ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ.

alt
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ (ΕΔΩ). ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΣΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ.


Μεταφέρουμε ακριβώς όσα μας είπε το πνευματικοπαίδι του: Όπως ξέρεις ο γέροντας είναι σφίγγα στα θέματα αυτά και τελευταία μας έχει ξαφνιάσει με αυτά που μας λέει, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά στον καθένα.
Στο τελευταίο του κήρυγμα ανέφερε επί λέξη:
"δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει αλλά φέτος θα ξεκινήσουν όλα!
Να προετοιμαστείτε πρώτα πνευματικά, με νηστεία και εξομολόγηση και μετά και στα άλλα...
Κοιτάξτε να είστε έτοιμοι!".
Και τον ξάδερφό μου του είπε τα ίδια προσωπικά.
Αν θυμάσαι τότε που τον συναντήσαμε μας είπε και για την πρόρρηση του Οσίου Πορφυρίου ότι με μαύρο πρόεδρο στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν όλα... 

«Όταν θα είναι μαύρος πρόεδρος στην Αμερική...»


alt
«"Όταν θα είναι μαύρος πρόεδρος στην Αμερική θα γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος", είπε ο γέροντας Πορφύριος...» μας ανέφερε ο αγιορείτης γέροντας της σχετικής σημερινής ανάρτησης (ΕΔΩ)
Στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε είχαμε την ευλογία με παρέα πνευματικών αδελφών να βρεθούμε σε ένα εκπληκτικό γυναικείο μοναστήρι σε νησί του Αιγαίου το οποίο διακονεί πνευματικά αγιορείτης γέροντας. Παρακάτω θα προσπαθήσω να καταγράψω όσα μας ανέφερε, χωρίς να αποκαλύψουμε ούτε το όνομα του μοναστηριού, ούτε το όνομα του γέροντα για τον λόγο ότι σημασία έχουν όσα ανέφερε, καθώς και ότι δεν ζητήσαμε ευλογία να τα αναφέρουμε επώνυμα στο διαδίκτυο. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό ας μην ασχοληθούν ούτε με το περιεχόμενο της ανάρτησης παρακάτω, ούτε με το blog, παρακαλώ θερμά.

Ο γέροντας, όπως και άλλοι γέροντες εστίασε στην απόμακρυνση των ανθρώπων από τον Θεό ως το πρόβλημα που μας έφερε ως εδώ. Ανέφερε όμως κι ότι υπήρξε σχέδιο επί χρόνια που υπονόμευσε την πνευματική θωράκιση όλων των λαών και ιδιαίτερα του δικού μας.
Ανέφερε πως η θεραπεία είναι απλή αλλά και δύσκολη ταυτόχρονα : μόνο η μετάνοια είναι αυτή που μπορεί να μεταστρέψει το κλίμα αλλά «φοβάμαι πως το καράβι γύρισε, πήρε πολλά νερά και πλέον δεν μπορεί  να γυρίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει ότι τώρα μόνο ακούσια θα μετανοήσουμε με τις δοκιμασίες που θα έρθουν.
«Τώρα είμαστε όπως τον καιρό του Νώε. Ο Θεός τον ενημέρωσε ότι θα κάνει κατακλυσμό αλλά δεν του ανέφερε το πότε. Ο Θεός δεν αποκαλύπτει τον χρόνο! Χίλια χρόνια έφτιαχνε την κιβωτό και μέσα σε σαράντα ημέρες έγινε ο κατακλυσμός. Ο κόσμος θα μπορούσε να μετανοήσει ακόμη κι όταν το νερό άρχισε να ανεβαίνει αλλά δεν το έκανε... Έτσι είμαστε και σήμερα! Το νερό ανεβαίνει αλλά φοβάμαι πως οι περισσότεροι συνεχίζουμε το βιολί μας, σα να μη συμβαίνει τίποτε! Υπάρχει βέβαια κόσμος που μετανοεί αλλά και άλλοι που τόσα τους συμβαίνουν και παραμένουν ίδιοι!» ανέφερε.
«Τώρα το νερό ως πού είναι γέροντα;» ανέφερε κάποιος χαριτολογώντας.
«Κοίταξε, τα σημάδια δείχνουν πως πλησιάσαμε κοντά. Δεν θα αρχίσουν όλα σε μια ημέρα αλλά σιγά-σιγά θα αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που θα δημιουργούν κλιμάκωση. Κι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν άρχισε σε μια ημέρα αμέσως! Έγινε πρώτα μία προβοκάτσια από τους γερμανούς (σημείωση "Η" : την επομένη έγινε η προβοκάτσια των ισλαμοφασιστών στην Συρία με την επίθεση που κάνανε με χημικά αέρια...) και μετά σιγά-σιγά άρχισε η ένταση. Έτσι και τώρα. Όσον αφορά εμάς, θα γίνει μάλλον πρώτα κανένα επεισόδιο στο Αιγαίο και μετά...»...
«Ο Θεός παιδιά μου δεν προσδιορίζει τον χρόνο όμως τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε πλησιάσει πολύ κοντά. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος, θα είναι τρεις πολύ δύσκολοι μήνες για την κυβέρνηση...» ανέφερε και σταμάτησε να μιλάει, κουνώντας το κεφάλι...
Τον ρωτήσαμε εάν θα πρέπει να γράφουμε στα blogs και ανέφερε ότι το ίντερνετ «είναι πλέον το μοναδικό μέσο που μπορεί κάποιος να εκφραστεί ελεύθερα και κάνετε πολύ καλά να γράφετε σε αυτό αλλά να προσέχετε να το κάνετε χωρίς να βρίζετε και με ευπρέπεια. Όλα τα άλλα μέσα ελέγχονται από την προπαγάνδα... Είναι καλό όμως να ακούγονται μερικά σωστά κι αυτονόητα πράγματα που δεν μπορούν να ακουστούν αλλού».
Σχετικά με την έλλειψη πνευματικής ηγεσίας και την μη αντίδραση σε όσα τελευταία εξεήγγειλε η κυβέρνηση (π.χ. κατάργηση αργίας της Κυριακής) ανέφερε ότι «δεν ξέρω γιατί αλλά ο αρχιεπίσκοπος αντιδρά εντελώς χλιαρά...» είπε και δεν θέλησε να το συνεχίσει.
Του αναφέρθη ότι «όσοι εκφράζουν πατριωτικές θέσεις κατηγορούνται ως εθνικιστές κι ότι η ιδιότητα του χριστιανού θεωρούν οι κατήγοροι δεν συνάδει μ' αυτήν του αγνού πατριώτη». Απάντησε ότι «ο καλός χριστιανός σέβεται και όλους τους άλλους λαούς αλλά και είναι και καλός πατριώτης».
Τον ρωτήσαμε εάν πιστεύει ότι επιφυλάσσεται για το έθνος μας ο ρόλος του πνευματικού αναμορφωτή των εθνών όπως έχει αναφερθεί από άλλους μεγάλους γέροντες κι ο γέροντας μάς ανέφερε τα λόγια του γέροντα Πορφύριο για τον οποίο είπε ότι «είχε έντονη προόραση» πως «βλέπει νά 'ρχεται κάποιος πολύ σπουδαίος άνθρωπος και να προτρέπει τα έθνη να συγκλίνουν στο καλό! Λέγεται για τον Άγιο Βατάτζη ...για να δούμε»... είπε...
Τελιώνοντας τόνισε «παιδιά μου από εδώ κι έπειτα τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ. Γι' άλλον λιγότερο, γι' άλλον περισσότερο. Να αξιοποιούμε περισσότερο τον χρόνο μας και κάθε μέρα να προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα στον πνευματικό μας αγώνα γιατί θα έλθουν δυσκολίες. Μπορεί να χάσουμε ακόμη και δικούς μας ανθρώπους... Να κοιτάξουμε να ανδρωθούμε πνευματικά ώστε να μην φτάσουμε σε άρνηση της πίστης μας και στο τέλος να τα βάλουμε με τον ...Θεό! Αν είμαστε κοντά στον Θεό, θα μας βοηθήσει - να μην έχετε καμία αμφιβολία γι' αυτό! Την ευχή μου νά 'χετε!»
Την ευχή σου γέροντα!

Υ.Σ.1
Ελπίζω να αποδώσαμε την συνομιλία με όση πιστότητα μπορούσαμε. Οποιοδήποτε λάθος οφείλεται στον υποφαινόμενο.
και που παραλείψαμε να αναφέρουμε. Συμπλήρωσε ότι «προφανώς αυτό θα γίνει τώρα, στην δεύτερη θητεία του»...

Ο Ομπάμα τελειώνει φέτος... Οχτώ μήνες απομείνανε...
Πάντως ενώ όλα τα πρηγούμενα χρόνια ο γέροντας ήταν ανήσυχος και πολύ εκδηλωτικός εδώ και καιρό είναι ιδαίτερα χαλαρός και αισιόδοξος...

Αυτά.
Κλείνοντας την δημοσίευση να αναφέρω ακόμη πως και ο δικός μας πνευματικός μάς ανέφερε περί αυτής της αισιοδοξίας που αισθάνεται στην προσευχή του και η οποία προσωπικά εκτιμούμε ότι έχει να κάνει με την τελική λύση του δράματος, παρ' όλο τον πόνο που θα φέρει αυτή, προσωρινά, πριν την αναγέννηση της Ελλάδας.
http://hggiken.pblogs.gr/2016/05/shmantiko-mhnyma-agioreith-geronta.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.