Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εκπληρώνονται οι προφητείες των Σοφονία & Ωσηέ; Ξαφνικά ψάρια πεθαίνουν κατά εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη.

Γιατί εκατομμύρια νεκρά πλάσματα της θάλασσας ξαφνικά έχουν κατακλύσει τις παραλίες σε όλο τον κόσμο;
Σίγουρα δεν είναι ασυνήθιστο για τα ψάρια και άλλα όντα των ωκεανών να πεθάνουν και να τα ξεβράσει το νερό, αλλά αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα με τα μαζικά περιστατικά θανάτων θαλασσίων ειδών σε όλο τον πλανήτη είναι τουλάχιστον ανησυχητικό.
Σε μέρη όπως η Χιλή και το Βιετνάμ, έχει ήδη φτάσει στο επίπεδο όπου πλέον θεωρείταιι ως μεγάλη εθνική κρίση. Οι άνθρωποι βλέπουν τις ακτές τους να είναι απολύτως θαμμένες από νεκρά πλάσματα της θάλασσας, και αρχίζουν να τρομοκρατούνται!
Για παράδειγμα, απλά δείτε τι συμβαίνει στη Χιλή αυτή τη στιγμή. Η κάτωθι αναφορά προέρχεται από ένα άρθρο του Smithsonian Magazine με τίτλο "Γιατί οι παραλίες της Χιλής καλύπτονται με νεκρά ζώα;"
Σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Χιλή είναι σχεδόν όλη παράλια, και αυτό αποτελεί γεωγραφική απροσδόκητη επιτυχία που σημαίνει ότι η χώρα είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της. Αλλά η φήμη αυτή μπορεί να αλλοιωθεί χάρη σε ένα νέο αξιοθέατο στις χιλιανές ακτές: νεκρά ζώα. Παρα πολλά!  Σωρούς στην πραγματικότητα. Όπως αναφέρει η Giovanna Fleitas για την Agence France-Presse, οι παραλίες της χώρας της Νότιας Αμερικής καλύπτονται με σωρούς από νεκρά πλάσματα της θάλασσας, και οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί.
 Όπως γράφει η Fleitas, τους τελευταίους μήνες στις ακτές της Χιλής, έχουν ξεβραστεί πάνω από 300 φάλαινες, 8.000 τόνοι σαρδέλες, και σχεδόν 12% των ετήσιων αλιευμάτων σολομού της χώρας.
Οι αρχές στη Χιλή προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό, αλλά κανείς δεν φαίνεται να είναι αρκετά σίγουρος για το τι προκαλεί αυτό το τσουνάμι του θανάτου.
Στο Βιετνάμ, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Μιλάμε για τόσο πολλά νεκρά ψάρια και μύδια  κατά μήκος της ακτής που έχουν επιστρατευτεί στρατιώτες για να τα θάψουν!
Εκατομμύρια ψάρια έχουν ξεβραστεί νεκρά κατά μήκος 125 χιλιομέτρων της ακτής του Βιετνάμ σε μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές της χώρας.
Αλλά και αλλού στην Ασία, υπήρξαν παρόμοια περιστατικά. Για παράδειγμα, το CNN αναφέρει ότι σε μια λίμνη στη νότια Κίνα αυτή τη στιγμή ασχολούνται με 35 τόνους νεκρών ψαριών. Συγκεκριμένα, οι σωροί των ψαριών ξεβράστηκαν σε μια λίμνη στην επαρχία Χαϊνάν, την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη ρύπανση, αλλά και οι τοπικές αρχές, δήλωσαν πως τα ψάρια πέθαναν ως αποτέλεσμα της αλλαγής της αλατότητας.
Από την άλλη πλευρά του κόσμου, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε μεγάλες λίμνες. Παράδειγμα στη Βολιβία στη λίμνη Alalay, στην κεντρική Βολιβία κοντά στην πόλη της Κοτσαμπάμπα.
Αλλά και στη Βραζιλία ...
Περισσότεροι από 200 τόνοι νεκρά ψάρια απομακρύνθηκαν από τη λίμνη Furnas την Κυριακή 1 Μαϊου.
Επίσης μέσα στον τελευταίο μήνα, 40 τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά στην Ινδία, 65 τόνοι ψαριών στην Καμπότζη, 70 τόνοι ψαριών στην Κολομβία, και  εκατομμύρια ψαριών  στην Ινδονησία.
Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό;
Θα μπορούσε να είναι πιθανό αυτοί οι μαζικοί θάνατοι κατά κάποιον τρόπο να σχετίζονται με τις ανησυχητικές αλλαγές στον πλανήτη γη που βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας;
Χωρίς αμφιβολία, έχουμε δει μια δραματική αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας κατά τους πρώτους μήνες  του 2016. Υπήρξε μια σειρά από καταστρεπτικούς σεισμούς σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες.
Κάποιοι αναλυτές συνδυάζουν το φαινόμενο με τις συνέπειες της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα με το επιχείρημα ότι τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά μαζικών θανάτων ψαριών έχουν συμβεί σε χώρες που συνορεύουν με τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι εκείνοι που παραπέμπουν στις προφητείες επικαλούμενοι τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης Σοφονία και Ωσηέ που προειδοποιούσαν τους Ιουδαίους με πύρινα κηρύγματα και μιλούσαν για νεκρά ψάρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου