ΡΟΛΟ'Ι'

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Θα ανακαινιστεί το σπίτι του Α'ι'-Βασίλη στην Αττάλεια.

Το έργο, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο μνημείων, θα κάνει την Demre  γεωμετρικό τόπο έλξης για όλους τους τουρίστες, σύμφωνα με το Δήμο.
Η Μεσογειακή επαρχία της Αττάλειας,στη περιοχή Demre  θα υποβληθεί σε μια σειρά από έργα ανακαίνισης, που θα ανακαινίσουν πολλά από τα ιστορικά κειμήλια και χώρους, όπως το σπίτι του Αϊ Βασίλη ,και τη συνοικία με επικεφαλής τον Μητροπολιτικό Δήμο της επαρχίας.
Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Demre κάθε χρόνο. 
Ο Δήμος έχει σαν στόχο να την καταστήσει ελκυστικότερη, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, για τους επισκέπτες του.
Η διάσημη εκκλησία Baba Noel ξεχωρίζει. Δεν θα αλλάξει ο αρχαίος ιστός της περιοχής, όπως το πράσινο τοπίο.
Στο Μουσείο Street,που είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμο πρόσβασης ανάμεσα στην εκκλησία και την πλατεία Cumhuriyet, θα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης.
Όπου βρίσκονται καφετέριες και τοπικές επιχειρήσεις, θα είναι στολισμένες με νέους φωτισμούς, ισόγεια και τοπία. Δέντρα, κληματαριές και τραπέζια  θα τοποθετηθούν επίσης σε όλο το δρόμο.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ανακαίνιση της πλατείας Σμύρνης και το εμπρόσθιο τμήμα του Δήμου Demre. Στην πλατεία, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, θα επεκταθεί και θα χτιστεί μια μεγαλύτερη περιοχή.
Η διατήρηση της παλιάς αγοράς, που είχε μετατραπεί σε πλατεία πολλαπλών χρήσεων πέρυσι, είναι ένα άλλο σκέλος του έργου.
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2017, σαν μέρος της ανακαίνισης σε έκταση 11.000 τετραγωνικά μέτρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για μέγας βασίλειος
Ο Άγιος Βασίλης, αναγνωρίζεται σαν μία σημαντική φιγούρα σε ρωσικούς και Ελληνορθόδοξους Ναούς, που κατοικούσε στην σημερινή Αττάλεια τον 4ο αιώνα σαν Πατριάρχης.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.