προφητεία υπηρετεί τον τρόμο και τον πανικό, τότε δεν είναι αυθεντική και δεν υπάρχει σ᾽ αυτή Πνεύμα Άγιο.

Τα επερχόμενα γεγονότα, για τα οποία και μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας μας προφήτευσαν, όπως  ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, η οσία Σοφία της Κλεισούρας, ο όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, πολλοί άγιοι της Ρωσίας και απλοί άνθρωποι του λαού μας, θα πραγματοποιηθούν, γιατί είναι απαραίτητη η εγχείριση σε μια κοινωνία που απομακρύνθηκε από τις εντολές του Χριστού.
Η μετάνοια, στην οποία παροτρύνει ο προφητικός λόγος της Γερόντισσας αυτής, και που προσδοκούμε να γεννήσει έμπονη προσευχή σε όλους μας, δεν είναι για να ματαιωθούν τα ως άνω αναμενόμενα γεγονότα, αλλά για να έρθει το κακό ολιγότερο. Αλλά, να γνωρίζουμε πως στο τέλος θα προκύψει και μεγάλο καλό πανανθρώπινο και θα κραταιωθεί και αναδειχθεί η Ορθοδοξία.
Αναφορικά προς το προφητικό χάρισμα, ας μην ξεχνούμε, αδελφοί και πατέρες, τον ευαγγελικό λόγο του Κυρίου, ότι «ο  δεχόμενος  προφήτην εις όνομα προφήτου μισθόν προφήτου λήψεται» (Ματθ. 10, 41). Κι ακόμη, ας ακούσουμε τον απόστολο Παύλο, που μας παραγγέλλει· «το Πνεύμα μη σβέννυτε, προφητείας μη εξουθενείτε» (Α´ Θεσ. 5, 19-20).
Τον προφητικό λόγο της Γερόντισσας τον αγαπήσαμε, γιατί είναι αυθεντικός και αποσκοπεί στη μετάνοια. Είναι λόγος ευσπλαχνικός πραγματικής μητέρας, που πονά για τα παιδιά της, πριν αυτά πονέσουν! Κι όπως το έχω συνήθεια, ό,τι αγαπώ πολύ και με ωφελεί ως χριστιανό, το προτείνω και το μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου.

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Εκτύπωση

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες
Προβαίνουμε στην έκδοση σε βιβλίο των γραπτών κειμένων της Γερόντισσας με την ευχή της, διότι μας τα ζήτησαν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου έχουν αναρτηθεί πολλά από τα ποιήματα της. Η αλήθεια είναι ότι πιέσαμε πολύ την Γερόντισσα να αφήσει να γίνουν
γνωστά στον κόσμο τα ποιήματα και τα έμμετρα κείμενα της. Ευτυχώς, έστω και δύσκολα, συναίνεσε αυτή η ίδια και με την ευχή όμως και της Ηγουμένης της Μονής, αναρτήσαμε κάποια γραπτά της στο διαδίκτυο. Γι’ αυτούς τώρα πάλι που δεν έχουν επαφή με το διαδίκτυο, δίνεται η δυνατότητα να διαβάσουν τα γραπτά που η ίδια μας παρεχώρησε και συνεχίζει και τώρα ακόμη να μας δίνει ότι της δίνεται, προβαίνουμε στην έκδοση αυτού του βιβλίου με την ευγενή προσφορά και ανάληψη των εξόδων έκδοσης από φίλους της εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία. Το βιβλίο προσφέρεται εντελώς δωρεάν.
Τα προφητικά κείμενα είτε σε έμμετρο λόγο, είτε σε ποίημα, μας τα παρεχώρησε η Γερόντισσα προς όφελος κυρίως της ψυχής μας και προς γνώσιν του τι γίνεται ήδη και τι ακριβώς θα γίνει στο επόμενο διάστημα, ποια είναι τα αίτια που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα, ποια πρέπει να είναι η θέση μας, όταν αυτά πραγματοποιηθούν και ποια θα ήταν η σωστή αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων. Το άριστο, μας είπε η Γερόντισσα, θα ήταν να μετανοήσουμε από τώρα, να δούμε σε τι φταίξαμε όλοι μας κι έφθασε η χώρα μας σ’ αυτήν την παρακμή, ποια τα λάθη μας έναντι του Θεού, έναντι της πατρίδας κι έναντι του συνανθρώπου μας.
Αν κάναμε αυτήν την αυτοκριτική θα φτάναμε εύκολα στην ρίζα του κακού και με ένα «ήμαρτον» θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ριζικά την εξέλιξη των γεγονότων. Αν πάλι η μετάνοια μας είναι επιφανειακή και πρόσκαιρη, τότε όταν πραγματοποιηθούν όσα αναφέρονται μέσα στα γραπτά, πάλι κι εκεί η στροφή μας προς τον Κύριο και τους Αγίους Του θα φέρει την Θεία βοήθεια. Ο παρηγορητικός της λόγος ευχόμαστε να ριζώσει μέσα στις ψυχές μας και κανείς μα κανείς να μην απελπίζεται, για όλα Του τα παιδιά θα φροντίσει ο καλός Χριστός και η Παναγία μας.
Έστω και τώρα επιμένει να μας λέει η Γερόντισσα, πάλι ακόμα και αυτήν την στιγμή αν έλθει μετάνοια, θ’ απαλύνει τις δοκιμασίες ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και πολλές εξ αυτών θα τις εξαλείψει εντελώς. Ο καλός Θεός από εμάς περιμένει να κάνουμε το βήμα, να έρθουμε μετανοημένοι κοντά Του και τα υπόλοιπα είναι δικό Του έργο!!
Λίγα λόγια για την ανώνυμη Γερόντισσα, έτσι έχει γίνει πλέον γνωστή στο διαδίκτυο. Η Γερόντισσα μας είναι μοναχή σε ένα μοναστήρι της Αττικής.
Είναι βέβαια με το νέο ημερολόγιο (αυτό το διευκρινίζουμε γιατί κάποιοι φίλοι ρωτάνε με ποιο ημερολόγιο είναι), και για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και γενικά τα επικείμενα να συμβούν ή που συμβαίνουν και τώρα ακόμη, μας έχει μιλήσει σχεδόν από την αρχή της γνωριμίας μας, από το 2002-2003 δηλαδή.
Φυσικά στην αρχή κι εμείς ήμασταν επιφυλακτικοί για το αν και πως θα συμβούν. Δυστυχώς επαληθεύτηκε πολλάκις και ακόμη περισσότερο όσο περνάει ο χρόνος πραγματοποιούνται όλα όσα αναφέρονται μέσα στα γραπτά της. Οι αιτίες που δεν θέλει η ίδια να είναι μια απλή μοναχή και υποχρέωση της και καθήκον της είναι η υπακοή στην Ηγουμένη και το διακόνημα της , κι η προσευχή στο κελλάκι της.
Δεν είναι δικό της έργο να μιλάει στον κόσμο δημόσια, άλλωστε αυτό το έργο ο Κύριος το έχει αναθέσει σε κατάλληλους ανθρώπους κι αυτοί πράττουν άριστα το έργο τους. Αν κάτι της δίνεται άνωθεν, μας το δίνει και σε εμάς προς όφελος όλων μας, αφού αυτό άλλωστε είναι και το νόημα των αποκαλύψεων που βρίσκονται μέσα στα γραπτά. Δεύτερον είναι ότι ούτε η ηλικία της, ούτε η υγεία της την βοηθούν ιδιαιτέρως σε ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλ. να δέχεται κόσμο στο μοναστήρι και να μιλάει δημόσια. Μα δεν κάνω και κάποια επίπονη προσπάθεια μας λέει, απλά γράφω ότι μου δίνεται, να μην νομίζει ο κόσμος ότι έχω και κάποια ιδιαίτερη χάρη!
Τονίζει δε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι δεν έχει καμία σημασία ποια είναι αυτή η ίδια, αλλά αυτά που αναγράφονται μέσα στα γραπτά, αυτά να ενδιαφέρουν τον κόσμο αν και πόσο αγγίζουν την ψυχή τους. Αν αυτό συμβαίνει να κοιτάξουν οι πιστοί τι τους ζητάει ο Ιησούς Χριστός και να στραφούν προς Αυτόν, διότι μόνο κοντά στον Κύριο υπάρχει αληθινή αγάπη, βοήθεια και παρηγοριά, ελπίδα και υπεράνω όλων η ΣΩΤΗΡΙΑ!!!
Τα Πνευματικοπαίδια της
Ας έχουμε όλοι την ευχή της
.
ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 23-2-2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Έρχομαι τούτη τη στιγμή να πω τα ρήματά μου,
ο Κύριος σας ομιλεί αγαπητά παιδιά μου.
Σας δίνω σ’ όλους την ευχή, να έρθετε κοντά μου,
Μα εσείς αλλού πηγαίνετε, δεν θέλετε την καρδιά μου.
Στα είδωλα στραφήκατε, σε όλες τις αιρέσεις,
που ήρθανε στη χώρα σας, Χριστό να αφαιρέσουν.
Ακόμα και οι εκλεκτοί, τα λίγα πια παιδιά μου,
νοθεύτηκαν μ’ αιρετικούς, δεν είναι πια δικά μου.
Κλαίω, θρηνώ, δεν βλέπετε, πώς μ’ έχετε σταυρώσει;
Σε λίγο όμως τέκνα μου η γη σας θα ματώσει.
Σκοτίσθηκε πλέον το μυαλό, δεν βλέπετε τη μπόρα,
την καταιγίδα τη δυνατή που έρχεται με φόρα;
Η γη θ’ ανοίγει τώρα πια, ανθρώπους θα καταπίνει,
γιατί δεν αντέχει τη μόλυνση, το αίμα πια την πνίγει.
Σκοτώνετε τα τέκνα σας τ’ αθώα τα βλαστάρια,
και έπειτα παίρνετε φάρμακα, για να κοιμάστε τα βράδια.
Οι αμαρτίες σας πολλές, μετάνοια καμία,
γι’ αυτό τρέμει πια η γη, ζητάει τιμωρία.
Δε βλέπετε καταστροφές σ’ ολόκληρο τον κόσμο;
Πλημμύρες, χιόνια, αέρηδες να αφανίζουν κόσμο;
Δε βλέπετε πώς έφτασε τόση η αμαρτία,
που ο άνθρωπος έγινε πιο άγριος και από τα θηρία;
Δε βλέπετε καταστροφές, πείνα και δυστυχία,
πώς σφάζονται οι άνθρωποι με λύσσα και μανία;
Και μέσα στην Ελλάδα μας, στη χώρα την αγία,
ήρθαν πλέον οι δαίμονες και έκαναν κατοικία.
Ζήτησαν από μένα υπογραφή, να πάρουν εξουσία,
να φέρουν αναταραχή, πείνα, αρρώστιες και κάθε δυστυχία.
Και εγώ σαν Πατέρας στοργικός που βλέπω τα παιδιά μου,
σαν χοίροι άγριοι να κείτονται στη λάσπη και καίγεται η καρδιά μου,
έβαλα την υπογραφή, να δείτε πια, τα σημεία,
μήπως και ξυπνήσετε και φύγετε από την αμαρτία.
Μόνοι σας καταδικαστήκατε σε θλίψεις και σε πόνο.
Μόνο έτσι τέκνα μου αγαπητά θα βγείτε απ’ το βόθρο.
Τότε θα αποκτήσετε σώφρονα λογισμό,
τότε θα πείτε «ήμαρτον» και «Δόξα τω Θεώ»!
θέλω να νιώθετε πάντοτε τ’ Αγαπητά παιδιά μου,
πως θα προφυλαχτείτε καλά μέσα στην αγκαλιά μου.
Όσα θα με ζητήσετε εγώ να σας φροντίσω,
θα δείτε θαύματα πολλά, αγγέλους θα σας στείλω.
Να μη φοβάστε τίποτα, απλώς σας ενημερώνω.
Θέλω να είστε ενήμεροι τι μέλει να έρθει στον κόσμο.
Γιατί είστε φίλοι μου εσείς, μπορώ να σας μιλήσω,
και την καρδιά μου διάπλατα μπορώ να σας ανοίξω.
Όποιος με αγαπά πολύ, έξω βγάζει το φόβο.
Νιώθει μ’ εμένα ασφαλής, μακριά διώχνει τον πόνο.
Αγαπημένα μου παιδιά, να είστε εν Ειρήνη!
Να νιώθετε την Αγάπη μου, αλλά και τη Θεία μου Δικαιοσύνη. Αμήν!


ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 10-2-2016
ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Τα δύσκολα πια έρχονται, Έλληνες ετοιμαστείτε,
να δώσετε τη μάχη σας, όλοι μαζί ενωθείτε.
Αφήστε τους εγωισμούς, τα μίση, τις κακίες,
αυτά που σας συνόδευαν, σε όλες τις ηλικίες.
Η αγάπη κι η ένωση αλλά και η προσευχή σας,
θα φέρουν το αποτέλεσμα να φύγουν οι εχθροί σας.
Έχετε τον κανόνα σας ακόμα χρεωμένο,
τότε απ’ τον εμφύλιο χρόνια πολλά δοσμένο.
Τον κουβαλάτε σαν σακί, στην πλάτη φορτωμένο,
γιατί αίμα αθώο χύθηκε πολύ αδικημένο.
Και τώρα που έφτασε ο καιρός να δείξετε ανδρεία,
να δείξετε πως έχετε στη χώρα αυτή ευλογία,
μη πέσετε στα δίχτυα τους και μέσα στην παγίδα,
αυτή που στήνουν οι εχθροί να κάνετε τα ίδια.
Γιατί να ξέρετε καλά τέκνα μου αγαπημένα,
πως αγάπη αν δεν έχετε, θα χάσετε Εμένα!
Είναι οι ώρες δύσκολες γιατί θ’ αντιληφθείτε,
πως μέσα στην πατρίδα σας πρέπει ν’ αντισταθείτε.
Να δώσετε τη μάχη σας με όπλα την αγάπη,
νηστεία, μετάνοια, προσευχή, στα μάτια σας το δάκρυ.
Θα δείτε πλέον καθαρά όλα τα σχέδιά τους,
αυτά που έκρυβαν καλά στο χαρτοφύλακά τους.
Ο Κύριός σας, σάς μιλώ που πάντα σας φροντίζω,
και όποιος μ’ εμπιστεύεται δώρα θα τον γεμίζω.
Θέλω να νιώσετε καλά τα λόγια τα Θεϊκά μου,
πώς ΕΓΩ διοικώ τη χώρα αυτή, γιατί είναι δικιά μου!
Και αν έφτασε να γίνει πια η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι,
είναι γιατί ξεφύγατε απ’ του Θεού το χέρι.
Δεν φταίνε οι πολιτικοί για το κατάντημά σας,
φταίνε οι αμαρτίες σας και η διχόνοιά σας.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά «ήμαρτον» για να πείτε,
γιατί έτσι αν πράξετε, το θαύμα μου θα δείτε…
Γίνετε όλοι μια γροθιά κρατήστε την Ορθοδοξία,
τα ήθη και τα έθιμα, τη γλώσσα, την παιδεία.
Γιατί δεν είναι μακριά που ο πόλεμος θα φτάσει,
παγκόσμιος σιγά – σιγά θα γίνει, θα ξεσπάσει.
Και όλοι πια οι Έλληνες στη χώρα τους θα ‘ρθούνε,
έντρομοι απ’ την λαίλαπα θα τρομοκρατηθούνε.
Παρ’ όλα τα προβλήματα που θα έχει η Ελλάδα,
θα είναι η πιο ασφαλής από τα κράτη τ’ άλλα.
Και όσο για την Κύπρο μας που τώρα υποφέρει,
δεν θα αργήσει ο καιρός που ελεύθερη θα γένει.
Πριν όμως να έρθει η λευτεριά που αναίμακτα θα γίνει,
Ένα μικρό επεισόδιο δεν θα το αποφύγει.
Σας είπα περιληπτικά λίγα απ’ τα γεγονότα,
όμως μη μείνετε σ’ αυτά ποια δεύτερα, ποια πρώτα.
Μείνετε στη μετάνοια, μείνετε στην αγάπη,
γιατί αυτές οι αρετές έλκουν τη Θεία Χάρη.
Ένα να ξέρετε καλά και πάντα να θυμάστε,
πως θα ελευθερωθεί η Ελλάδα μας και ήσυχοι να κοιμάστε.
Τώρα νοσεί πολύ βαριά, μα λίγο πριν πεθάνει,
θα έρθει η Ανάσταση και ο κόσμος θ’ ανασάνει.
Όπως το κάνει πάντοτε κακία δεν κρατάει,
και όποιος εχθρός την πλήγωσε Εκείνη τον βοηθάει.
Και όσο τώρα και αν υποφέρετε, και όσο και αν πληγωθείτε,
όταν θα έρθει ο καιρός που θα ελευθερωθείτε,
πρώτοι εσείς θα τρέξετε να δώσετε βοήθεια,
γιατί όλοι οι άλλοι οι λαοί θα έχουν γίνει συντρίμμια.
Έτσι σας θέλω τέκνα μου, η αγάπη να υπερέχει,
δύναμη στον αγώνα σας και η Παναγιά σας θα σας σκέπη!
Εδώ θα κλείσω το γραπτό θα έρθω όμως πάλι,
για να σας δώσω δύναμη, ελπίδα, Θεία Χάρη. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου