Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε η Τουρκική εισβολή στο Χαλέπι,στη Συρία.

Θωρακισμένες μονάδες του τουρκικού στρατού διαπερνούν το συριακά σύνορα,και φτάνουν στο βοεριο-δυτικό τμήμα στο Χαλέπι.Ο τουρκικός στρατός έχει συσταθεί σημεία ελέγχου για να επιθεωρήσει αμάχων στο Χαλέπι
Οι Κούρδοι καταγγέλουν στο Ρωσικό Sputnik ότι η εισβολή στο Χαλέπι έγινε με τεθωρακισμένα οχήματα και έχουν φτάσει σε βάθος 700 μέτρων στο ΒΔ Χαλέπι.


Ο Τουρκικός στρατός έχει στήσει σημεία ελέγχου και επιθεωρεί τους αμάχους.Στο Χαλέπι βρίσκονται και ένοπλες ομάδες του Ισλαμικού κράτους.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Staffan de Mistura,ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν θα επαναληφθούν τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.
http://www.almayadeen.net/news/politics/36281/%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%8A%D8%B4-%D8%A7%D9%84%D8%AA%D8%B1%D9%83%D9%8A-%D9%8A%D8%AA%D9%88%D8%BA%D9%84-%D9%81%D9%8A-%D8%B1%D9%8A%D9%81-%D8%AD%D9%84%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%D9%8A
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΑL MAYADEEN :Corfiatiko.blogspot.com
Το τηλεοπτικό κανάλι " Al-Mayadin "aνέφερε ότι ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να χτίζει υποδομές 
στο συριακό έδαφος. Επιπλέον, οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις προχωρο;yν προς την κατεύθυνση της Afrin, που βρίσκεται στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και σύμφωνα με το κανάλι οι Τουρκικές δυνάμεις κινήθηκαν πάνω από 700 μέτρα βάθος μέσα στη Συρία.
Επίσημα η Άγκυρα δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία αυτά. Αλλά επιβεβαιώνουν οι Κούρδοι που 
κατοικούν βόρεια στην περιοχή Χαλέπι στο Afrin. Σύμφωνα με τους Κούρδους πολίτες της Συρίας, ο τουρκικός στρατός έχει φτιάξει ένα σημείο ελέγχου κοντά στο Afrin και ελέγχει την κίνηση των οχημάτων στην περιοχή. 


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Afrin είναι ένα στρατηγικά σημαντικό κέντρο  κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δεδομένου ότι διασχίζεται από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την επαρχία του Χαλεπίου στην τουρκική επικράτεια.Ήταν σε αυτό το δρόμο, κατά τη διάρκεια που πραγματοποίησε πρόσφατα την προμήθεια διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη Συρία. Στον ίδιο δρόμο από την Τουρκία έκανε την παράδοση των όπλων και των τροφίμων για τους μαχητές στο Χαλέπι. 

Εκείνη την εποχή, η υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις παραδόσεις αυτές είχαν ετοιμάσει στην τουρκική έκδοση οι δημοσιογράφοι στη  Cumhurriyet Μετά τη δημοσίευση η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε ένα ρεπόρτερ. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση ήταν για το πώς τα φορτηγά που ανήκουν στις τουρκικές ειδικές υπηρεσίες, μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά στο έδαφος της Συρίας.

http://topwar.ru/95917-smi-tureckaya-armiya-vozvela-blokpost-bliz-siriyskogo-afrina.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου