Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

"Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας"!..


 

"Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας"!..

Με την παραπάνω προφητεία ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέβλεψε με καταπληκτική ακρίβεια όσα βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα με το μεγάλο κύμα των οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων, όπου πολλοί εξ αυτών κατοικούν σε έρημα ή ερειπωμένα σπίτια, που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Ήδη, η ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη παρομοίων «χαλασμάτων», που λέμε εμείς οι Καλαβρυτινοί, για σπίτια έρημα, που τα κατοικούν οι κουκουβάγιες – και όχι μόνον!.. Πολλά από αυτά τα σπίτια σήμερα κατοικούνται από αλλοδαπούς...

36. "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας".
Με την παραπάνω προφητεία ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέβλεψε με καταπληκτική ακρίβεια όσα βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα με το μεγάλο κύμα των οικονομικών μεταναστών ή προσφύγων, όπου πολλοί εξ αυτών κατοικούν σε έρημα ή ερειπωμένα σπίτια, που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους για διάφορους λόγους. Ήδη, η ελληνική ύπαιθρος είναι γεμάτη παρομοίων «χαλασμάτων», που λέμε εμείς οι Καλαβρυτινοί, για σπίτια έρημα, που τα κατοικούν οι κουκουβάγιες – και όχι μόνον!.. Πολλά από αυτά τα σπίτια σήμερα κατοικούνται από αλλοδαπούς.
Αριστερά: Πλήθος οικονομικών προσφύγων, πολλοί στοιβαγμένοι επάνω σε φορτηγά, περιμένουν «να βρουν στον ήλιο μοίρα», που λέει ο λαός μας. Δεξιά: Η βουλευτής και ηθοποιός κυρία Άντζελα Γκερέκου η οποία, σε ερώτησή της στη Βουλή των Ελλήνων, διερωτήθηκε που βρίσκονται οι μετανάστες που δεν εμφανίζονται στις διανυκτερεύσεις!..
Ωστόσο, ένα πολύ σοβαρό θέμα που τίθεται επισήμως από την ελληνική πολιτεία είναι πού βρίσκονται αυτοί οι «αόρατοι» μετανάστες, που ενώ έχουν εισέλθει στη Χώρα μας ακόμη και στοιβαγμένοι μέσα σε φορτηγά, κανένας δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας πού βρίσκονται. Αυτός και ο λόγος που η γνωστή ηθοποιός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Άντζελα Γκερέκου, σε ερώτησή της προς την Βουλή των Ελλήνων, μεταξύ άλλων, προβληματίζεται για τα εξής:

«…Παράλληλα, έχει επισημανθεί πολλές φορές, ότι ένας μεγάλος αριθμός καταγεγραμμένων «τουριστών», αφορά οικονομικούς μετανάστες που δεν εισέρχονται στη χώρα μας με σκοπό τον τουρισμό αλλά την αναζήτηση εργασίας. Το «αν» και «πως» θα πρέπει να συνυπολογίζονται ή όχι οι αριθμοί εισόδου / εξόδου των οικονομικών μεταναστών στη χώρα και να ενσωματώνονται στα στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης της πορείας του Ελληνικού Τουρισμού, είναι ένα θέμα που θα έπρεπε προ πολλού να έχει λυθεί, αφού οι μετακινήσεις των οικονομικών μεταναστών είναι πολυπληθέστερες, με αποτέλεσμα να προστίθενται ως «τουρίστες» αριθμοί οι οποίοι κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ήδη ο ΣΕΤΕ σε ανακοινώσεις του, εξαιρεί τους περίπου 1.500.000 Αλβανούς μετανάστες. Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, το πρακτικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται, είναι ότι ενώ οι συγκεκριμένοι αριθμοί εισόδου στη χώρα από την Αλβανία, προσμετρούνται ως «τουριστικές αφίξεις» στη χώρα, στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι επισκέπτες δεν εμφανίζονται πουθενά στις διανυκτερεύσεις…»!
Ερώτημα, λοιπόν: «Πού διανυκτερεύουν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες;»
Απάντηση: «Στα σπίτια των Ελλήνων, που τα έχουν εγκαταλείψει ή τα έχουν πουλήσει σε αλλοδαπούς οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους»!..
Είχε δίκιο, λοιπόν, ο Παπουλάκος μας, που έλεγε ότι: "Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σας"!..
Κι είμαστε ακόμη στην αρχή!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου