Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ…ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ!

57459e0f18c7736e8ca707f5Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.
Αλλεπάλληλα απογευματινά τηλεγραφήματα των τουρκικών πρακτορείων ειδήσεων, αναφέρουν μεγάλες μετακινήσεις στρατευμάτων ενώ δείχνουν εικόνες από μεγάλα κομβόι τουρκικών αρμάτων μάχης και ολμοβόλων που κατευθύνονται στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, νοτίως του Γκαζίαντέπ της Τουρκίας.

57459b1718c7736e8ca707a5
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ταξιαρχία Μηχανικού που μετακινήθηκε από την Ραιδεστό της ανατολικής Θράκης έχει ήδη προωθηθεί στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, ενώ μετακινούνται μονάδες τεθωρακισμένων προ την ίδια κατεύθυνση.
Στην τουρκική πρωτεύουσα κυκλοφορούν φήμες ότι έχει επιτευχτεί συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για στρατιωτική επέμβαση με την επίσκεψη αυτές τις μέρες στην Άγκυρα του Αμερικανού στρατηγού, Joseph Votel, ο οποίος επισκέφτηκε πρώτα την Συρία όπου είχε επαφές με τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης.
Επίσης επισημαίνεται ότι η ολοκληρωτική επικράτηση του Ερντογάν στα πολιτικά πράγματα μετά την απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογου που ήταν αντίθετος σε μια στρατιωτική ανάμειξη της Τουρκίας στον συριακό εμφύλιο, «έλυσε» τα χέρια του Τούρκου πρόεδρου να προχωρήσει στο να ρίξει την χώρα του στο συριακό «καμίνι».
Κατι που όμως θα το πληρώσει πολύ ακριβά καθώς η… Αρκούδα και τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» περιμένουν… ανυπόμονοι!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου