Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Εκοιμήθη ο πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης - Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί έπειτα από μάχη με ασθένεια ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών πρωτοπρυσβύτερος πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης. Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα αύριο από τις 7 το πρωϊ στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών. Εκοιμήθη ο πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης - Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών  Το σκήνωμά του θα τεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα αύριο

Θα τελεστεί θεια λειτουργία και στη συνέχεια, στις 11 το πρωϊ θα ψαλλεί η εξώδιος  ακολουθία, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσοστόμου.
Ο πατήρ Ιωάννης Κατωπόδης ήταν πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέσω του οποίου είχε αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα.
Μεταξύ των θέσεων που είχε εκφράσει ήταν για το έργο του έλληνα κληρικού: "...είναι πνευματικό και οι ιερείς είναι οι μόνοι που επί 24ώρου βάσεως και επί 365 ημέρες το χρόνο είναι παρόντες μέσα στις ενορίες τους, για να καλύψουν τις πνευματικές, τις ψυχολογικές και υλικές ανάγκες του κόσμου. Σήμερα οι κληρικοί λαμβάνουν ως αποδοχές ένα μισθό που ξεκινάει από 580 – 1200 ευρώ περίπου. Ποσό που βεβαίως δεν επαρκεί για μια οικογένεια που αποτελείται από 4, 5, 6, ή και 10 άτομα μερικές φορές. Όσον αφορά τα,πάλαι ποτέ, λεγόμενα τυχερά, αυτά πλέον έχουν εκλείψει ή ευρίσκονται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα και αυτά μόνον σε κάποιες μεγάλες αστικές ενορίες"  ανέφερε σε παλαιοτερη συνέντευξη του στο Αγιορίτικο Βήμα.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/390266 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου