ΡΟΛΟ'Ι'

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Οι Έλληνες είμαστε σήμερα στην θέση του πρωταθλητή Άρσης Βαρών, που μπορεί να σηκώσει π.χ. 150 κιλά, αλλά με ένα μόλις κιλό επί πλέον, καταρρέει – Με 25% Ανεργία, δεν λύνεται το Ασφαλιστικό – Ούτε με την άγρια φορολογία μπορεί να δημιουργηθεί πλεόνασμα – Αιτία της κακοδαιμονίας μας είναι το σπάταλο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο.
 arsis-varon-1 arsis-varonΟ Ελληνικός Λαός, με την επιλογή του για Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψε ότι τα όποια δεινά της οικονομικής κρίσεως, θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να ξεπερασθούν.
Τα μέτρα που είχαν λάβει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, φαντάζουν σήμερα σαν “πταίσματα” μπροστά στο κακούργημα της φοροκαταιγίδας που έρχεται και απειλεί να καταστρέψει ό,τι απέμεινε όρθιο.
Οι υποσχέσεις (και τα ψέματα όπως αποδεικνύεται πλέον) του κ. Α. Τσίπρα ήταν τόσο καλοσερβιρισμένα, που όλοι ενέδωσαν στο άκουσμά τους.

Ο Ελληνικός Λαός ήθελε να πετύχει στο έργο της η Κυβέρνηση, της πρώτης φοράς Αριστεράς.
μόνο που η απογοήτευση ήρθε πολύ γρήγορα.
Ακόμη και αυτή την στιγμή, ο Έλληνας δεν συνειδητοποιεί τις τραγικές στιγμές που ζούμε τώρα, ούτε και αντιλαμβάνεται ότι κίνδυνος του GREXIT, δηλ. τις αποπομπής της Χώρας μας από την Ζώνη του Ευρώ, είναι περισσότερο από Κάθε άλλη φορά ορατός.
Και υπάρχουν δυστυχώς ακόμα συμπολίτες μας, που περιμένουν την…. “απογείωση” της ελληνικής οικονομίας, μετά την Ανάσταση, όπως μας υποσχόταν ο κ. Τσίπρας.
Δυστυχώς αποδεικνύεται σήμερα πως δεν έχουμε μία συγκροτημένη Κυβέρνηση αλλά μία “παρέα” που μας κυβερνά.
Άνθρωποι περίεργοι, χωρίς καμμία γνώση της Αγοράς και των κανόνων λειτουργίας της, αλλά κυρίως άνθρωποι με προκλητικές και ξεπερασμένες ιδεοληψίες, διαχειρίζονται την Κρατική εξουσία, κάνοντας την.. πλάκα τους.
Με μια επιπολαιότητα και ανευθυνότητα που πραγματικά εκπλήσσει.
Αλλά τα σταθερά επιχειρήματα είναι ότι για όλα φταίνε οι Άλλοι και ο Τσίπρας ποτέ.
Αυτός αγωνίζεται “σκληρά” με κόκκινες γραμμές, για το καλό μας.
Μόνο που το “καλό μας” έχει διαφορετική οπτική όταν μεταφράζεται σε κυνηγητό της επιχειρηματικότητας, αύξηση της Γραφειοκρατίας και άγρια φορολόγηση των πολιτών.
Έγραφε προ ημερών η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ότι στο τέλος θα μας βάλουν και… “κοντέρ στην Αναπνοή” και δυστυχώς αυτή η πρόβλεψη δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού τα μόνα που απέμειναν στην Ελλάδα, εκτός φόρου είναι ο Αέρας και ο Ήλιος.
Όλα τ’ άλλα φορολογούνται.
Μόνο που με το ένα και το άλλο χαράτσι, φτάσαμε οι Έλληνες στα όρια της αντοχής μας.
Και μοιάζουμε με τον Πρωταθλητή Άρσης Βαρών, που με συνεχή άσκηση και προσπάθεια, μπορεί να σηκώσει π.χ. βάρος 150 κιλών.
Όταν όμως του προσθέτεις μόλις ένα κιλό παραπάνω, τότε καταρρέει.
Πέφτει στο δάπεδο, εξουθενωμένος.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες.
Ένα κιλό παραπάνω και έρχεται η καταστροφή.
Όμως τα κομματικά παπαγαλάκια κελαηδούν ότι έρχεται η ανάκαμψη και η απογείωση της οικονομίας με τα προς ψήφιση φορολογικά-Ασφαλιστικά νομοσχέδια.
Αλλά κανείς δεν λέγει την Αλήθεια ότι με 25% ανεργία, δηλ. χωρίς εισφορές νέων εργαζομένων, το Ασφαλιστικό δεν λύνεται.
Ούτε μπορεί να δημιουργηθεί πλεόνασμα 3,5% στον κρατικό προϋπολογισμό με τα μισά μαγαζιά της Αγοράς κλειστά.
Η ύφεση μας οδηγεί μοιραία, σε μαρασμό και θάνατο.
Και με τα νέα φορολογικά μέτρα, όσα καταστήματα-Επιχειρήσεις απόμειναν ακόμα σε λειτουργία, και αυτά θα κλείσουν, θα βάλουν λουκέτο.
Ποιος λοιπόν θα κόβει τιμολόγια; Από που θα έχει έσοδα το Δημόσιο; Πως θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτός ο άθλιος σπάταλος και αντιπαραγωγικός μηχανισμός, που αποτελεί την κύρια αιτία της κακοδαιμονίας της Πατρίδος μας;
Η πτώχευση της χώρας είναι προ των πυλών.
Αυτό που μάς τρομάζει όμως είναι οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
Ούτε γι’ αυτά υπάρχει ευθύνη;
Σ.Κ.
http://elthraki.gr/%cf%86%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%b7%cf%83-%ce%bc%ce%b1%cf%83/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.