Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Φύτευση των σπόρων του τρίτου ναού - κυριολεκτικά!

Η εκκολαπτόμενη Σανχεντρίν  καθορίζει να επαναφέρει το βιβλικό δάσος στο ναό,σαν μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς τους να φέρουν τον τρίτο ναό στην ύπαρξη και έχει ήδη αρχίσει η φύτευση γύρω από το Ισραήλ,για να παρέχουν τις γεωργικές ανάγκες του τρίτου ναού.

Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του Σανχεντρίν, εξήγησε ότι ο ναός ήταν κεντρικός στο Ισραήλ σαν γεωργικό έθνος,που συνδέεται έντονα με τη γη. Ο ναός παρέχει μια σύνδεση μεταξύ της γης και του θείου.
«Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται για τις θυσίες, σκέφτονται σχετικά με τα ζώα και το αίμα, είπε ο ραβίνος Weiss. «Αλλά οι περισσότερες από τις θυσίες ήταν, στην πραγματικότητα, από φυτά, που καλλιεργούνται γύρω από το Ισραήλ».

Πολλά από τα στοιχεία για την καθημερινή υπηρεσία στο ναό, ήταν γεωργικά και συγκεκριμένα στο ναό. Το σιμιγδάλι παρουσιάστηκε συχνά σαν μια θυσία με ελαιόλαδο. Το κρασί  προήλθε από αμπέλια που καλλιεργούνται με μια συγκεκριμένη μέθοδο. Ο Ραβίνος Weiss επεσήμανε ότι ακόμα και κάποιες δευτερεύουσες πτυχές της υπηρεσίας στο ναό, απαιτούνται τεράστιοι αγροτικοί πόροι.

«Το Mishna (Ταλμούδ) αναφέρει ότι το αρνί του Πάσχα,το έψηναν σε ένα ραβδί από δέντρο ρόδι σημείωσε ο Ραβίνος Weiss. «Όταν ο ναός θα χτιστεί, θα χρειαστούμε εκατομμύρια από αυτά τα ραβδιά. Την περασμένη εβδομάδα φυτέψαμε 30 δέντρα ροδιών, και αυτό είναι σαφώς ένα πολύ μικρό βήμα προς την κατεύθυνση, θα χρειαστούμε μετά ο ναός να είναι χτισμένος

Πανταχού παρόν στο βωμό ήταν τρεις σωροί από ξύλα: θυσίες,  το πρώτο για την καύση, το ζώο, το δεύτερο για την πραγματοποίηση, για κάρβουνα να καεί το θυμίαμα, και το τρίτο για τον αέναο βωμό που διοικούνταν από την Αγία Γραφή.
Κατά την περίοδο του δεύτερου ναού, το ξύλο  παρέχεται σαν ετήσια προσφορά.
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται για το ναό, το καθένα με τις δικές του ειδικές προϋποθέσεις.
Στη Χεβρώνα,στους λόφους, φύτεψαν 30 κέδρους του Λιβάνου και πολλές ροδιές. Στη Kochav Hashachar με θέα την κοιλάδα του Ιορδάνη, φύτεψαν έναμιση στρέμμα αμπέλια που περιβάλλεται από κέδρους. Στο Shaarei Tikvah στη Σαμαριά, δέντρα κανέλα, ένα από τα 11 συστατικά για το θυμίαμα του ναού, είναι έτοιμα να φυτευτούν.
Στη Itamar αμπελώνας με 200 αμπέλια για χρήση στο  ναό . Επτά φοίνικες φυτεύτηκαν στη Δυτική Negev για χρήση στο Σαβότ προσφοράς.
«Στους Βιβλικούς χρόνους, η φύτευση των δέντρων ήταν ένας από τους τρόπους που εκφράστηκε η ιδιοκτησία της γης, αλλά για τώρα, θα είναι μια πράξη  θεραπείας είπε ο ραβίνος Weiss,
Η ιδέα του δάσους του ναού εμφανίζεται στην Αγία Γραφή, όταν ο Αβραάμ φύτεψε ένα δάσος στο Be'er Sheva.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου