Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ένταση έξω από τη Βουλή με υποστηρικτές των ζηλωτών της Μονής Εσφιγμένου.

Στον ύπνο έπιασαν τις αστυνομικές δυνάμεις στη Βουλή υποστηρικτές των ζηλωτών της Μονής Εσφιγμένου, οι οποίοι σε λίγη ώρα προγραμμάζιζαν να διαμαρτυρηθούν έξω απο το υπουργείο Εξωτερικών για την ποινή καθείρξεως  20 ετών εις βάρος του Γέροντα Μεθοδίου της Μονής.
Μια ομάδα περίπου 15 ατόμων,  ανέβηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από τον Άγνωστο Στρατιώτη στη Βουλή και κρέμασαν δυο πανό, που ανέγραφαν "Κάτω τα χέρια από τη Μονή Εσφιγμένου". Αμέσως ανδρες των ΜΑΤ πλησίασαν τα άτομα που είχαν ανέβει στα σκαλιά και τότε αυτοί μάζεψαν γρήγορα τα πανό και αποχώρησαν. Ακολούθησε κυνηγητό στη λεωφόρο Αμαλίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να πιάνουν ένα άτομο και στη συνέχεια να τον αφήνουν.
 Yπενθυμίζεται ότι προ ημερών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης εκδικάσθηκε η υπόθεση των επεισοδίων που περιλάμβανε και ρίψη μολότοφ τον Ιούλιο του 2013 από το Κονάκι της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος. Τότε ως υπαίτιοι για τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει με αφορμή την προσπάθεια εκκένωσης του χώρου από τους ζηλωτές μοναχούς, είχαν συλληφθεί συνολικά 11 άτομα- τρεις λαϊκοί και οκτώ μοναχοί.



Το δικαστήριο αθώωσε τους 3 λαϊκούς και καταδίκασε τους μοναχούς. Οι δύο μοναχοί καταδικάστηκαν σε εικοσαετή κάθειρξη και οι υπόλοιποι έξι σε δεκαετή- γι' αυτούς όμως, έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.Οι κατηγορίες που τους βάρυναν (κατά περίπτωση) ήταν έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών, κατάληψη χώρου, ηθική αυτουργία στα προηγούμενα αδικήματα.










http://www.protothema.gr/greece/article/650592/edasi-exo-apo-ti-vouli-me-upostiriktes-ton-ziloton-tis-monis-esfigmenou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου