Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ομολογία Ορθοδόξου Πίστεως.

Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής.
Ιερά Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος Κουτλουμουσίου, Άγιον Όρος.

Μεγάλη Δευτέρα 12-25/04/2016, Ιωσήφ του Παγκάλου.



Οφείλω μερικές πνευματικές εξηγήσεις στους Έλληνες και μη Έλληνες, Ορθοδόξους ή όχι για το βάρος της ευθύνης που επωμίζομαι να παρουσιάσω ( μετά από τρία χρόνια και μερικούς μήνες), το μεγάλο θαύμα που πραγματοποίησε ο Ιησούς Χριστός, δια μέσου των Ορθόδοξων Αγίων του στην γιαγιά Έρνα σε μια μικρή γειτονιά της μεγάλης Στουτγάρδης, στην Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2013.


Στην ορθοδοξία αγαπητή μου, κεντρική σημασία και ανυπολόγιστη αξία έχει το πρόσωπο – υπόσταση. Σημείο αναφοράς λοιπόν, το πρόσωπο – υπόσταση, δείχνει την πληρότητα του αυτεξούσιου, δηλαδή την πληρότητα της ελευθερίας της εικόνας του Θεού.

Σε αυτή την πληρότητα του αυτεξούσιου της, έφθασε η γιαγιά Έρνα όταν μας είπε «περιγράψτε το θαύμα στα Ελληνικά και Γερμανικά και εγώ θα το υπογράψω». Έως εδώ δεν υπάρχει καμία βία, δίλημμα ή ιδιοτέλεια. Όλα κυλούν χαριτωμένα.


Ας έλθουμε τώρα να δούμε τι έχει στην Δύση κεντρικότερη σημασία και ανυπολόγιστη αξία. Στην δύση λοιπόν υψηλότερη αξία έχει ο τύπος, δηλαδή ο νόμος. Αυτός λοιπόν ο νόμος, δημιουργημένος από έξυπνους ανθρώπους, προβάλλεται εδώ και πολλούς αιώνες ως έχων υψηλότερη αξία από το πρόσωπο – υπόσταση που το δημιούργησε ο Θεός.


Ο παραπάνω περιγραφόμενος νόμος του κόσμου, έχει εξοστρακίσει εδώ και πολλούς αιώνες, την χάρη του Θεού, από την ζωή του ανθρώπου στη Δύση, για αυτό και οι άνθρωποι γίνονται όλο και περισσότερο σκληροί και η σοφία τους περιορίζεται στις αισθήσεις του σώματος. Αυτή η σοφία όμως δεν τους ελευθερώνει, αντίθετα τους σκλαβώνει. Τρανή απόδειξη η στάση ζωής των συγγενών της Γιαγιάς Έρνας, της Γιαγιάς στο θαύμα που μόλις είδατε στο βίντεο. 


Είπαν στην συγγενή τους που το 2013 ήταν 87 ετών και μόλις λίγο καιρό πριν είχε σηκωθεί από το αναπηρικό της καροτσάκι μετά από ένα υπέροχο θαύμα του τριαδικού Θεού : «ΑΝ ΕΣΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ».


Βάζουν την ανήμπορη Γιαγιά Έρνα σε ένα εκβιαστικό δίλημμα οδηγώντας την στη αθέτηση της τυπικής υπογραφής της στα δύο κείμενα το Γερμανικό και το Ελληνικό. Υπογραφή την οποία όμως η Γιαγιά είχε ήδη τοποθετήσει με την ελευθερία του αυτεξούσιου της και στα δύο κείμενα.



Χρησιμοποιώντας την ιδιοτέλεια της είσπραξης κοινωνικού επιδόματος, σκοτώνουν το αυτεξούσιο  του προσώπου και τελικά το ίδιο το πρόσωπο, ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


Ω ΑΧΑΡΙΡΩΤΗ ΔΥΣΗ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΟΣ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ.


 Είσαι πρώτη στις πονηριές και στους σχεδιασμούς εκμετάλλευσης των λαών, αλλά δυστυχώς για εσένα, κενή από πνευματικό περιεχόμενο. Το μέλλον σου δεν θα είναι καθόλου καλό. Λυπάμαι!!



Μετά τις παραπάνω διασαφηνίσεις, πιστεύω ότι κατανοείται όλοι σας αδελφοί μου ( ως εικόνα Θεού) αναγνώστες, ότι ήταν για εμένα ( έναν Ορθόδοξος Μοναχό Αγιορείτη ) τον οποίον ο Θεός χρησιμοποίησε ο σκεύος εκλογής, αν και έσχατος στην μοναστική κοινότητα, ομολογία πίστεως να προβάλω τον Μεγάλο Θαύμα για την δόξα του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ μου και την ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ

ΑΜΗΝ




Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου